Vita:Simicska Lajos 2015-ös interjúsorozata

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kertek999 9 évvel ezelőtt
A Wikipédia semlegessége megköveteli, hogy pontosan rögzítsük a tényeket, amelyek frissek. Egyébként ennek a cikknek nem lenne sok értelme. Nem vitatom a jó szándékot, csupán néhány észrevétellel támogatni szeretném a cikk fejlesztését.
Már az első mondatban annak az emlegetése, hogy hány hónappal vagyunk a legutóbbi parlamenti választás után, érthetetlen. Ha erre pl. kormányszóvivő hivatkozik, akkor a hivatkozással együtt írjuk le. Az ügy előzményeiről csak találgatások vannak, mi ne tegyünk úgy, mintha a szövegben talán túlzott óvatosságból nem is említett Orbán - Simicska konfliktus okait és kezdetének időpontját pontosan tudnánk. Vagy most már elismerjük, hogy van konfliktus? Nem siettük el. Ám azt, hogy több évtizedes kapcsolat van az érintett politikusok között egy lexikoncikknek ki kellene hangsúlyoznia, sokkal inkább, mint a sokak véleménye szerint semmitmondó "jobboldali" jelzőt pufogtatni.
A "válogatott trágárság" miféle viktoriánus szöveg? Talán Simicska úr "össze-vissza beszélt" stb. - stb.?
A reklámadóval kapcsolatos szöveg sem éri el egy lexikon szintjét, ugyanis ott kezdődik, hogy a kormány fontolgatja a reklámadó kulcsának megváltoztatását - mintha ennek nem lettek volna előzményei, határainkon innen és túl..
Ráadásul a téma tovább lépett időközben.
Az SN-t azért tettem fel, mert egy politikai konfliktusban nem elégedhetünk meg azzal, hogy összegyűjtjük a híradások nekünk tetsző fordulatait, miközben találgatunk olyasmiről, amit nem tudhatunk, viszont hallgatunk olyasmiről, amiről tudunk. Legfeljebb megírhatjuk, hogy XY vagy Z lap szerint ez vagy az arra utal, hogy..... Nem szerencsés, ha találgatunk.
A lexikon céljának teljes félreértése, ha napilapot/ hetilapot játszanak a szerkesztők.
Legalábbis szerintem.----Linkoman vita 2015. március 13., 21:34 (CET)Válasz

Ha szócikk készült az esetről, akkor én úgy gondolom szó szerint le kell írni mit mondott, mert egyrészt pont amiatt az ominózus mondat miatt is kapott nagy nyilvánosságot az eset, másrészt jelen esetben itt a tényszerűségre törekvés fontosabb szempont a trágár szavak kerülésénél. A találgatások mellőzését én is javaslom, főleg a "bizonyos, hogy azok tartalma hosszú idők alatt alakult ki benne" mondatrész borzasztó. Honnan tudná ezt bármelyik szerkesztő? --Kertek999 vita 2015. március 17., 21:01 (CET)Válasz