1303-as mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
1303-as mellékút
Az út nagybajcsi bevezető szakasza
Az út nagybajcsi bevezető szakasza
Úttípusösszekötő út
Hossza4,231 km
Ország Magyarország
TartományokGyőr-Moson-Sopron vármegye
Az út elejeVámosszabadi
Az út végeNagybajcs 1301

Az 1303-as mellékút egy valamivel több mint 4 kilométer hosszú összekötő út Győr-Moson-Sopron vármegyében; a Szigetköz keleti felében köt össze két települést.

Nyomvonala[szerkesztés]

Vámosszabadi Győrszabadi településrészének nyugati széle közelében, de még épp külterületen ágazik ki a 14-es főútból, annak a 8+400-as kilométerszelvénye közelében, északkelet felé. Hamarosan eléri a község első házait, ahol a Rét utca nevet veszi fel, majd 300 méter megtétele után beletorkollik délkelet felől a Győr egyik külvárosától, Bácsától idáig húzódó 1302-es út.

Az 1+450-es kilométerszelvénye közelében, Vámosszabadi-Újtelep déli részén újabb elágazása következik: ott a 13 103-as számú mellékút ágazik ki belőle észak felé – ez tulajdonképpen csak e településrész főutcáját képezi, bár (számozatlan, alsóbbrendű útként) onnan még továbbhalad egészen a Nagy-Duna győrzámolyi partszakaszáig.

Kevéssel az előbbi elágazást követően az út kilép a lakott területről, majd a második kilométere táján Vámosszabadi határát is átlépi és Nagybajcs területén folytatódik, ott már keletebbnek fordulva. 3,5 kilométer után éri el e községet, ahol a Szabadi út nevet veszi fel; így is ér véget, a központban beletorkollva az 1301-es útba, annak a 8+850-es kilométerszelvénye közelében.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.kozut.hu adatbázisa szerint 4,231 kilométer.

Története[szerkesztés]

Települések az út mentén[szerkesztés]

Források[szerkesztés]