Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Költségtérítés/Pályázatok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tudnivalók

 Ezen a lapon találod a Wikimédia Magyarország Egyesület által kiírt költségtérítési pályázatra beérkezett és elfogadott pályázatokat. A legrégebbi pályázat található legalul és a legújabb legfelül.

A Wikipédia helyesírásának fejlesztése[szerkesztés]

Bináris botja segítségével már több tízezer hibát javított a Wikipédián; a munkája hatékonyságának növelésére egy Osiris Helyesírás kötet megvételét támogatta az egyesület 2011 márciusában.

Beszámoló az eddig elért eredményekről
Javításaim során „kinőttem” a fehér helyesírási szótárt, így szükségessé vált a lényegesen nagyobb korpuszt és részletes magyarázatokat tartalmazó OH beszerzése. Ezt azóta eredményesen használtam a további botos és kézi javításokhoz és a helyesírási kocsmafalon tett hozzászólásaim során is. A közelmúltban újraindult a nagyjavítási kampány, amelynek során típushibákat javítok az egész szócikknévtérben. Több javítócsomag újabb hibákkal bővítve futott le, újabb több ezer cikket javítottam. Alapvetően az OH segítségével fejlesztettem ki egy új dátumjavító csomagot, javítom a videós szóösszetételeket (minta) (az érintett szócikkek száma ezres nagyságrendű – korábban csak a videoklipek voltak benne), és előkészületben van a nem saját igéjükhöz kapcsolt igekötők (pl. „megkellett csinálni”) leválasztása. Ugyancsak az OH segítségével fejlesztettem ki a tőismétléses mellérendelések (pl. napról napra, fokról fokra) hibás kötőjelezését felszámoló csomagot. Ennek első futtatása is megkezdődött (minta), de a többinél lényegesen lassabb és munkaigényesebb. Botos tevékenységem főként a Szerkesztő:BinBot/munka/helyes, Szerkesztő:BinBot/munka és a Szerkesztő:BinBot/munka/Rendszeres munkák táblázata lapokon követhető nyomon, meg persze a Speciális:Szerkesztő közreműködései/BinBott lapon, ha van hozzá türelme valakinek. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. július 15., 01:13 (CEST)[válasz]

Liszt Ferenchez kapcsolódó szócikkek fejlesztése[szerkesztés]

Az egyesület 2012 januárjában Szalaxot támogatta a Liszt Ferenchez kapcsolódó szócikkek fejlesztésében, melyhez Hamburger Klára Liszt Ferenc zenéje című könyvének megvásárlását támogattuk. Ahogy Szalax, írja:

„[A] könyvet (Hamburger Klára: Liszt Ferenc zenéje. Balassi Kiadó, 2010. ISBN 978-963-506-835-7) Liszt Ferenc műveinek megírásához használtam, 63 szócikk született a felhasználásával (lásd: Kategória:Liszt Ferenc művei), amivel az angolok 49-ét übereljük, és ez a magyar WP nagy-nagy tartozása volt.”