Almasi Music

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Almasi Music
Információk
EredetBudapest, Magyarország magyar
Aktív évek2022 – napjainkig
Műfajblues/pop
Tagok
Almási Endre
Kelemen Angelika
Farkas Csaba
Szekeres István
Kecskés István
SablonWikidataSegítség

Az Almasi Music zenekart 2022-ben Almási Endre gitáros-zeneszerző hívta életre, akinek korábbi zenekarai: Stereomilk, Frenk. 2023-ban az összes streaming szoltgáltatónál megjelent a "What are you waiting for?" című 6 számos EP-jük.

Pályakép[szerkesztés]

Almási Endre a 2000-es évek közepén két zenekar (Stereomilk/Frenk) alapítója, zeneszerzője, producere volt. Mindkét zenekart jelölték Fonogram Díjra, rendszeres fellépői voltak a nagyobb zenei fesztiváloknak (Volt,Sziget,Debreceni Campus stb.) illetve a nagyobb koncert helyszíneknek (Gödör, A38, Zöld Pardon). A Petőfi Rádió és más kisebb rádiók mindkét zenekar számait folyamatosan rotációban játszották, illetve a zenetévék (Viva, Z+, MTV) rendszeresen vetítették klipjeiket. Mindkét zenekart beválogatták az MTV Icon (LGT) c. műsorába. Mindkét zenekar szerepelt a Petőfi Rádió Akusztik c. műsorában. Az összes kereskedelmi tévé műsorában szerepelt mindkét zenekar. Producerként segítette: SID munkáját, tagja volt a N!Gaz zenekarnak, ahol Mikuli Ferenccel (Quimby) közösen Kozma Orsival és Kelemen Angelikával kiegészülve zenélt. (Almássy Tér/Müpa stb.)

2013-tól 2022-ig szüneteltette nyílvános zenei tevékenységét, majd 2022-ben megalapította az Almasi Music zenekart.

Érdekesség, hogy bár majdnem minden tag dunaújvárosi születésű, és ott is van a zenekar bázisa, senki nem él ott. Zenéjük stílusa röviden: grúv alapú pop-blues-rock néhol jazzes felhangokkal. Koncertjeiken törekednek arra, hogy ne a szokásos előadó-hallgató, alá-fölé rendeltség legyen, hanem − ha a technika engedi − a zenekar körbejárható, és a közönség pontosan azt hallja, mint a zenészek, akiket körülvesznek. A YouTube-on található videóik közül sok így készült.

Tagok[szerkesztés]

  • Kelemen Angelika: ének/djx
  • Szekeres István: dob
  • Kecskés István: dob
  • Farkas Csaba: basszusgitár
  • Almási Endre: gitár

Hangzás[szerkesztés]

A zenekar, ha adottak a technikai feltételek un. álkvadrofón hangzást használ. Ennek a speciális hangzásmintának köszönhetően a zenekar (ha a helyszín megengedi) körbejárható és mindenhonnan azonos minőségben hallható sztereóban.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]