Canby Area Transit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Canby Area Transit
14-es busz Oregon Cityben
14-es busz Oregon Cityben
Adatok
Ország Amerikai Egyesült Államok
HelyszínCanby
Típusautóbusz-hálózat
Átadás2002
Vonalak száma1
Üzemeltető
A Canby Area Transit weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Canby Area Transit témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Canby Area Transit (CAT) az Oregon állambeli Canby önkormányzata által üzemeltetett autóbusz-hálózat.

A CAT név alatt egy menetrend szerinti vonal üzemel, amely a 99E út mentén, a WoodburnCanbyOregon City útvonalon halad. Ezenfelül foglalkoznak még mozgáskorlátozottak szállításával, illetve Canby városán belül igényalapú szállítást is vállalnak.

Történet[szerkesztés]

A szolgáltatás 2002. január 1-jén alapult, amikor a város elérte, hogy a TriMet vonja ki szolgáltatási körzetéből. Ez 2002. augusztus 30-án történt meg.[1] 2004-ig még fizettek a TriMetnek, hogy ideiglenesen szolgáltasson, de az utasszámok fokozatosan csökkentek.[2][3] A buszokat később már Woodburn és Wilsonville felé is járatták; utóbbi vonalat a South Metro Area Regional Transittel kötött megállapodás alapján. A saját, állami- és szövetségi támogatásokat is kapó hálózat miatt a canby-i iparűzési adó jelentősen csökkent.

Az adóbevételek csökkenése miatt megszüntették a szombati járatokat, a Canbyn belüli és Wilsonville felé közlekedő menetrend szerinti járatokat, és az addig ingyenes utazások után 1 dollár díjat kezdek felszámolni. Ezzel egy időben a korábban csak mozgáskorlátozottak számára elérhető megrendelhető járatok mindenki számára elérhetővé váltak, a SMART rendszere pedig továbbra is biztosította a Wilsonville felőli közlekedést.[4][5]

Átszállási kapcsolatok[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Steven Amick: The CAT bus service lands with fancare in Canby. (angolul) The Oregonian, (20020820)
  2. September service changes (angol nyelven). TriMet. [2002. szeptember 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. június 30.)
  3. Steve Mayes: TriMet plans an early exit from Canbye, launched in 2002, over TriMet's 12 daily trips. (angolul) The Oregonian, (2004. január 19.)
  4. Canby Area Transit (angol nyelven). Canby Business. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva].
  5. Emily Fuggeta: Canby reduces transit service by about one-third (angol nyelven). The Oregonian, 2011. június 8. (Hozzáférés: 2017. június 30.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Canby Area Transit című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]