Vita:Felhévíz

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A középkori Felhévíz települése nem a mai Buda várának (Nev Ofen-Új Buda 1300 után) külvárosa volt, hanem Óbuda városának egy részeként létezett!

Lásd földrajzi hely oklevél https://2.bp.blogspot.com/-ZPNDZn443gY/WmSF-SztMmI/AAAAAAAAIao/i-whKMUJZMYW1kaa_uvV5o6DBMsJvUXnQCLcBGAs/s1600/15781723_938054002992144_4594745623343911118_n%2B%25282%2529.jpg

Lásd krónika: Emlékszünk még, hogy mit írt az óbudai felső várban élő Anonymus a Gesta Hungarorumban?

A MAGYAR-RÉV

"Néhány nappal később Árpád vezér meg összes főemberei közös elhatározással, egyetértéssel és szabad akarattal kivonultak a szigetről, és tábort ütöttek Sarkusaron túl a Rákos vizéig. S midőn látták, hogy mindenfelől bátorságban vannak, és senki sem bír nekik ellentállani, átkeltek a Dunán. A révet, ahol az átkelést végrehajtották, Magyar-révnek nevezték el azért, mert a hét fejedelmi személy, akit hétmagyarnak mondtak, ott hajózott át a Dunán. Mikor odaát voltak, tábort ütöttek a Duna mellett a felhévizekig. Ennek hallatára a Pannónia földjén lakó összes rómaiak futással biztosították életüket. Másnap pedig Árpád vezér meg minden főembere, Magyarország valamennyi vitézével együtt, bevonult Attila király városába. Ott látták a királyi palotákat - egyeseket földig romban, másokat nem -, és fölötte csodálták mindazt a kőépületet. Kimondhatatlanul felvidultak, mivel érdemesek lettek arra, hogy elfoglalják -s méghozzá háború nélkül - Attila király városát, kinek az ivadékából származott Árpád vezér. Ott lakomáztak mindennap nagy vígan Attila király palotájában, egymás mellett ülve." A MEGYERI RÉVEN ÁTKELVE A FELHÉVIZEKIG LETÁBOROZVA! Tehát már alapjában sincs esélye annak, hogy Felhéviz, a második kerületben legyen, FELHÉVÍZ ugyanis az óbudai prépostsághoz és Óbuda városához tartozott ténylegesen OTT VOLT a MEGYER HEGYEN, és nem a mai Buda-Nev Ofen várához, nem annak volt elővárosa! Hiszen a mai Buda várát sosem hívták Pest-hegyi Buda várnak!

Lásd oklevél: https://archives.hungaricana.hu/hu/charters/184247/?list=eyJxdWVyeSI6ICJjYWxpZGlzIn0

Tehát ezentúl történelmi tudományos oldalnál kéretik a témát oklevelekkel-látképekkel, műholdas térképekkel igazolni a földrajzi helymeghatározást, ez a minimum elvárás!


Sürgősen kérem ezt a történész szamárcsapást kijavítani, hogy ne tévessze meg az olvasókat!