Ugrás a tartalomhoz

Vita:Online banki ügyintézés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Roki76 10 évvel ezelőtt
A cikk lektorálandó, mert kizárólag az ügyfél szempontjából nézi az elektronikus banki szolgáltatást.
Ráadásul maga a kifejezés sincs megerősödve, mert a "telebanking" ugyanezt jelenti és már évek óta használják.
Nincs rá forrásom, szinte bizonyos vagyok benne, hogy ez a kifejezés az utolsó 1 -2 év alatt (!) kezdett eltrjedni. Az Erste 2010-es reklámsorozatának kérdése volt az "Ön hol bankol?" Eredetilg ez szóvicc, utalás a "tankolásra".
Némi nyelvi tájékozatlanság elég ahhoz, hogy ezt a felkapott kifejezést egyesek mint szakkifejezést értsék. Pedig tévednek.
A cikk érdekében először azt kellene tisztázni, hogy magyarul hogyan hívják ezt a tevékenyéget az egyes pénzintézetek.
Jó munkát kívánok hozzá.--Linkoman vita 2011. április 20., 15:30 (CEST)Válasz
Az "Online banki ügyintézés" kifejezés mára eléggé elterjedt. A nemzetközi szállítók termékeiket jellemzően "Online banking" vagy "Internet banking" megoldáskét jelölik meg. A "Telebanking" kifejezés mára leginkább a telefonos (Call Center) ügyintézést jelöli. Egyre inkább terjed a "Mobile Banking" kifejezés a kifejezetten mobil eszközökre készített banki alkalmazások megjelölésére.
A magyar bankok illetve szállítóik jellemzően "Internet bank", "Online bank" vagy "Netbank" néven illetik az internetes banki ügyintézésre szolgáló megoldásukat, "Mobil bank" néven annak mobil megjelenésést.
Az internet bank megoldás részeként, vagy külön szolgáltatásként a bankok a tradícionális (pénzforgalmi) banki szolgáltatásokon felül értékpapír szolgáltatást is nyújtanak, sokszor ezt "Netbroker" néven illetik.
--Roki76 2013. augusztus 29., 10:11 (CEST)Válasz