Vita:Szentdemeter

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt az Erdély-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Hkoala (vita), értékelés dátuma: 2010. augusztus 20.
Erdéllyel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kedves Szerkesztők!

Nagyon örülök, hogy ez a kis falu megtalálható ezen a fórumon. Nagy szeretettel gondolok azokra az évekre melyeket ott töltöttünk a családommal. Szüleim Szopos Magdolna és Szopos Sándor 1959- ben kerültek e kis faluba tanitani(öt gyerekük volt: Andi, Marika, Pöszi(Ezsike) Duci(Magdi)és Sanyika).Édesapám haláláig 1981. június 7.ig tanítottak e gyönyörü faluba.A testvéreim közül is hárman sajnos eltávoztek e földi életből.

Úgy gondolom,hogy szüleim sokat tettek a falu fejlődéséért. Remélem még sokan emlékeznek rájuk. Az ott tartozkodásunk alatt szerveződött meg a felső oktatás (5.től-8.ig),nem beszlve az új iskola építéséről, mely abban az időben igen nagy dolog volt egy kis magyar faluban. Sokat tettek az új kúlturház megépítéséért, de sajnos ennek befejezését édesapám már nem érte meg.Édesanyám szeretett szindarabokat tanítani gyerekeknek és felnőtteknek is. Nagyon jók voltak azok a szindarabos bálok! Igazi élet volt!A gyerekeim itt Budapesten csodálkoznak, hogy egy csöppnyi faluban is lehetett nyüzsgő és nem unalmas élet.

Nem szabad elfelejteni, hogy más tanárok is becsatlakoztak a falu életébe.Az odaköltözésünk után nemsokára megérkeztek először Csipán János és Csipán Erzsébet.(gyerekeik: ZSóka és Attila)A hetvenes évek vége fele áthelyezték őket méshova tanítani.

Pár év múlva érkezett: Szoboszlai Dénes és Szoboszlai Magdolna.(gyerekeik:Gyöngyi, Öcsi az igazi nevére sajnos nem emlékszem) Őket is áthelyezték majdnem ugyan akkor. Majd évek mulva Sántha Béla és Sántha Irénke (gyerekeik:Béla és Laci)Ők még mindig a faluban élnek.

Viszonylag kevés ideig lakott a faluba Kovács Péter és neje Paula aki ovonő volt. Két gyerekük volt Zoltán és a másikr fiu nevére sajnos nem emlékszem.

Édesanym már 83 éves és sokat beszélgetünk azokról a szép napokról melyeket ott töltöttünk.


Üdvözlök mindenkit:Duci