Vita:Corey Taylor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 84.3.207.115 16 évvel ezelőtt a(z) Maszkok témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2011. április 14.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Untitled[szerkesztés]

Ez a szöveg magáért beszél:

A kezdő Slipknot rajongók joggal kérdezhetik: Hány ember is vokálozik a Slipknotban? Lehet tiszta éneklést, rappelést, suttogást, hörgést is hallani... Az igazság az hogy valójában ezeket mind Corey csinálja, hangja rendkívül sokrétű, mindegy védjegye a jellegezetes 'Slipknot sound'-nak. Az agresszivitást képes érzelmekkel megtölteni, suttogásaival megfagyasztja benned a vért, sokoktávos énekével a füledet kényezteti hogy aztán azt pár sorral később őrült sikolyaival felsértse a hallójáratodat. A koncerteken folyton mozgásban tartja a közönséget, konferálásaival, bíztatásaival mindig ébren tartja a figyelmet, és bár színpadi mozgása, beszéde provokatív és rendkívül agresszív, a valós életben nyugodt és stabil egyéniség. Nagyon intelligens, a dalszövegek legtöbbje tőle származik, állítása szerint szándékosan írja őket úgy hogy a hallgatónak gondolkodni kelljen rajtuk ha meg akarja érteni a Slipknot alapvetően optimista, egyéniségcentrikus üzenetét. A SlipKnoT mellett a Stone Sour frontembere, amelyben saját elmondása szerint az emberek a másik oldaláról ismerhetik meg. A SlipKnoT alapjában véve a sötét oldala, a Stone Sour pedig az összes többi más.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Corey: A maszkok mögött nem rejtőzködünk, épp ellenkezőleg, többet mutatunk magunkból mint hinnéd. Ez a maszk amit viselek például szimbolizál mindent amit gyűlölök legbelül. Ezen kívül fáj amikor rajtam van, aminek hatására intenzívebb, éberebb leszek a koncerteken.
  • Corey: Sok ember hajtogatja a Slipknottal kapcsolatban: 'Műbalhé, Műbalhé!' Basszák meg, fogalmuk sincs miről beszélnek! A mi mottónk mindig ez volt: A zene az első. Ha az overállok és a maszkok nem lennének a zenénk akkor is ütne.
  • A Slipknot előtt közösen megalapították James Roottal a Stone Sourt, ami a mai napig működik. Az album borítóján és a klipekben maszk nélkül is látható
  • Gyerekként a nagymamája hatására hallgatott Elvist, valamint a nagyi támogatta anyagilag az énekesi pályán is
  • Fiatal kamaszként gyakran beszélgettek a haverjaival egy kiégett üres lakásról a közeli erdőben, amit már évek óta nem látogat senki. Egyik este úgy döntöttek hogy megnézik milyen belülről, de meglepetésükre az ablakok mögül fény szűrődött ki és furcsa hangokat hallottak. Ez elég volt ahhoz hogy futásra késztesse őket, de azóta sem tudják hogy ki vagy mi okozta a meglepő jelenséget
  • Korábban az éneklés mellett egy sex-shopban dolgozott pénzkeresés céljából, aminek a neve 'The Adult Emporium' volt. Joey Jordison, Shawn „Clown” Crahan és Mick Thomson megkereste nem sokkal a MFKR kiadása után, ő pedig igent mondott a felkérésre. Corey: A bohóc odajött hozzám és azt mondta hogy beveri az arcom ha nem csatlakozom a bandájába. Igent kellett mondanom.
  • 2004 végén elterjedt a hír hogy balesetben elhunyt. A pletyka szeptember 14-én kezdődött, amikor egy Chicagoi radióműsörban Mancow Muller elkezdett beszélni a SlipKnoT frontember haláláról, még az internetre is felkerült a baleset időpontja, szeptember 17, péntek. Még a menedzsert is zaklatták telefonon, méghozzá egy buli kellős közepén, amikor éppen Corey és Scarlett fiának második születésnapját ünnepelték. Aggódó rajongók szállták meg az Iowai Taylor rezidenciát, a szomszédok a rendőrséget is felhívták. Corey végül kiállt az összegyűlt közönség elé és hangosan az 'Életben vagyok!' mondatot ordította.

Felszerelés[szerkesztés]

  • Shure M58 mikrofon

Maszkok[szerkesztés]

Corey maszkja nem sokat változott, egészen az Iowa végéig. Elsőnek egy madárijesztő szerű, egész fejet fedő zsák volt, amin felül lyukak voltak hogy a rasztáit áthúzhassa rajta. Később rájött hogy rengeteg ideig tart koncert előtt ezzel foglalkozni, ezért kopaszra vágatta a fejét és a rasztáit ráragasztotta kívülről a maszkra. Jelenleg egy arcot takaró, varratokkal 'díszített' álarcot visel.""

Ilyen a Wikipédia színvonala? --84.3.207.115 2007. augusztus 24., 22:12 (CEST)Válasz