Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-01-02

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kvantumszámítógép[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
Hogy áll most a kvantum számítástechnika ? Mennyi bit kellene a gyógyszerek és időjárási problémák megoldásához ? Köszönöm válaszukat ! Meredek ötlet de nem lehetne valamit csinálni a genetikus algoritmussal és a kvantum gépek házasításával ? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 85.67.184.2 2011. január 2., 03:44
átemelte a Kvantumszámítógép szócikk vitalapjáról: --misibacsi*üzenet 2011. január 2., 08:36 (CET)[válasz]

Udv Az idojarasi problemak megoldasaban sokat nem fognak segiteni a kvantumszamitogepek. Bar reszletesebb modelleket lehet majd felallitani es valamivel talan pontosabbak is lesznek az elorejelzesek, de a legnagyobb gondot az idojaras kaotikus jellege rejti. Vagyis meg ha lenne is egy olyan szamitogepunk amiben benne van a tokeletes idojarasi modell es ezzel szamolni is tud valamilyen esszeru idointervallumon belul, akkor sem tudod olyan pontosan meghatarozni a "bemeno adatokat" (homersekelt nyomas paratartalom stb) olyan pontossaggal hogy az ne torzitsa el az eredmenyedet. Hasonlo problema a bolygok mozgasa abban az esetben ha 2 nel tobb tomegpontot vizsgalsz. Gyogyszeriparban is felmerulhetnek hasonlo gondok. A genetikus algoritmusokon biztosan nagyot dobna, de ennel leteznek sokkal jobb es hatasosabb "szelsoertekkereso" Algoritmusok. Genetikus az egyik leglasabb.

miért építettek be szellőzőket és üres helyeket a király sírkamrája fölé?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--84.236.76.24 (vita) 2011. január 2., 15:10 (CET)[válasz]

A gízai nagy piramis cikkünkből az információ kinyerhető. Meglehetősen nagy vita övezi azonban ezt a kérdéskört, ezért lezárt tényekkel nem, csak feltételezésekkel tudunk szolgálni, illetve tájékoztatni a lehetőségek kisebb vagy nagyobb valószínűségéről. LApankuš→ 2011. január 2., 15:13 (CET)[válasz]