Terrornindzsák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Terrornindzsák
South Park
19. évad, 7. epizód
Eredeti címNaughty Ninjas
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1907
Első sugárzás2015. november 11.
Első sugárzás Magyarországon2016. március 31.
Kronológia
ElőzőTweek és Craig
KövetkezőSzponzorált tartalom
A South Park epizódjainak listája

A Terrornindzsák (Naughty Ninjas) a South Park című amerikai animációs sorozat 264. része (a 19. évad 7. epizódja). Elsőként 2015. november 11-én sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon a magyar Comedy Central csak 2016. március 31-én mutatta be, amikor az egész évadot megismételték, mégpedig a párizsi terrormerényletre hivatkozással, amely épp az epizód eredeti sugárzása után két nappal történt[1].

Ez a rész egybefüggő cselekményt alkot az évadban utána következő másik hárommal, és a politikai korrektség mellett a rendőri brutalitást figurázza ki.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Rengeteg rendőr érkezik a South Park-i Általános Iskolába, PC igazgató hívására. Ám amikor odaérkeznek, kiderül, hogy igazából csak arról volt szó, hogy Leslie Meyers megint egy osztálytársával beszélgetett, mialatt ő előadást tartott a diákoknak (az évad során visszatérő geg volt, hogy PC igazgató üvöltve utasítja rendre Leslie-t, hogy fogja be a száját). Követeli, hogy a rendőrök vigyék őt el, és egy lézeres pointerrel mutat rá. Ekkor érkezik Barbrady őrmester, aki megijeszti PC igazgatót, aki emiatt ráfogja a lézerirányzékot. Barbrady tévesen azt feltételezi, hogy mesterlövész akarja lelőni, és elsül a pisztolya, ami megsebesít egy diákot. Mivel tettének rasszista felhangja is van (latino diákot lőtt meg), a polgármester elbocsátja, és felszólítja, hogy költözzön el, mert neki már nincs helye egy ilyen haladó városban. Ezalatt SoDoSoPa teljesen lezüllik, és ellepik a drogos hajléktalanok. Stuart McCormick felhívja a rendőrséget, de ők nem akarnak kijönni, mert félnek, hogy kirúgják őket - ráadásul mivel többé már nem verhetnek kisebbségieket, így nem is érdekli őket a dolog. Kenny és Token erre válaszul beöltöznek nindzsának, csinálnak egy klubházat az elhagyott városrészben és elijesztik a csöveseket. Habár Cartman "buzisnak" tartja ezt, mikor meglátja, hogy mindenkit halálra rémítenek, úgy dönt többedmagával, hogy csatlakoznak. Amit nem tudnak, az az, hogy valójában muszlim terroristáknak nézik őket. A hajléktalanok átköltöznek a Shi Tpa Town-ba és a Whole Foods Marketbe, köztük Barbrady is, akit kilakoltattak a beteg kutyájával együtt. A városlakók ezalatt egyre intoleránsabbak a rendőrökkel szemben, többek között megrongálják a dolgaikat és nem hajlandóak kiszolgálni őket.

A hírekben lehoznak egy riportot arról, hogy a gyerekek tömegével állnak az Iszlám Állam szolgálatába, a lakók pedig őket hibáztatják azért, mert mindent ellepnek a hajléktalanok. Randy, Broflovskiék és a polgármester a rendőrségre mennek segítséget kérni, de ők elzavarják őket. Az Iszlám Állam videoüzenetet és pénzt küld a gyerekeknek, akik azt hiszik, hogy igazi nindzsákkal beszélnek. A városlakók megkeresik Barbradyt és felkérik, hogy álljon újra szolgálatba és lője le a gyerekeket. Barbrady épp behatolni készül az épületbe, amikor Randynek leesik, hogy a gyerekek nindzsásat játszanak, és odarohan. Barbrady megpróbálja meggyőzni a gyerekeket, hogy hagyják ezt abba, mert fél rájuk lőni. Mikor Randy közbelép, meglöki őt, amitől elsül a fegyvere, és újra megsebesít egy latino diákot és ezért újra kirúgják. A rendőröknek újra megengedik, hogy bánthassák a kisebbségieket, így segítenek visszavinni a hajléktalanokat SoDoSoPába.

Az epizód végén egy ismeretlen öltönyös alak beszélget Barbradyvel, azt mondva neki, hogy az újabban bekövetkezett változások egy terv részei, melynek célja a város elpusztítása, emögött pedig Leslie Meyers áll.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Naughty Ninjas című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

  1. Tamás, Német: A párizsi terrortámadás miatt hagytak ki egy South Park részt (magyar nyelven). index.hu, 2016. február 8. (Hozzáférés: 2024. január 30.)