Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2009-07-22

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Nyitvatartás[szerkesztés]

--195.56.50.45 (vita) 2009. július 22., 11:10 (CEST)[válasz]
További információt szeretnénk a kérdezőtől: Mi a kérdés? Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra kattintasz. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Lehet hogy nem lexikális kérdés, de megkérdezem: Magyarországon az a törvény, hogy maximum 7,5J-os légpuskája lehet valakinek. Ha egy amerikai oldalról (Amerikából) rendelnék egy erősebb légpuskát, az lehetséges-e? Hazánkban a Walther 1250 Dominator 200.000 Ft körül kapható(7,5J), de én találtam ennél olcsóbbat, ami viszont erősebb, és Amerikából rendelhető meg. Tehát ez minden gond nélkül megrendelhető, vagy sem?

--86.101.214.67 (vita) 2009. július 22., 18:38 (CEST)[válasz]

A józan ész azt mondja, hogy azt az amerikai cég dönti el, hogy milyen megrendelést fogad el és fizettet meg, azonban attól a pillanattól kezdve amikor a puskát behoztad/hozattad Magyarországra már a magyar törvények lesznek a mérvadóak, akárhonnan is származzon a puska. Karmelaüzenőlap 2009. július 23., 00:39 (CEST)[válasz]

Sajnáljuk, de nem tekintjük, nem is tekinthetjük feladatunknak a jogi, orvosi, gazdasági vagy más, szakmai tanácsadást. Csak azt tudjuk ajánlani, hogy ilyen jellegű kérdéseiddel fordulj szakemberhez.

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--86.101.214.67 (vita) 2009. július 22., 18:44 (CEST)[válasz]

15 éves vagyok, 18-as filmet megnézhetek a moziban, mert ugye "18 éven aluliaknak nem AJÁNLOTT"?

Kép beillesztése a szövegbe[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szeretném a Rajki Márton szócikkbe beilleszteni képeket. Ezek tulajdonképpen az ítéletek, amik igencsak jól jönnének a cikkben. Már feltöltöttem 2 .pdf formátumú képet, de fogalmam sincs, azokat hogyan lehetne a szövegbe illeszteni, hogy aki olvassa, csak rákattintson, s az kinyíljon, s így el tudja olvasni az ítéleteket.
Az egyiket (Fővárosi Bíróság ítélete) az ezt közlő rész után, míg a másikat (Legfelsőbb Bíróság ítélete) szintén az ezt közlő rész után szeretném beszúrni, de úgy látszik teljesen amatőr vagyok, s nem megy.
A segítséget előre is köszönöm.
Eddig mindent átnéztem a beillesztéssel meg a képek feltöltésével kapcsolatban, de nem értettem semmit, talán a képeket sikerült feltöltenem, de ezt sem tudom, mert nem tudom megnézni, illetve, ha az előnézetet nyomom meg, én nem látok semmit.
Ui.: Azt sem tudom, hogy a válasz hogy jut el hozzám, ezért ide írom az e-mail címemet is:
Rajki Márton (a kérdéses szócikkben szereplő személy unokája)
--123rajki vita 2009. július 22., 21:07 (CEST)[válasz]

(A Te érdekedben kitöröltük az itt megadott személyes adatokat. A web-oldalunk nyilvános, bárki olvashatja: ezért nem tanácsoljuk, hogy az e-mail-címedet, címedet, telefonszámodat vagy más hasonló személyes adatodat az interneten így közzétedd. A választ kizárólag ugyanide, a kérdésed alá írjuk.)

Ilyen kérdéseket jobb a Kocsmafalon feltenni. De attól tartok az úgy nem fog menni, ahogy eltervezted. --Bitman vita 2009. július 22., 21:20 (CEST)[válasz]

A kérdést átmásoltam a Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek) oldalra. A választ is ott fogod megtalálni. Karmelaüzenőlap 2009. július 22., 23:55 (CEST)[válasz]

Lakcím keresése[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha valakinek tudom a lánykori nevét, születési évét, interneten hogyan találom meg a lakcimét, vagy telefonszámát?
--91.120.42.195 (vita) 2009. július 22., 22:41 (CEST)[válasz]
Az internet használók általában anonim felhasználók. Az állami nyilvántartások nem publikusak. A közösségi portálok adatai azonosított felhasználók számára érhetőek el. Egy személy leánykori név és születési adatai a személyiségi jog védelme alatt állnak. – Dencey vita 2009. július 23., 12:10 (CEST)[válasz]
A Dencey által írottakat kiegészíteném azonban azzal, hogy ha valaki egyáltalán publikált az interneten ilyen adatokat magáról, akkor a magyar nyelvű google ügyes használatával általában ki is lehet deríteni azokat. Az érettségi osztálynévsorok is alkalmas kiindulópontok ilyesmihez. Az iwiw segítségével is sokminden kideríthető. Karmelaüzenőlap 2009. július 23., 13:35 (CEST)[válasz]
Ügyesen kutasd ki mások személyi adatait. Nem kell szégyellned a tudásodat és a lehetőségeidet. Hajrá :D – Dencey vita 2009. július 23., 13:48 (CEST)[válasz]
Honnan tudod Dencey, hogy a kérdező nem éppen amiatt aggódik, hogy az ő adatait kutatják ki? Lehet, hogy azt szeretné megtudni, hogy ő maga ilyen veszélyben van-e. Mire lenne jó eltitkolni, hogy ha egyszer az adatok kikerültek az internetbe, akkor igenis fennáll erre a lehetőség. Karmelaüzenőlap 2009. július 23., 14:14 (CEST)[válasz]