Wikipédia:Wikitalálkozók/Fotótúrák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A fotótúra a Wikipédia kontextusában elsősorban a szócikkek fényképes illusztrálására megejtett város(rész)nézést jelent, a technikai részletekbe csupán a műkedvelő amatőr szintjéig merülve.

  1. Aki csak város(részt) nézne, de fotózni nem akar, magyarán csak kirándulna egyet, de unja már a Normafát meg a többi bevett helyet, nyugodtan jöhet fényképezőgép nélkül is.
  2. Idegenvezetés sajnos nincsen (persze aki szívesen vállal ilyet, akár csak 1-2 épület esetén is, azt szívesen fogadjuk, előre jelentkezni a vitalapon vagy az elnokseg@wikimedia.hu címen lehet)
  3. Nincs minimum létszám!
  4. A séták/túrák kb. 3 órát tartanak
  5. A jővőbeli tervezetek itt találhatóak: Wikipédia:Wikitalálkozók/Fotótúrák/Túrajavaslatok. Ha van saját ötleted, kérlek oda írd, a lap tetején megadott vázlatos szempontok betartásával, amennyire lehet. Ha az ott már meglévő ötletek közül lenne kedved vezetni egyet, nyugodtan írd ide ki dátummal (nem kell másra várni, majd úgyis jelzik, ha jó/rossz a dátumválasztásod)
  6. Bármilyen más ötletet, javaslatot, egyebet, ami nem egy adott túrához tartozik (vagy nem új javaslat), a vitalapon tessék jelezni
  7. MINDIG NÉZZ IDE VISSZA, még reggel, indulás előtt is! A jelentkezők beszélik meg egymás közt, hogy elmaradjon, vagy sem, az adott túra „Ötlet, javaslat, esőnap, egyéb” szakaszában!
  8. A sétákon készült képeket itt találod: Wikipedian photowalks in Hungary
  9. végezetül egy jótanács: nem kell megvárni, míg valaki felfedezi a képedet, nyugodtan tűzd be az adott szócikkbe te magad! :)

Következő túra[szerkesztés]

Összes túra

Commons:Category:Wikipedian photowalks in Hungary
A Wikimédia Commons tartalmaz Az eddigi túrákon készült képek témájú médiaállományokat.