Wikipédia:Szócikkek a kezdőlapon/Miskolc tömegközlekedése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Miskolc tömegközlekedése (34. hét)[szerkesztés]

Javaslom ezt a különleges témát, hogy ne csupa történelmi szócikk kerüljön mostanában a kezdőlapra. Igazi lokálpatrióta szócikk, egyszerre szakszerű és praktikus (pl. a járatszámok felsorolásával), több képpel, sok hivatkozással.

Villamosok Miskolc bevárosában

Miskolc és a közeli Felsőzsolca tömegközlekedését a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) egymaga látja el. A városnak 45 autóbusz- és 2 villamosvonala, 2 vasúti pályaudvara és egy kisebb repülőtere van. Miskolc és Lillafüred között kisvasút is közlekedik. Jelenleg naponta 430 000-en utaznak a városban.

1862-től omnibuszok közlekedtek Miskolcon. Az 1860-as években felmerült egy földalatti vasútvonal építésének a terve, amely a világ első földalattija lett volna, a terv azonban anyagiak hiányában meghiúsult. A villamosközlekedés 1897-ben indult meg, menetrendszerinti buszjáratok pedig először 1903-ban indultak (Magyarországon elsőként). Jórészt a fejlett tömegközlekedésnek volt köszönhető, hogy 1945-ben Miskolc, Diósgyőr és Hejőcsaba egyesítésével létrejött Nagy-Miskolc. A miskolci közlekedési vállalat az 1980-as években érte el maximális teljesítményét. Újabban felmerült a trolibuszok bevezetése, illetve az Avasra közlekedő siklóvasút ötlete.