Szerkesztővita:Madridista/Archív 3

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szajci 13 évvel ezelőtt a(z) Sürgős! témában

Moto GP

Szia! Lenne kedvem segíteni a szerkesztésben általában mindig nézem és ahogy az időm engedi segítek szívesen!! Caballero... Még a saját lapom nincs kész...

Szia! Tőlem a motorsport igen távol áll, de ettől függetlenül érdeklődéssel nézem a cikkedet a kiemelésen és egy kis korrektúrázást is elvégzek, ha már ott vagyok. Mint laikus kérdezem, hogy mi a hiányzó láncszem a számomra, hogy érthető legyen ez a mondat: "2002-ben már a legfőbb világbajnoki esélyesnek számított, miután az előző szezon első két helyezettje a MotoGP-ben folytatta karrierjét." Na mert, hogy a 2002-höz a 2002-es MotoGP-t linkelted be,amely lapján az értelmezés úgy alakul, hogy "a 2002-es MotoGP-n már a legfőbb világbajnoki esélyesnek számított, miután az előző szezon első két helyezettje a MotoGP-ben folytatta karrierjét." Na erre én nem tudok logikailag gombot varrni. Kösz, – Ivanhoe vita 2009. augusztus 8., 13:35 (CEST)

Kösz, már világos. Mindig tanul az ember valami újat... – Ivanhoe vita 2009. augusztus 8., 15:47 (CEST)
Kimaradt a tumultusban...– Ivanhoe vita 2009. augusztus 8., 16:33 (CEST)

Ipswich

Hello! Sima {{közkincs}}(?) sablonnal feltöltheted. Pilgab üzenet 2009. április 26., 09:25 (CEST)

Re:Angol foci megint

Szia!

Pontosan nem tudom, melyik bajnokságokra gondolsz, de ha belinkeled nekem az enwikis cikkeket, akkor pontosabb választ tudok adni (talán). Az én véleményem változatlanul továbbra is az, mint az Angol labdarúgó-bajnokság (első osztály) cikknél, vagyis az osztály alapján készítjük a cikket, nem az elnevezés szerint. Vagyis ha a harmadosztály négyféle néven futott, akkor az angol Wikin lévő négy cikket összevonjuk a huwikin egy cikkbe, fejezetenként megírjuk őket külön statisztikákkal, a nevek meg mehetnek redirnek. Szerintem így az irányelvek sem sérülnek, az összes változatról lesz írás (mégha nem is külön cikk mindről), és talán logikus is. Másik lehetőség, hogy megcsináljuk az Angol labdarúgó-bajnokság (harmadosztály, 1992–2004) cikket, ami az angol w:Football League Second Division cikknek felel meg. Én ezeket a megoldásokat látom ésszerűnek. – Warmuz ¤ vita 2009. április 29., 16:01 (CEST)

Azt mondom neked, hogy csináld az éves rendszer szerint. Talán jobb is ha bontásban van, így nem lesz kavarodás. Ha meg időközben kiderül, hogy valami miatt ez így nem jó, akkor még mindig össze tudjuk vonni egy cikkbe. Csak arra figyelj, hogy nagykötőjelet használj az elnevezésben, és a fenti forma alapján csináld. – Warmuz ¤ vita 2009. április 29., 16:22 (CEST)

Sportműhely

Szia! Ha van kedved, meg időd megtennéd, hogy a sportműhelybe az új cikkeket összeszeded!? Várhatóan 1-2 hétről lenne szó!– fausto vita 2009. május 3., 20:53 (CEST)

április 6.???

Szia!

Nem május 6-ot írunk? Gyanítom, hogy itt a kontrolcé miatt maradt a múlt hónap. :-) Amúgy ma én is nyomtam két sportcikket, de nem látom a listán. ;-) Csak hülyülök ám, kis adminisztrációs formai hiba, gondoltam szólok.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. május 6., 17:26 (CEST)

Cikk

Huha. Jó hosszú, meg bonyolult is. Megpróbálom, de eléggé nehez lesz. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 8., 20:51 (CEST)

Nyilasi Bálint és a törlési sablon

Szia! Nem kellett volna megvárni a törlési megbeszélés végét? --Bitman vita 2009. május 10., 06:28 (CEST)

Majd X nap után egy arra hivatott admin lezárja a megbeszélést és elvégzi amit kell. Amit te csinálsz, az nem épp szabályszerű. --Bitman vita 2009. május 10., 08:56 (CEST)

:-) Ez nem sértés volt, nincs mit megbocsátani. Ellenben korrigálhatsz. --Bitman vita 2009. május 10., 09:09 (CEST)

Nyilasi Bálint

Szia!

Vetnél egy pillantást ide? Szívesen venném a véleményed. – Warmuz ¤ vita 2009. május 14., 11:33 (CEST)

Más téma. A spanyol labdarúgó-válogatott cikknek az alapját (vázát) megcsináltam. Lenne kedved kicsit bővíteni, esetleg 3-4 fejezetet írni hozzá? Talán így össze tudnánk hozni egy egész pofás cikket. Később meg mehetne akár ksz-re is, ha még jobb lesz. Vélemény? – Warmuz ¤ vita 2009. május 14., 16:19 (CEST)

Tényleg kellenek Etxeberríáról infók? Mert tudok adni linkeket. És örülnék, ha csatlakoznál a csapathoz. Írd be magad. – Warmuz ¤ vita 2009. május 14., 16:33 (CEST)

Életrajzi dolgokat nem nagyon találtam, csupán jó sok linket a statisztikákhoz (amiből azért egész jól meg lehet írni a pályafutása részt). Viszont van tóla 25 oldal hír, meg egy cikk, ami talán érdekes lehet. A cikkbe beraktam a linkeket. Sajnálom, ha nem ilyenekre gondoltál, nekem ennyi jött össsze. – Warmuz ¤ vita 2009. május 14., 16:56 (CEST)

Re: Kérés

Szia! Íme:

Telmo Zarra mindig köztünk marad
2006.03.02. Nehéz hetet éltünk. Telmo Zarra elvesztése mindannyiunkat meglepett csütörtökön. Nekem volt szerencsém már néhány éve megismerni, és nagyon meghitt ember volt. Mindig velünk marad, és kár, hogy nem dedikálhatunk neki egy győzelmet a Villarreal előtt. A vörös-fehér család nagyon népes, de Zarra elvesztése kemény csapás volt.
Szintén megszenvedtük egy srác elvesztését a (kb.) „kincsesbányából”. Egy gyerek meghalt két sráccal együtt autóbalesetben. Iñaki Gallastegi büszkén viselte az Athletic mezét azzal az álommal, hogy egy nap San Mamésben játszhat az első csapattal. Egy ölelés az egész családjának e nehéz pillanatkoban.

Mex plática 2009. május 14., 18:31 (CEST)

Bocsi, de ezt így belátható időn belül nem tudom vállalni. :-( Azt javaslom, hogy próbáld meg megkérni esetleg Carlos71-et, ő legalább annyira tud spanyolul, mint én. Üdv, – Mex plática 2009. május 15., 09:02 (CEST)

Hát igen, ehhez ismerni kell a focis szlenget. :-) Én pl. mindig bajban vagyok ezzel a cantera szóval (a magyar szótár szerint ’kőbánya’, ami persze nagy marhaság, szóval sokra nem megyek vele), ami nagyjából azt jelenti a DRAE meghatározása szerint, hogy „olyan hely vagy intézmény, ahonnan a legtehetségesebbek kerülnek ki”, csak ezt próbáld meg egy szóval mondani magyarul. Vigyor Lehet, hogy a focis nyelvben van rá, én nem tudom. :-)Mex plática 2009. május 15., 09:39 (CEST)

Rekontra

Megtisztelő és kedves Mex kolléga szerénysége, de én egyáltalán nem vagyok elszállva a megkopott spanyoltudásomtól:-). Azért jólesett:-). Téged ismerlek és tisztellek annyira, hogy szívesen segítsek neked. Megnéztem az anyagot. Hát nem kis munka.... Mennyire sürgős? Tudod gondban vagyok. Ott vannak az általam átírt, de félbehagyott FC Barcelona, Athletic Bilbao és a Valencia CF cikkek. Minél hamarabb ki akartam őket nyomni kiemeltre és most bevállaltam a portálterv-cikklista megírását is + az ESM rangsort már beígértem Warmuznak (ezzel kezdem). Hamarosan elkezdem a fordítást, ha akarod, csak lassabban (szinkronban) fog menni, mert az esetleges triplázásra legalább egy kicsit szeretném felhozni a Barca-cikket. Az hiszem ez érthető:-). Nagy szégyen, hogy ennyi éve szeretem őket, a cikket meg még nem csináltam meg. A portálterv-cikklista vonatkozó részét megírnád (láttam felíratkoztál; a legalapvetőbb fontosságú cikkekre gondoltam, lásd amit beírtam a szövetségekhez). Az azért lenne jó, mert jobban átlátható lenne, hogy hogy állunk és mivel van bőven meló, nem hiszem, hogy nagy veszekedés lenne, ha más is felíratkozna oda.Carlos71 vita 2009. május 15., 11:17 (CEST)

A portáltervvel meg egyvalami nem tiszta. Itt most az adott hét cikkei fognak szerepelni, hasonlóan, mint a hét szócikke, csak csoportokra botnva, vagy a megírandó cikkek? Esetleg az allapon szerepelnek majd a megírandó cikkek, és a portálon pedig a már megírtak? Lehet, hogy hülye kérdés, de egy kicsit megkavarodtam. Mégiscsak jól látod. Idő előtt jelentkeztél, hívni akartalak amikor körvonalazódik a dolog. Kettős a cél: a.) az alapvető cikkek feljavítása, ellenőrzése és megírása (szerintem meg kell nevezni őket; hiába ír valaki egy harmadosztályú brazil focistáról, ha a Maradona, stb. cikkek elfogadhatatlanok) b.) ezekből ki lehet választani a címlapra kerülő cikkeket. Ez a rovatszerkesztő(k) feladata lesz, ők teszik meg az ajánlatot a következő módon. Minden szakasz alján ez lesz: Ellenőrzött és jó/elfogadható állapotú cikkek, amik mehetnek a portálra (ezeket húzd át/írd le ide): Azt hiszem így érthető, ha nem szólj csak.Carlos71 vita 2009. május 15., 11:47 (CEST)

A hét cikke megnevezés csak azért tűnt el, mert lehet, hogy 2-3 hét kell, mire egyes rovatok frissülnek, míg mások akár hetente frissülnek, mert van elég cikk.Carlos71 vita 2009. május 15., 11:50 (CEST)

Az elején lehet, hogy gyengébbek is bekerülnek, mivel a cikkek többsége gyenge, de ahol van jó ott azt kell kitenni. Közben meg készülhetnek újak is.Carlos71 vita 2009. május 15., 16:11 (CEST)

Na, igazán örülök, hogy összejött az „üzlet”. :-) Tényleg szívesen segítettem volna, ha lenne annyi időm. Carlos71-nek pedig: nem szerénységből ajánlottalak téged, őszintén írtam; engem inkább érdekel a nyelv, de (a látszat ellenére) nem tudok ám olyan jól, és neked legalább megvan az az előnyöd, hogy éltél anyanyelvi környezetben, sajnos én még ezzel sem dicsekedhetek. Jó munkát mindkettőtöknek! – Mex plática 2009. május 16., 12:22 (CEST)

Köszi Mex!Carlos71 vita 2009. május 18., 19:19 (CEST)

Szavazás

Kérlek add le a voksod itt: Wikipédia:Labdarúgásműhely/Szavazások. Nem kell vélemény, csak egy {{támogatom}} ide vagy oda. – Warmuz ¤ vita 2009. május 20., 17:21 (CEST)

Május 23.

Wikipédia:Magyar wikipédistatalálkozók/Budapest, 2009. 05. 23. <--- ez itt a reklám helye. Vigyor Cassandro Ħelyi vita 2009. május 20., 22:57 (CEST)

Világ... Izé, wikipremier?

Szia!

Nem akarlak elszomorítani, de a Német női labdarúgó-bajnokság (első osztály) és a Német női labdarúgó-bajnokság (másodosztály) cikk is jóval korában elkészült. Vagyis ez a bejegyzésed nem helytálló. {{D:}} – Warmuz ¤ vita 2009. május 22., 20:26 (CEST)

Csak hülyeségből mondtam ám, véletlen láttam meg. Mostanában újból nagyon ráálltam a női focira, ezért nézelődtem, és csodálkoztam hogy más is csinál cikket a témában rajtam kívül. – Warmuz ¤ vita 2009. május 22., 20:33 (CEST)

cikk

Ne haragudj nem megy a szlovén cikket beültetnem a magyarba, mert annyira nehéz. Ezeknek a szavaknak, mint a dirkalnika nem is tudok utánakeresni. A szlovén tudásom ilyen jellegű szavakra nem terjed ki sajnos, az egyetemi előadómat sem kérhetem erre, mert ő sem ismeri túlzottan mindezt. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 23., 18:59 (CEST)

Sablon:MotoGP nagydíj

Megoldottam a sablonban a problémás zászlós részt. Opcionális paraméterként beraktam a pályarajzot is. Remélem így megfelelő lesz. Tukanokoskodik 2009. június 4., 19:19 (CEST)

Szia! Kicsit átírtam a sablon fejrészét, így az összes verseny résznél a szám ragját is hozzá kell tenni (pl. az évad 5. versenye a 18-ból.) Üdv. Gelányi Bence vita 2009. június 6., 10:22 (CEST)

Portugál csapatok

Köszönöm :-) - CFC vita 2009. június 8., 13:40 (CEST)

Kádár és Castro

Tudod nehéz dolgok ezek, mert a napi politika befolyásolja a megítélésüket (ez komoly probléma a 20. századi történelemmel is) és kommunisták, valamint jobbosok össztüzébe kerülhetsz. A történelmi hátteret sem árt ismerni. Amúgy mindenképp érdemes fejleszteni ezeket a cikkeket. Hogy mit érdemes velük kapcsolatban? Először az alapcikkeket kell felfejleszteni. Ebből rájössz, hogy milyen altémák merülnek még fel. Kádárnál ne használd Moldova könyvét, mert ő nem történész és durván elfogult Kádár irányában. Jellemző mondat: "Ott voltam, ahol lennem kellett, és azt tettem, amit tennem kellett."

Kritika Kádárral szemben:

  • 1.)Ugyan alapjában tényleg ő volt a kisebb rossz, főleg a többi kommunista vezetőhöz képest (gulyáskommunizmus), de a mai Mo-ra kiható esztelen korrupció a Kádár-rendszerből származik. Majdnem mindenki, aki tudott, lopott a Kádár-rendszerben (morális válság).
  • 2.)A gulyáskommunizmusnak köszönhető a, főleg idősek körében élő, nosztalgia. Tény hogy házakat építtetett, minden olcsó volt (de minden rossz minőségű volt, ha egyáltalán lehetett kapni). De miért? Mert hatalmas kölcsönöket vett(ek) fel és ezeket abból fizették. Tehát a mai eladósítási politika is a Kádár-rendszerből származik. Ennek ő is aktív részese volt.
  • 3.)Nagy Imrét annak ellenére kivégeztette, hogy azt a szovjetek sem akarták (ezt beleírtam a cikkbe). Kádár Nagy Imre rehabilitásakor saját démonjaival küzdve halt meg. Nézd meg mit tett a saját barátjával Rajk Lászlóval.
  • 4.)A hazaszeretet tervszerű oktatással való kiölése, vagy legalább a hazug „bűnös nép vagyunk” húzzuk meg magunkat belenevelése az emberekbe. Ennek ő aktív részese volt.
  • 5.)Magyar testvéreink magára hagyása, lerománozása, jugózása abból a világon egyedülálló öngyűlölő politikából származik, amit Kádár támogatott (ez már akkor is ment). Ennek ő aktív részese volt.
  • 6.)„Merjünk kicsik lenni!” Tudósok, kiemelkedő személyiségek elüldözése. Többnyire nyugatra menekültek. Ment ez kicsiben is. Aki nem volt középszerű azt kiközösítették az emberek.
  • 7.)Bár sok esetben tényleg volt széthúzás a magyarok között (ez megvan nyugaton is; emberi gyarlóság), de alapkérdésekben nem volt vita (1848-ban is mindenki képes volt összefogni). A történelem hazug félreértelmezésével (pl: a Mohácsi csatavesztés néhány patkány főúr, kapzsi üzletember és nem a nép miatt következett be) azt tanították, hogy mi patkány nép vagyunk. Utáljuk, súgjuk be egymást és legyünk irigyek egymásra. Mondom kicsiben ez minden népben megtalálható, mégis Kádár uralma alatt lett ez tömeges méretű Magyarországon. Sajnos ez a mára is kihat. Nincs összefogás, könnyü egymásra uszítani a népet, közben meg kirabolni. Ez 1956-ig elképzelhetetlen volt. (Divide et impera:oszd meg és uralkodj)
  • 8.)Korszerűtlen, selejtet (vagy rossz minőségű termékeket) gyártó gazdaság erőltetése piacképes helyett. Minimum személycseréket kellett volna végrehajtania.

Amire figyelj oda:

  • A jobboldalt és politikusait a mai napig túlzó, sokszor hazug vádak érik a kádárista beütéssel rendelkező történészek részéről. Ugyanezek az emberek pozitív irányba igyekszenek hamisítani a kommunistákról szóló történelmet. Romsics Ignác, aki manapság az egyik legismertebb történész, is ilyen. A fix megrendelésre, nagyüzemben selejtet gyártó kommunista magyar gazdaságot istenítette a Rubicon magazinban a rohamos fejlődést produkáló Osztrák–Magyar Monarchiához, vagy a világhírű termékeket gyártó (Tungsram, diesel mozdonyok stb.) Horthy-rendszerhez képest. Több mint megmosolyogtató, sőt tragikomikus. Varga Kun Bélát hazafinak akarja beállítani, mert harcolt a magyar területekért. Varga „elfelejti” megemlíteni, hogy Kun kényszerűségből harcolt és a területeket a kommunizmusnak és nem a magyar népnek akarta megmenteni (internacionalista volt, nem népben gondolkozott=nem lehetett hazafi).

Ha elkezded írd allapra, majd segítek lektorálni. Ez a könyv valószínűleg jó Kádárhoz (már ha lehet kapni magyarul) Roger Gough:János Kádár, Communism and Hungary. Nekem megvan. Majd elolvasom.Carlos71 vita 2009. június 9., 11:56 (CEST)

MotoGp navigáció

Hello, látom leginkább te foglalkozol a MotoGp-s nagydíjas cikkekkel, ezért is fordulok hozzád. Összedobtam egy ilyet: 2007-es MotoGP Katari Nagydíj. Először is nézd meg jó-e légyszíves. Egy hiányosság viszont felütötte a fejemet a cikkekkel kapcsolatban, egyikben sem láttam két egymást követő nagydíj "közötti" navigációs sablont. Hogy értsd mire is gondolok, én ezt használom/használtam a Motocross-os cikkeimnél. Sablon:Motocrossnagy Szerinted nem lenne érdemes a cikkek aljára betenni? Mint ahogy itt is van: 2008-as Motocross Cseh Nagydíj

Üdv: – Pakos üzenet 2009. június 13., 12:35 (CEST)

Csapatok

Bakker, van ám benned lendület... Nem hiába, a fiatalság :-)

nem ígérem, hogy valaha is eljutok történeti részt írni, de lehetséges, majd egyszer. Ha nem lenne ez a rengeteg anon szerkesztés, picit könnyebb lenne ;-) - CFC vita 2009. június 15., 22:48 (CEST)

Én megoldottam: kikönyörögtem a lapvédelmet. Bent a munkahelyen ma pont azon röhögtünk, h egy nevén nem nevezett magyar sajtóorgánum már kész tényként, címlapon hozta, hogy a „homorító” Cris Roni ÁTIGAZOLT! Még jó, hogy még egy hétig Los Angelesben a delfinekkel úszkál, és még Madrid 1000 km-es körzetén belül sem járt. :-D De term. már átigazolt! :) - CFC vita 2009. június 15., 23:03 (CEST)

Na jó, ezért szeretem az uefa.com-ot. Ott az van, hogy megtették az ajánlatot, az MU elfogadta. Szigorúan írták, hogy ez még nem jelent átigazolást, csak ajánlatot, a pénz még az MU számláin figyel. De a sok hírvadász már kész tényként kezeli. De teszem azt, Roni azt mondja, ő csak 100 millió euró / hóért focizik itt. Ha a Real nem adja meg, a 94 millió csak ajánlat marad az MU felé...

Nem baj, ha minden igaz, éppen Paris Hiltont tanítja a zseniális homorításra :-)

A csapatokkal kapcsolatban pedig úgy vagyok, hogy amit tudok, megteszek, amennyi kész lesz, annyi lesz kész. Így is nagyon sok elkészült, de az örményekkel és a kazahokkal nagyon kifogtam, és beletört a nem létező bicskám is. Nem csodálom, hogy az uefa minden évben balhézik velük: Hol teheti meg egy csapat, hogy szezon közben megszűnik, kifizetetlen számlákat hagy, majd új néven indul ugyanott, ahonnan kiesett? :-D - CFC vita 2009. június 15., 23:16 (CEST)

Még jó, hogy se nem Barcás, se nem Reálos nem vagyok ;) Hala Celta (és Segunda División)! ;D - CFC vita 2009. június 17., 10:42 (CEST)

Licenc nélküli kép

Ezt az üzenetet Peti610bot vita automatikusan helyezte el a vitalapodon, kérdéseddel fordulj a gazdájához, vagy a Kocsmafalhoz. --Peti610bot vita 2009. június 18., 16:52 (CEST)

Kalmar FF

Ha gondolod, kezdheted tunningolni, kellett neked elvenned a másik elöl ;) Irigy vagyok, mert én akartam „nyerni”. - CFC vita 2009. június 22., 12:35 (CEST)

Nem, hanem a Loki. A színezést csak akkor, ha valaki vállal egy-egy országot. Önkényesen nem akartam. - CFC vita 2009. június 22., 13:01 (CEST)
Oroszország tiltott terület, az az enyém, nem adom :P A Skadinávval és a Baltikummal már szerintem a teljesítőképességed felső határát súrolod, de beírlak, ha igényled, Izlanddal együtt. - CFC vita 2009. június 22., 18:19 (CEST)

Máltai foci

Szia! Ajánlok egy kis patchworkot. Mivel Málta amúgy is érdekel, a focicsapatoknál a történeti részt megírom én (allapokon), te meg megcsinálod hozzá a táblázatokat, ok így? Cassandro Ħelyi vita 2009. június 24., 22:41 (CEST)

Magyar sportsajtó

Megvan Florentino Pérez harmadik nyári igazolása. Igaz, a Real Madrid elnöke ezúttal nem nyúlt olyan mélyen a zsebébe, mint Kaká vagy Cristiano Ronaldo esetében: a spanyol Marca és As napilapok értesülései szerint a „királyi gárda” 15 millió eurót fizet a Valenciának Raúl Albiol megszerzéséért.

Se Raúl Albiol, Se Cris Roni nem írt alá, de a szóhasználat: Megvan. Kész, ez az NSO amióta Ringier, egyre nagyobb szennylap. - CFC vita 2009. június 25., 13:10 (CEST)

A non plus ultrája, hogy ezúttal nem nyúlt olyan mélyen a zsebébe. Miért, Cris Ronit kifizette már? :-D - CFC vita 2009. június 25., 13:13 (CEST)

Na, nehogymár leállj! :-D Mi ez a lazulás? A gőzhangya díjat így kinek adjuk oda? :-D - CFC vita 2009. június 25., 22:42 (CEST)

Azért nem semmi: (madridista.hu cikke módosult)

Hivatalos: Cristiano Ronaldo a Real Madrid játékosa 2009.06.26., forrás: www.realmadrid.es, írta: madridista.hu A Real Madrid hivatalos közleményben tudatja, hogy a klub megállapodott a Manchester Uniteddel, melynek értelmében Cristiano Ronaldo július 1-től a Real Madrid játékosa. Cristiano Ronaldo a következő hat szezonját a spanyol fővárosban tölti, a bemutatására július 6-án a Santiago Bernabéu stadionban kerül sor.

Cris Roniról (hogy aláírt volna) egy szó sincs, ahogy a real oldalán sincs :-D

Akkor mi a hivatalos ebben? - CFC vita 2009. június 29., 07:23 (CEST)

„Nekik jobban hiszek, mint itt bárkinek…” – én csak lefordítottam a realmadrid.com-cikket :) Ez a baj, itt tartunk. - CFC vita 2009. június 29., 07:33 (CEST)

Én tudom :-) Ők csak nem értik: Ha két klub megegyezik, az még nem szentírás. A napokban volt pár ellenpélda a biztosra, lásd Mattheus, vagy Koller Ákos. - CFC vita 2009. június 29., 07:41 (CEST)

Na, az nálam egy szégyenfolt volt 3 napig, ugyanis az FC Fehérvár honlapja 100%-ra írta, majd két nappal később írták, hogy jövő héten ír alá. Utána töröltem a cikkből a Fehérvárt, bejött. :-D - CFC vita 2009. június 29., 07:44 (CEST)

Először a válogatottakat, majd a vb-játékosokat szeretném. Nem ártana, ha a nagyobb külföldi klubokról is lenne, de töredelmesen bevallom, sík hülye vagyok még a dél-amerikaihoz is. - CFC vita 2009. június 29., 08:16 (CEST)

Én is szoktam néha ugrálni, mivel csak klubcsapatokba befásulnék. Ráadásul én válogatott-mániás vagyok :-) - CFC vita 2009. június 29., 08:21 (CEST)

Te, gőzhangyadíj-várományos: A nagy sietségben nehogy beleszaladj a macedónokba, vagy a bolgárokba, mivel őket már csinálom. SZerdáig készen lesz, a bolgároknál közel 85 szezont kell ellenőrizni :) - CFC vita 2009. június 29., 14:39 (CEST)

Az ukránnal azért óvatosan, mert egyrészt ott a fehéroroszos „elhásodás”, másrészt alig lágyul :-) - CFC vita 2009. június 29., 15:15 (CEST)

Mérgemben be is vertem egy 12%-os szlovák sört :-) - CFC vita 2009. június 29., 21:31 (CEST)

Fene a csórós fajtádat. Kő' a többi is? :-D Minnyá'... - CFC vita 2009. június 29., 21:47 (CEST)

Ez a Pérez nem teljesen épeszű… Jó kis játékostemetőt hozott létre, a fele nem fog játszani, a real megint nem lesz se bajnok, se BL-győztes, az elnököt meg kiherélik, mert elköltötte a klub 5 éves költségvetését :-D - CFC vita 2009. július 1., 19:22 (CEST)

Nem a védelemmel van baj, hanem hogy megint összevásárolta a magukat világsztárnak tartó labdarúgókat, akik néha annyira önteltek, hogy alig férnek ki az öltözőajtón. Így nem lesz csapat, ugyanúgy, mint tavaly. Ott van/volt egy kiváló csatár, Huntelaar, baszta játszatni… Féltem, hogy arra a sorsra jut, mint Owen. Ez a gyerek egy őstehetség. - CFC vita 2009. július 1., 19:30 (CEST)

Használsz valami normálisabb csevejprogit? :D - CFC vita 2009. július 1., 19:35 (CEST)

Tudtam… :-D Na, megerőltetem maga, oszt felcsúszok. :P - CFC vita 2009. július 1., 19:41 (CEST)

Hagyd Benzemát. Nincs értelme, 2-3 nap múlva hivatalos lesz. :-) - CFC vita 2009. július 1., 21:44 (CEST)

Felvettelek MSN-en :-) - CFC vita 2009. július 1., 22:03 (CEST)

Prekmurje

A spanyol wikiseknek van cikkük a Muravidékről. Az alsóbb részben fel van írva a Vendvidéki Köztársaság. Már örültem, hogy van nekik is cikkük, de ehelyett át lett mozgatva a Prekmurjéba, ami egy szóval sem említi. Ha tudnál csak egy negyedoldalas szöveget írni erről, meg a vend nyelvről (prekmurjei nyelv lehetne a spanyolban is), s azt a szláv nyelvek sablonjába betennéd, ha van ott is, mert kicsit félrevezető így ilyen átmozgatás. Csak még annyit, hogy a vend nyelv cikket most külön szerkesztőlapra tettem helyreállítás gyanánt, s az eredeti most igen kusza, ha nem igazodsz el rajta, akkor majd én leírom tömören. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. július 6., 14:16 (CEST)

Szóval a Vendvidéki Köztársaságról, mert a spanyol Prekmurje cikk alján is ott szerepel a link, de ha rákattintasz, a Perkmurjéba megy, mert odalett mozgatva, ami nem jó mert a cikkben még csak említés sincs erről. Lehetne méf beírni, hogy Slovenska krajina néven is próbálták függetleníteni 1918-ban. A másik, hogy egy rövidebb cikket lehetne a vend nyelvről írni, a fordítandó szöveget leírnám, mert most a vend nyelv cikk helyrepofozásra szorul. Nem tudom ha van a spanyol wikinek szláv nyelveket tartalmazó sablonja, mert ha van, akkor oda is lehetne beírni. A spanyolon láttam, hogy "idioma prekmuro"-nak hívják a vendet. Képet azt megbeszélhetnénk milyet lehetne. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. július 6., 19:11 (CEST)

A Mura köztársaságot letudod a magyar cikk alapján tömörebbre kerekíteni, vagy kell segítség? [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. július 6., 20:43 (CEST)

Annyival egészítsed ezt ki, hogy: A vidék lakossága a prekmurjei nyelvet beszéli (idioma prekmuro), ami a szlovén önállósult dialektusa, irodalmi nyelvvel. 1920-ig ez volt az oktatás nyelve az iskolákban, 1945-ig a sajtóban.
A történelmi részhez: A Prekmurje lakossága megkísérelte megszerezni a Magyarországtól való függetlenséget, s 1918-ban Slovenska krajina néven akartak létrehozni autonóm entitást, vagy független jugoszláv tagállamot, ahol a prekmurjei lenne a hivatalos nyelv. 1919-ben kikiáltották Prekmurjei Köztársaságot, amely nincs összefüggésben a Slovenska krajina-programmal, mivel a vezetője Tkálecz Vilmos a törvénytelenségeit akarta elfedni.

Külön cikket nem tudnál írni a köztársaságról és a nyelvről? A Slovenska krajináról nem fontos. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. július 6., 22:44 (CEST)

Igen. Azt a két kiegészítést amit a nyelvről és a köztársaságról mondtam, az oda menjen a Muravidékről szóló cikkbe. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. július 7., 06:52 (CEST)

Jaj… kezdettől fogva más úton haladtunk. Nem a spanyolból a magyarba kell beletenni, hanem a spanyol nyelvűt kell kiegészíteni, meg spanyolul ha lehet a Mura köztársaságot és a vend nyelvet megírni. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. július 7., 07:05 (CEST)

Hagyjuk, nem tudjuk megérteni egymást, a végén folyton balul sül el minden úgyis. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. július 7., 07:08 (CEST)

Marco Melandri

Szia! A cikk átkerült a várólistáról a munkapadra a WP:JKSZ-en, jó munkát vele! – Juliska vita 2009. július 27., 03:22 (CEST)

Re: jöteborg

Nah, látod, az ilyesmi már közelít. :-) - CFC vita 2009. július 27., 15:14 (CEST)

Előbb refeljük :-) - CFC vita 2009. július 29., 10:45 (CEST)

Hangnem

Arra kérlek, hogy mellőzd az ilyen meg ilyen megjegyzéseket, inkább használd a figyelmeztető sablonokat. Azok pont arra vannak kitalálva, hogy az indulatok és a személyeskedés mellőzésével, tárgyilagosan lehessen közölni a mondanivalónkat. Bináris ide 2009. július 30., 16:08 (CEST)

Pff, megint a IQ-fighter vandál barmok vannak előnyben a megbecsülendő szerkesztőkkel szemben. Ezeket az ötéves korban megragadt bunkókat kellene osztani, nem a fiatal, lelkes, a Wikipédiáért maximálisan odaadó szerkesztőtársat. Itt tartunk, a sötétség gyűrűzik, aki meg tesz ellene nap mint nap, azt osztják. Édes Istenem… egyszer töltenétek el annyi időt a madridistához hasonló szerkesztők védelmében, mint amennyit a csicska vandálok védelmében tesztek, nem itt tartanánk. Teszt sablon, meg pls, ne mondj csúnyát az van, de kérdem én, hányszor dicsértétek meg azért, amit tett eddig? Megmondom: sehányszor. - CFC vita 2009. július 30., 16:37 (CEST)

Ebben lehet, hogy igazad van, és akkor ez egy adósságunk. Tartalmilag biztos igaza is van, de egyszerűen nem tesz jót a Wikipédiának az ilyen megnyilvánulás, épp ezért vannak a sablonok kitalálva. Igen, őt is védjük, pl. attól, hogy az ilyenek miatt esetleg valami csatába keveredjen. Bináris ide

Mellesleg talán ha rászánsz egy kis időt, hogy átnézd a szerkesztéseimet, mondjuk a uservita névtérre szűkítve, meg a blokknaplómat, akkor esetleg kedvet érezhetsz árnyalni az álláspontodat. Hidd el, hogy az ilyen kérésekkel sem a vandálokat védem. Bináris ide 2009. július 30., 16:47 (CEST)
Én megpróbálom, de nem ígérem, hogy mindig higgadt tudok maradni... – Madridista Ideírjad 2009. július 30., 21:12 (CEST)

Én sem mindig tudok, de törekedni kell rá. A sablon meg pont abban segít, hogy akkor is higgadtnak látszódjunk, amikor nem vagyunk azok. Csak látnád, mekkora erőval kattintok néha figyelmeztetés vagy törlés közben! :-D Bináris ide 2009. július 30., 21:21 (CEST)

Akkor ez hasonló szituáció lehet, mint amikor én itthon elmormolok egy-két szaftos káromkodást :-D – Madridista Ideírjad 2009. július 30., 21:29 (CEST)

Bin, én kifejezetten arra céloztam, hogy az értékes szerkesztő nem vulgáris megnyilvánulása a Wikipédia szempontjából kevésbé okoz károsodást, mivel a kifejezetten ártó szándékkal szerkesztő, ötelemis marhák. Ő a wikit építi, az anon rombolja; az anon beírja, hogy „kurva anyád”, válaszul visszavonjuk, és mondjuk neki, hogy menjen libát legeltetni. A kettő nincs egyensúlyban. - CFC vita 2009. július 30., 21:41 (CEST)

Ez így van. De aki blokkot akar, az megkaphatja ilyen megjegyzések nélkül, és akkor eleve kisebb eséllyel írja be azt a dolgot. Az én tapasztalatom, hogy a figyelmeztető sablon önmagában elég a vandálok és tesztelők többségének leállítására. Szerintem meglepődnek, hogy figyeli őket valaki. Bináris ide 2009. július 30., 21:45 (CEST)

Ezt már DD-nek és Timisnek is mondtam: engem blokkolhatnak, szívük joga, valahol igazuk is van, de nem fogok a vandáloknak könyörögni, mivel nekem ellentétes véleményem van róluk. Osztogatom a csattogós lepkét, kiküldöm hóembert építeni, stb. Én építeném a wikit, és szeretnék nem azzal foglalkozni, hogy xy-nak huszadszor is elmagyarázzam, hogy a barátságos mérkőzés NEM bajnoki mérkőzés (amit a sablon elég világosan jelez is). De sajna huszadszor is el kell mondani, olyankor viszont már nem megy különvélemény nélkül, igenis nyomatékosítani kell benne, hogy a wiki helyett homokvárat is építhetne: hasznosabb neki is, nekünk is. - CFC vita 2009. július 30., 21:57 (CEST)

Re: Úszó-vb

Nem tudom, szerintem sok idő lenne részletezni ezeket. A rövidebb távokon 10-12 előfutam is lehet (mint pl az atlétikában). Az olimpiai cikkek is rendszerint félbe vannak hagyva, néhány helyen a döntő van csak leírva. A VB-n is talán az első 8. helyezést le lehet írni (a döntőt), de a többi már szerintem nem olyan lényeges. Illetve a rekordokat mellé lehetne írni, vannak olyan esetek, amikor az előfutamban is van világcsúcs, stb, ez a döntőnél meg nincs ott, mert akkor mondjuk épp nem érték el a rekordidőt. Ilyenkor a versenyszám oldalán külön be lehet esetleg írni, hogy xy az előfutamban világcsúcsot ért el. Tomcsy üzenet 2009. augusztus 1., 20:04 (CEST)

Hércules CF

1.)Spanyol kupaszereplések: Spain - List of Cup Finals. Itt minden megtalálható. A vonatkozó szezonra kattintva me fogod látni, hogy milyen kemény dióba vágtad a fejszédet. Hiába. A statisztika jól néz ki, de hogy mennyi meló van egy kis táblázattal, azt sokan nem is sejtik:-).
2.)A klub történetét lefordítom (most nem bújok ki a hurokból :-)), csak befejezem az ANZAC cikket.Carlos71 vita 2009. augusztus 11., 21:22 (CEST)

Hát igen. Sok kitartást!Carlos71 vita 2009. augusztus 11., 21:40 (CEST)

A kupa résznél kérdőjeleket látok. Ha a csapat nem indult (nem találtad), akkor talán helyesebb lenne azt beírni, hogy nem indult. Ez így furcsán néz ki.Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 10:11 (CEST)

Ok. Ha elakadsz szólj.Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 10:25 (CEST)

Ha nem találsz rá megoldást szólj és megpróbálok kitalálni valamit.Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 13:08 (CEST)

Jól tetted
1.)Lehet, hogy nem volt több kör. Nem minden kiírás egyforma.
2.)Én ezt úgy oldottam meg, hogy pl:a Depornál csak a legjobb 16 közé kerülésig néztem a dolgot. Kisebb csapatnál ez lehet a legjobb 32. Az alatt szerintem nem érdemli meg, hogy megemlítsük a főcikkben:-).Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 20:24 (CEST)

Ami a történetén kívűl hiányzik:
1.)Némi (nem kell túl hosszú) szöveges összefoglaló a bajnoki/kupa szerepléshez+forrás. Ha nincs akkor csak az élvonalat hagyd meg a főcikkben, a többi belinkelhető egy kisebb cikkbe. Pl:Az Hércules CF szereplései az alacsonyabb osztályú spanyol labdarúgó-bajnokságokban
2.)Játszottak-e regionális ligában/hol+eredmények?
3.)Nemzetközi szereplések volt-e? Ha nem akkor 1-2 mondtaban leírni, hogy eddig nem szerepeltek nemzetközi kupában.
4.)Ismertebb játékosok rész: forrás?
5.)Volt-e gólkirályuk az élvonalban, vagy a legjobb 3 között?
6.)Az eddigi edzők: forrás? Az átmeneti edzőnél ne legyen odaírva, hogy interim (amúgy sem magyar szó). Szerintem ez amúgy sem lényeges, mert az átmeneti edző is edző.
7.)Legeredményesebb játékosok az élvonalban.
8.)Stadionok
9.)Himnusz (ez a szó rohadtul irritál, mert szerintem az országoknak van himnusza, a kluboknak meg indulója :-)) Forrás?

Ami jó, ha van, de nem nélkülözhetetlen:
1.)Szurkolók, riválisok (csak ha lehet; egy kisebb csapatnál szerintem ez nem egetverő hiányosság)
2.)Elnökök (ha megvan; ez sem egetverő hiányosság)

Ez ugyan soknak tűnik, de szerintem szerintem nem tragikus. Egyes részeknél csak a forrás hiányzik.Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 21:18 (CEST)

1.)Regionális: Spain - List of Cup Finals (lap teteje)
2.)...legjobb eredményük egy ötödik hely volt. És ez egy uefa indulást sem ért?
3.)...indulónál a honlapon található rész, vagy a youtube megfelel? Mindkettő. A szöveghez a honlap, a zeneminta beszúrása a youtube-bal (lásd depor)Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 21:53 (CEST)

Hát akkor nagyon pechesek voltak szerencsétlenek:-(.Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 22:08 (CEST)

Persze. Ha kiemeltre akarod, akkor amúgy is felturbózom a történetét a statisztika alapján (már ha kell). Hiszed-nem hiszed az ŠK Slovan Bratislava történetének 90-95 %-át a statisztikából írtam, mert nem tudok szlovákul!!! Egy-két dolgot írtam csak bele némi fordítási segítség után.Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 22:18 (CEST)

Ez mindennel így van. Amihez közöd van így vagy úgy és nem bánt, azt megszereted:-).Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 22:21 (CEST)

Részletesen igen. Röviden meg bele a cikkbe.Carlos71 vita 2009. augusztus 12., 23:08 (CEST)

Lefordítanád?

Szia! Ezen az oldalon a szöveget lefordítanád, lehet, hogy később felhasználom cikk íráshoz. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. augusztus 13., 16:25 (CEST)

Adam Lambert

Szia! Látom megtekintettnek jelölted az Adam Lambert szócikket. Ha viszont már megjelölted, megtennéd, hogy utólag kijavítod a helyesírási hibákat és lefordítod a le nem fordított tartalmat? Bocs, hogy szólok de a megjelölés nemcsak gombnyomást jelent. Köszi. Csigabiitt a házam 2009. augusztus 13., 16:57 (CEST)

Megértem persze miről szól. Még azért gyűjtök hozzá adatokat, hogy valamelyest teljesebb legyen a kép. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. augusztus 14., 11:42 (CEST)

Hércules CF 2X

Elkezdtem fordítani a klub történetét és az elnökök rész máris gáz. Ehhez nagyon spanyolul se kell tudni: En 1922 se federó y quedó inscrito en la Región Regional Levantina, con Alberto Misó como presidente (História/ORÍGENES rész). 1922-ben Misó volt az elnök, amikor bejegyezték a csapatot!!!

A cikkben ez áll:

  • Heliodoro García (1922)
  • José Masiá Enebra (1922/23)
  • Alberto Misó (1923/24)

Látod ezért ellenzem ennyire a wikiből wikibe szerkesztést!!! Az UD Almería edzőit is úgy kukáztam nagy nehezen össze a klub története részből, mert a spanyol wiki rész rossz (# 1992-1994: Sin datos???).

Szerintem szedd ki, mert a klub honlapja szerint rossz az adat, forrást meg nem találtam hozzá, de még lehet keresni fogom a listát.Carlos71 vita 2009. augusztus 19., 00:41 (CEST)

Nem tudom. Kiemeltre szerintem ne maradjon benne (mert hiba), akkor inkább rakd bele egy alcikkbe. Lehet, hogy annyira nem rossz a lista, de én berzenkedem a nem hiteles dolgoktól. Olyan mintha doppingolnék az olimpián és nyernék:-). Másrészt büszke vagyok arra, hogy mindenki (aki ismer) tudja rólam, hogy csak megbízható dolgokat írok a wikibe. Ráadásul, ahogy én is kiszúrtam valami nem stimmel. Inkább legyen 50 000 bájt hosszú, de megbízható, mint 120 „kitudjamilyen” információkkal. Ez az én munkastílusom. Ha rajtam múlna a wiki nemcsak nagyjából tartalmazna helyes információkat, hanem olyan lenne, hogy oktatni lehetne belőle. Sajnos ez nem fog bekövetkezni. Mindegy. Rádbízom a dolgot.Carlos71 vita 2009. augusztus 19., 09:23 (CEST)

Próbáltam a neten keresgélni ezt-azt. Nehéz menet lesz, mivel nincs sok infó a klubról.Carlos71 vita 2009. augusztus 19., 11:28 (CEST)

Keresnek

Ádám97 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) szeretne mentorául. Karmelaüzenőlap 2009. augusztus 19., 13:34 (CEST)

re Rossi

Szia! A piros link hibát jelent, a többi színnel nem kell foglalkozni. Az egyetlen piros linket azonban nem tudom megfejteni, mert tincs szöveges hibaüzenete, csak hibakódja. Esetleg kérdezd meg Danit, nála láttam először ezt az ellenőrző eszközt. Üdv – Hkoala 2009. augusztus 24., 12:31 (CEST)

Ez volt a hiba oka. qcz [Dani] デスノート 2009. augusztus 24., 14:42 (CEST)

Hércules (3)

Bocs, de eddig nem sok időm volt a cikkel/a wikivel foglalkozni. A története rész nemsokára kész lesz. Nem tudom, hogy a tartalékcsapat rész mennyire megbízható. Ha gondolod azt is átnézem.Carlos71 vita 2009. augusztus 26., 12:56 (CEST)

Ok. Azzal akkor nem pöcsölök.Carlos71 vita 2009. augusztus 26., 13:07 (CEST)

Náluk ez így alakult ki. Felkiáltó- és kérdőjel alkalmazásánál a mondat elején kötelező a fordított alak használata.Carlos71 vita 2009. augusztus 26., 13:50 (CEST)

CD Brunete

LOOOOOl. Ránéztem, és mondom ez mi? Úgy hangzik, mint egy pornófilm címe :DD CD barna hajú pipikről :DDDDDDD Jaj, ez most olyan jól esett, de jót nevettem :DDD – Timish levélboksz 2009. augusztus 26., 21:51 (CEST)

Kézi

Szia. Igen, szeretnék kéziműhelyt csinálni,de nem tudom hogy kezdjek neki. Segítenél ebben? fausto elküldte nekem, hogy hogy lehet műhelyt csinálni, de nem nagyon értem, mivel még új vagyok itt a Wikin. Ferká vita 2009. augusztus 27., 14:07 (CEST)

Nagyon szépen köszönhöm, hogy segítesz.Ferká vita 2009. augusztus 27., 14:19 (CEST)

Szia. Szerintem nagon jó lett az oldal amit csináltál. Egyenlőre semmi nem jut az eszembe amit még oda kéne írni, de ha valami eszembejut rögtön szólok. Ferká vita 2009. augusztus 28., 11:10 (CEST)

Szia. MIért törölted az oldalamat? Tudod mennyi időmbe került ez úgy megcsinálni,és még nem is voltam vele kész? Visszalehet valahogy hozni? Ferká vita 2009. augusztus 28., 22:18 (CEST)

Szia. Bocs az elöbbi kirohanásomért, de eléggé felment bennem a pumpa. Ez a mondatod mit akar jelenteni: Bár ezeknek nem feltétlenül vagyok híve, mostmár minden irányelvnek megfelel a neve? Ferká vita 2009. augusztus 28., 22:25 (CEST)

Ja, oké. Azért mégegyszer bocsi. Ferká vita 2009. augusztus 28., 22:35 (CEST)

Szia. Kérhetnék Tőled valamit: a 2008–2009-es EHF-bajnokok ligája nevet átváltioztatnád 2008–2009 női EHF-Bajnokok Ligája-ra? Ferká vita 2009. augusztus 28., 23:36 (CEST)

Szia. Köszi, hogy átírtad, igaz én egy kis fáziskéséssel köszönöm meg. Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy nem kell e segítség a kéziműhelyben?Ferká vita 2009. augusztus 30., 20:53 (CEST)

Hércules (4)

Kész a története. Az edzőkhöz, a másod- és harmadosztályú szereplésekhez se találtam forrást. A stadiont lehetne bővíteni, a szurkolók részt is szépen meg lehetne írni. Kiemelt csak úgy lehetne, ha a másod- és harmadosztályú szereplések külön cikkbe mennének. Emellett csak a jelentősebb elnökök és edzők lennének megemlítve (ehhez sem biztos, hogy lenne pontos dátum). A híres játékosokat pedig egyenként meg kellene vizsgálni, mert ehhez sincs lista. Nem tudom mit gondolsz? Ha gondolod küzdhetünk tovább, de akkor ezekhez forrást kell találnunk!!!Carlos71 vita 2009. augusztus 29., 12:45 (CEST)

Gondolkoztam. Ha ezekhez találsz forrást, akkor a szurkolókat megírom. A stadiont, a kupa részt és az élvonalbeli szereplést felbővítem. Ha így jó. Míg várok, a megkezdett FC Barcelona, Valencia CF és Athletic Bilbao cikkeket folyatatom. Jó lenne ezeket is befejezni.Carlos71 vita 2009. augusztus 29., 12:57 (CEST)

Raúl González Blanco-díj

Ez már régóta érett neked:-)!!! Láttam a hiányzó élvonalbeli spanyol csapatokat (is) megírtad. Majd a története részt megcsinálom, ahogy időm engedi.

Raúl González Blanco-díj
A labdarúgás témakörébe tartozó energikus szerkesztéseidért. Csak így tovább:-)!Carlos71 vita 2009. augusztus 29., 14:36 (CEST)

Újra keresnek

Zsedelyp (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) mentorjául kér téged. Karmelaüzenőlap 2009. augusztus 29., 21:03 (CEST)

Hércules (5)

Tulajdonképpen válaszoltál is meg nem is. Amiket írtam, azok csak akkor jelentenek problémát, ha kiemeltet akarsz írni. Én „orthodox” szerkesztő vagyok és nem írok semmi olyat a cikkbe, amihez nincs forrás. Ha nem akarsz kiemeltet, akkor szinte mindegy, hogy mi van a cikkben (csak én nem szeretem ezt). Mivel nyílván nem vandalizálás, amit csinálni akarsz beleírhatod ezeket az infókat, csak egy nagy probléma lesz. A története rész ütni fogja az elnökök listáját egy helyen. Az edzők listájánál ilyen hibát nem fedeztem fel (csak pontosan nem tudom ki mettől meddig melózott). Abban igazad van, hogy rövid lesz, ha mindent kivágunk belőle. A története részt nem tudom hosszabbra írni, mert már így is tettem hozzá elemzést (az eredeti a sallangok nélkül, meg azzal is nagyon rövid volt). Én magam részéről híresebb elnököket/edzőket írnám bele csak a cikkbe. Mivel nincs pontos dátum úgy tenném, hogy az 1960-as évek stb. megjelölést használnám.

Szumma szummárum szerintem ez nem egy kiemeltre való cikk. Nincs hozzá sok leellenőrizhető infó. Annyi más első vagy másodosztályú csapat van (pl:Real Sociedad), ami nagyszerűen dokumentált. Ezeket kellene fejleszteni. Én inkább az első osztályt fejezném be.Carlos71 vita 2009. augusztus 30., 22:12 (CEST)

Ezzel teljesen egyetértünk. Ha kell fordítani segítek, de ez némi időt fog igénybe venni, mert mást is akarok csinálni.Carlos71 vita 2009. augusztus 31., 09:42 (CEST)

Már éppen szólni akartam, de látom, tudjátok ti is. Ez nem egy kiemeltcikk-anyag, nem egy kiemeltcikk-csapat. Kár vesződni a továbbiakban. - CFC vita 2009. augusztus 31., 09:44 (CEST)

Új lap szerkesztése kezdőtől

Szia! Kértelek mentoromul, köszi, hogy segítesz :) Szeretnék egy olyan lapot létrehozni, ami még nincs a magyar wikipédián. Hogyan tehetem azt meg, hogy elkezdem csinálgatni, de még nem "éles" viszont akár más szerkesztő is hozzátehet. Azt tudom, hogy a homokozóban lehet gyakorolni, de onnan pl. hogyan lehet élesíteni, ha megfelelőnek találom, ill. ott bele tudnak-e nyúlni más szerkesztők? zsedelyp vita 2009. augusztus 31., 16:08 (CEST)

Lehet, hogy furán hangzik, de nem tiszta hogyan tudom az allapot létrehozni. A jobb felsőben rákattintok a felhasználó nevemre, akkor bejön a szerkesztői lapom és onnan hogyan tovább?
Persze, hogy tudhatod, a sportmarketing szócikket szeretném szerkeszteni. Azért választottalak téged, mert te a sportban sokat szerkesztesz, gondoltam téged jobban érdekel ez a téma, még ha nem is tisztán sport, mint pl a történelem fanokat.
A sportmarketingben a meghatározását meg lehet hamar csinálni, az csak egy definíció. Viszont gondoltam, hogy lehetne hozzá kialakulása, fejlődése, alkotóelemei, stb. témákat szerkeszteni, csak ez hosszabb idő, illetve fordítani kell (ami angolról nem gond, csak az angol nyelvű wikin elég gyatra és régi ez a rész, úgyhogy szakkönyvből tolom majd). Két lehetőséget látok: egyik, hogy ezeket a témákat vagy szerkesztem az allapomon és amikor elkészítem élesítem, másik, hogy beteszem a definíciót és pár további fejezetcímet és élesítem, jelölve, hogy további szerkesztés jön még, de így már más is szerkeszheti. Melyik az elfogadottabb, melyiket javaslod?

re: Kézilabdaműhely

Szia! Jó ötlet a kéziműhely, van egy csomó feladat még ebben a témában. Igény is van rá, mert főleg egy-egy magyar csapat sikerénél vagy az Eb-k, Vb-k alatt megugrik ezeknek a lapoknak a látogatottsága. Főleg akkor lehet szerintem még potenciális tagokat toborozni. A műhelynek is az lehetne a feladata az elején elsősorban, hogy az éppen zajló eseményekről (magyar bajnokság, nemzetközi kupák, ezeken résztvevő csapatok és nevesebb játékosok, nemzeti válogatottak) legyenek cikkek. Aztán a meglévő cikkekkel sem vagyok mindig kibékülve (lásd pl: Görbicz Anita). Szóval tennivaló az lenne bőven, de nem tudom, hogy mennyi aktív tagot lehetne gyűjteni a decemberi vb-ig. Akkor kellene figyelni, hogy kik szerkesztenek ebben a témában szívesen. Narnabi vita 2009. szeptember 3., 14:33 (CEST)

Persze, beírhatsz tagnak. :) Narnabi vita 2009. szeptember 8., 12:01 (CEST)
Engem is, mint lektor és átíró. :-) Többire a focisok mellett már úgysem jutna idő. - CFC vita 2009. szeptember 8., 13:35 (CEST)

Kézi

Szia. Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, de kevesebb időm van amióta elkezdődőtt a suli. Bármiben segítek, amiben csak kell. Most hirtelen senki sem jut eszembe, de a hétvégén körülnézek, és akkor majd keresek tagokat. Ferká vita 2009. szeptember 3., 22:24 (CEST)

Tapasztalatgyűjtés a mentorálásról

Köszönöm az aktivitásodat a mentorálásban. Kérlek oszd meg a többi mentorral is a tapasztalataidat, gondjaidat a Wikipédia-vita:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás lapon.

Arra is kérlek, hogy továbbítsd ezt a felhívást az általad mentoráltaknak:

A következő lapra: A mentoráltak írták várjuk a valaha is mentoráltak észrevételeit. Nem csak a dicséretet, a negativ tapasztalatokat is.

Fontos lenne a visszajelzés, részben hogy tanuljunk belőle, de nem titkolt szándék az új munkatársak toborozása a mentorműhelynek, hiszen sokszor napokig nincs mentora a segítségkérőknek. Ha be tudjuk mutatni, hogy ez a munka fontos, valószínűleg többen is beszállnak.

Javasolom továbbá, hogy helyezd el a vitalapodon fölül a {{Mentort keresnek}}(?) sablont, hogy könnyen észrevehesd, ha valaki mentort keres.

Az is jó lenne, ha a mentori bemutatkozásodat kiegészítenéd egy olyan utalással, amiből kiderül, hogy melyik korosztályhoz tartozol. Sokan a saját korosztályukhoz tartozókat választják ki legszívesebben mentornak.

Karmelaüzenőlap 2009. szeptember 10., 10:49 (CEST)

Thomas

Szia! Thomas Luthi lapot töröltem, sajnos, úgy nem etikus kékíteni, hogy csinálok egy átirányítást egy nem létező lapra. Inkább minden GP-oldalon javítani kell Lüthi-re és megírni a cikket, akár csonkszinten: ezerszer korrektebb, mint így! Köszönettel, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 13., 07:24 (CEST)

Gondoltam, hogy ilyesmi lehetett, ne is vedd ezt semmiféle figyelmeztetésnek. Csak van egy sablonszövegem ezekre a helyzetekre... :) – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 13., 13:39 (CEST)

MotoGP

Szevasz Te elvetemült! :) Látom keményen rááltál a GP-s versenyzők kidolgozásának. Király. Ha nem haragszol megyek utánad és a táblázatokat lemagyarítom (ret -> ki ...). Így tovább, ez állat! Mdavid89 vitalap 2009. szeptember 13., 21:44 (CEST)

Izland

Cső. Izlandi bajnokság még hozzád tartozik? Csak mert ott már bajnokot hirdettek :-D - CFC vita 2009. szeptember 23., 07:06 (CEST)

Nem háborgatni akartalak vele, csak már nem emlékeztem, hogy Izlandot is akartad-e anno. :-) Én még Macedóniával, Grúziával, Örményországgal és Azerbajdzsánnal játszom egy sort, Szerbia, Macedónia és Bosznia főlapjait megírom, és részemről elértem a limitet. :-D - CFC vita 2009. szeptember 23., 16:38 (CEST)
Én pedig már nem is tudom, hogy mit csinálok. Szervezkedek – talán ez a megfelelő szó –, de kevés sikerrel. Itthon is nyakamban van a konyha-felújítás, egy másik weblapon gyúrom az ukrán bajnokság statisztikáját + a 2009–2010-es szezont, úh összevissza. :-D A cél az, hogy az európai élvonalbeli focibajnokságok és klubcsapatok rendben legyen, a válogatottak cikkei és a szövetségeké szintúgy, + a december–-május terve, hogy a vb-résztvevő focisták cikkeit is megírjuk. - CFC vita 2009. szeptember 23., 19:29 (CEST)
Amúgy Németh 2 perccel ezelőtt gólt lőtt az Olimbiakósznak. Ennyit Koemanról és a magyar válogatottról (viszem a dühöm hetek óta)... - CFC vita 2009. szeptember 23., 21:44 (CEST)
Azért vagyok dühös rá, mert 0 a támadójátékunk, Sanyi hiába harcol, ehhez a szinthez sovány. Befejezőcsatárból pedig vannak tehetséges fiataljaink Futácstól Szalain át Némethig. Ideje lenne beépíteni őket, és elfelejteni a Sanyit. Én az AÉK-meccset nézem. :-) - CFC vita 2009. szeptember 23., 21:54 (CEST)
Everton elleni meccsüket láttad? Hasonló... Nincs középpályájuk, a védelmük 0. - CFC vita 2009. szeptember 23., 22:04 (CEST)
Bár nem láttam, de a 4–0-s végeredmény látva sejtem, milyen lehetett... – Madridista Ideírjad 2009. szeptember 23., 22:10 (CEST)
Gyinyijar szárnyallt. Kedvenc orosz játékosom :-) - CFC vita 2009. szeptember 23., 22:13 (CEST)

Alapítás éve

Szia! K:Labdarúgócsapatok alapítás éve szerint kategóriát kérlek hozd létre. (Én nem tudom... Vigyor) Kösz, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 27., 09:29 (CEST)

Úgy, hogy nem tudtam (és egy kicsit most nem is akarom) átnézni, hogy hová volna való. Tehát semmi gond, csak már több mint 5 tagja van, legyen meg a kat is... További jó munkát, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 27., 09:37 (CEST)

ŠK Slovan Bratislava

A cikk kiemelten van. Kérlek mondd el a véleményed és ha jónak találod, akkor szavazz rá. A te cikkedre hamarosan ránézek. Tiszta szégyen. Annyi embert sem érdekel a szavazás, hogy azt komolyan ki lehessen vitelezni. Megmosolyogtató, hogy ezt még tovább akarják szigorítani (valaki 11 szavazatot akart). Így nem érdemes kiemeltet írni. Csinálj egy kis hírverést, mert meg fog bukni a cikked. CFC-nek már írtam pénteken. Au revoir!Carlos71 vita 2009. szeptember 28., 10:08 (CEST)

Bocsi, de sajna CFC-nek is csak két keze van. Én amint tudok, ránézek, amire csak megy, de nem tudok napi 2 óránál többet wikizni. Ami ebbe belefér (korábbi ígéretek, saját dolgaim, rendrakás) azt csinálom, ami nem, az torlódik. Ráadásul egy kiemelt cikk korrekt áttekintése nem az ötperc kategória, nekem sem.
A kiemelt cikkek körüli hercehurca miatt én jobbnak találtam volna mindkét esetben a belső refet, akkor még rá is nézett volna más is. Aki él még, mocorog, az a saját kis világában dolgozik, nem fogja a Wikipédia:KSZ névteret bámulni, ez tuti. - CFC vita 2009. szeptember 28., 10:58 (CEST)

Aki él még, mocorog, az a saját kis világában dolgozik, nem fogja a Wikipédia:KSZ névteret bámulni, ez tuti. Ez alapvetően így van nálam is. Nem csesztetésként írtam a dolgot:-). Más azonban a dolog, ha valaki megkér, hogy segíts. Tudom hogy sok a dolgod és el vagy havazva, ezért nem is haragszom, hogy nem tudtál nekem segíteni, de ne írj már ilyeneket. Ilyen alapon nem lenne egy kiemelt cikk sem. Azért vagyunk egy műhely tagjai, hogy ha lehet legalább néha időt szakítsunk egy wikis barát/kolléga megsegítésére:-). Mint látod én megszerveztem, hogy segítsenek átnézni a Slovant, mert felfogtam, hogy te nem tudsz most segíteni. A belső ref talán vissza is jön és kell az új kiemeltekhez, amit támogatok.Carlos71 vita 2009. szeptember 28., 12:48 (CEST)

Az amerikai labdarúgó-válogatott kiemelése

Felmerült néhány kérdés/kérés. Ha nem győzöd, akkor szólj és segítek:-).Carlos71 vita 2009. szeptember 28., 13:02 (CEST)

Nyugi átveszem. Ketten összehozzuk.Carlos71 vita 2009. szeptember 28., 22:05 (CEST)

Hú. Nem lesz egyszerű gyorsan átnézni. Az idei spanyol és izraeli bajnokságot frissítenéd? Nem lesz rá időm.Carlos71 vita 2009. szeptember 29., 11:19 (CEST)

Sajnos úgy érzem, hogy az amcsi cikkel komoly gondok vannak. Nem hiszem, hogy ilyen gyorsan fel lehetne javítani. Sok a pontatlan/rossz adat (az egész cikkben) és az általam talált forrásoknak ellentmondó adat/leírás van (pl: 1904-es Kanada elleni meccsek. Ez egy megbízható forrás, ami azt mondja, hogy 1887 és 1915 között nem játszottak felnőtt nemzetközi meccset. Az 1904. évi nyári olimpiai játékokon pedig nem is szerepelt a válogatott, hanem klubok. A Galt FC-nek például mi köze a válogatotthoz? 1904 után pedig 1930 jön, az 1940-es évekről egy mondat sincs. A háború ellenére legalább egy mondat kellene arról, hogy miért nem történt akkor semmi, ha valóban nem volt esemény. Emellett a cikkben szó sem esik arról, hogy mikor alapították meg hivatalosan. És ez csak 1-2 bekezdés! Azt hiszem feladom. Ez sajnos nem egyszerű lektorálás és néhány kiigazítás kérdése. Ennek a cikk nagy részét gyakorlatilag újra kell írni. Nagyon tisztellek és sokra becsülöm a munkásságodat, de ezt a cikket szerintem nagyon elkapkodtad:-(. Remélem nem haragszol az őszinte baráti kritikáért. Nem tudom mit mondjak:-(.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 11:56 (CEST)

Nem tudom. Ahogy gondolod. A története részhez nincs forrás a válogatott honlapján. Így meglehetősen nehéz lesz összehozni hosszabb idő alatt is (persze nem lehetetlen). A válogatott meccseinek elemzése is kicsit segíthet. De tudod mit. Becsülöm a kitartásod:-). De csak akkor fog gyorsan menni, ha tudsz leellenőrizhető forrásokat szerezni rövid idő alatt a története részhez. A másik hiba, hogy a cikk túlságosan a jelenre koncentrál. A VB, a kupák stb. nincsenek kielemezve, legfeljebb az idei részvétel. A mexikó elleni rivalizálás is benne lehetne. Azt meg tudom ígérni, hogy hosszabb távon segítek feljavítani, de most nagyon nem akarok belemélyedni, mert az én részletebe menő/aprólékos munkastílusommal lehetetlen ezt hamar megoldani. Igaz szép hosszú cikk lenne belőle. Másrészt a guta ütne meg, ha nem végeznék időben és megbukna:-).Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 21:23 (CEST)

Akkor szólj neki.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 21:43 (CEST)

Majd ha elkezded nyiss egy allapot. Megbeszéljük, hogy miben tudok segíteni. Bizonyos részeket (ha akarod) megírok én, a forrásokat pedig segítek összekukázni a történetéhez. A konvenciókra/stílusra kell még odafigyelned (USA, FIFA=Egyesült Államok/Amerika, Nemzetközi Labdarúgó-szövetség; simán nyerte a mérkőzést=magabiztosan nyerte a mérkőzést). Kérdezd meg Szajcit, hogy mennyi idő után jelölhetjük újra. Régebben ez 6 hónap volt, de volt egy megbeszélés, ahol valaki 3 hónapot javasolt. Nem tudom, hogy ez érvénybe lépett-e vagy maradt a 6 hónap.Carlos71 vita 2009. október 1., 10:12 (CEST)

Természetesen leveszem. Bármikor újrajelölheted. Szajci reci 2009. október 1., 16:20 (CEST)

Madridista megtekintettnek jelölte

[1] Jaaaajjj. :) Léééccciii nézd meg mit jelölsz meg... a szócikkben kilométeres idézethalmaz volt a sorozatból, ennek semmi keresnivalója egy enciklopédia-szócikkben... Kiszedtem az összest. Üdv, – Timish levélboksz 2009. szeptember 30., 16:59 (CEST)

No prob, csak majd kiesett a szemem mikor megláttam a kilométeres idézethalmazt megtekintettnek jelölve VigyorTimish levélboksz 2009. szeptember 30., 17:20 (CEST)

Tervek

Hát igen. Mivel tudom, hogy kiscsapatot akarsz nekem folytatnom kellene a Barcelonát, a Bilbaót és a Valenciát+fontosabb klubok. A foci mellett ott van az 1. világháború+ahogy elnézem ott is lektorálnom kell hamarosan egy hosszú cikket. A zsidósággal kapcsolatos projekt [Izrael (főcikk+történelme+népcsoportjai+klubjai), a holokauszt]. A békefenntartó projekt. Az Angola-projekt és a leggázosabb afrikai országok történelme és politikusai projekt. Az amerikai gengszterek-projekt. Az Amerika történelme-projekt. Második világháború-projekt és persze a magyar töri-projekt.Carlos71 vita 2009. október 1., 20:53 (CEST)

Mivel ez több életre elég :-), ezért a hangsúly az első 3 csoporton van.Carlos71 vita 2009. október 1., 20:57 (CEST)

A lektorálást természetesen vállalom. Ha nincs angol nyelvű forrás a történetéhez, akkor azt megcsinálom neked, csak forrás alapján dolgozzál:-)!!! Ha kell segítek forrásokat találni!!! Csak sikerül megint túlvállalnom magam.Carlos71 vita 2009. október 1., 21:06 (CEST)

Egyszer biztos. A 20. századi törit nem is említettem (hidegháború, kommunizmus, Irak, Afganisztán...). Kádárhoz olvad el Roger Gough könyvét, ha tudod. Magyarul is megjelent Kádár János, a jó elvtárs címen. Majdnem teljesen elolvastam és jónak találtam.Carlos71 vita 2009. október 1., 21:20 (CEST)

Királyság. Nekem az olaszok közül a Fiorentina jön be. A Napolira még emlékszem Maradona idejéből. Istenem. Micsoda játékos volt!!!Carlos71 vita 2009. október 2., 12:06 (CEST)

Jájjj

Jaj, bocsánat, hamarabb cselekedtem, mint néztem ... fogsz feltölteni képet? Sorry még1x! :-) - Dorgan labor 2009. október 10., 21:35 (CEST)

Huh, rendben. :) - Dorgan labor 2009. október 10., 21:39 (CEST)

1000 szócikk - nagy gratula

Apró barnstar neked a sok remek szócikkért! Nélküled fogalmunk se lenne, mit történt az izlandi labdarúgóbajnokságban 1929-ben :) Remélem most már nem állsz meg tízezerig :)

cikk

Szia! Van olyan cikked, amit kiemeltre lehetne tenni? Szajci reci 2009. október 29., 10:14 (CET)

Nos mit gondolsz? melyik lehetne akkor? Szajci reci 2009. november 1., 09:36 (CET)

Ok. Szajci reci 2009. november 1., 11:10 (CET)

Bajnokságok

Ne haragudj, de nem vennéd át az idei spanyol és izraeli bajnokságok frissítését. Semmi időm már hetek óta.Carlos71 vita 2009. október 29., 19:42 (CET)

Köszönöm! Sajnálattal hallom, hogy most nem szerkesztesz a témakörben. Remélem hamarosan visszatérsz. Nagy szükség van a munkásságodra:-)!!! Bárcsak lenne többi időm. Tele vagyok energiával, csak mostanában sajnos nincs időm:-(.Carlos71 vita 2009. október 30., 14:19 (CET)

Stock Car racing

Nem igazán értek a témához, a NASCAR szócikkben ezt a mondatot olvastam: Ezzel megszületett a szériaautó (stock-car) versenyzés. Talán fordítható lenne szériaautó-versenyzésnek. Tukanokoskodik 2009. október 30., 18:03 (CET)

Nevezetesség (zene) szavazás

Hello! Szavaznál? Wikipédia:Szavazás#Nevezetességi irányelv zenei témájú szócikkekhez (2009. 10. 22.) Köszi! – Ary vita 2009. október 31., 16:39 (CET)

Re sablon

Melyiket? Mit rontottam el?:-)Istvánka posta 2009. november 1., 20:37 (CET)

Közben leesett nekem is, elnézést, hogy ilyen hamar belekontárkodtam, nem vettem észre, hogy még csak most építed. Nézem végig a sablonok listáját és itt-ott javítgatok így jutottam el ehhez a sablonhoz is.– Istvánka posta 2009. november 1., 20:46 (CET)

Re olasz

Szia! Semmi ötletem nincs, talán az olasz városok lakóinak elnevezése, de az sem biztos! – Istvánka posta 2009. november 8., 14:31 (CET)

Nov. 21.

WP:TALI <--- tudsz jönni? :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. november 14., 22:54 (CET)

Bajnokságok

Nos,

A spanyol már régóta kész, a holland egy órán belül, az izraelivel várni kell majd. Amint a holland megvan, küldöm a két elérhetőséget. Nem nagy etwas, a kereszttáblába beírod az eredményt, abból a progi kiszámolja az állást és legyártja a wikikódot. Két copy-paste kell hozzá, amivel átemeled a wikire. - CFC vita 2009. november 22., 19:04 (CET)

Átnevezés

Ha megkérhetlek, ne nevezd át a lapokat, amíg nincs erre megszavazott döntés. A WP:NÉV 4. pontja értelmében a címként a leggyakrabban használt magyar nevet kell használni, ez pedig nem az atyai neves változat. – Zimmy 2009. december 5., 12:25 (CET)

Atlético

Ok. Ezt ketten megcsinálhatjuk kiemeltre, ha akarod. Biztos sok anyag van a klubhoz. Lehet kicsit lassú leszek, de akkor le is ellenőrzök benne mindent, ha az jó neked.Carlos71 vita 2009. december 6., 10:20 (CET)

Annyi lenne csak, hogy a wannseei konferenciát befejezem előtte.Carlos71 vita 2009. december 6., 10:26 (CET)

Szubcsonk

Az egyik legjobb módja egy kezdő szerkesztő elriasztásának, ha három perccel a cikk első változatának a megjelenése után szó nélkül rávágunk egy szubcsonksablont a cikkre, és nem is szólunk semmit még a szerkesztési összefoglalóban. Én ilyenkor várnék legalább egy fél órát, hogy akar-e még csinálni valamit azzal a cikkel, és ha nem, akkor szólnék neki, vagy megkérdezném, mik a szándékai. De legalább a {{subst:szubcsonk-figy}}(?) sablont használnám a vitalapján. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 12., 23:03 (CET)

Cikkem

Szia, szeretném kérdezni tőled hogy megfelelnék-e labdrarugó cikk írónak?

a cikkem : Obafemi Martins

írj vissza a vitalapra kösszi!

Bajnokságok szezonjai

Hali!

Láttam, nagyon rámozdultál a bajnokságok egyes szezonjaira. A Bundesliga szezonokat meghagyod nekem? Most van egy kis szabadidőm, és bele is kezdtem a „sorozatgyártásba” (meg így ennyivel kevesebb neked is). Nem tudom mennyire csíped a német focit, ha nem igazán, akkor meg külön jó, mert nálam ez a favorit, így szívesen csinálom.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. december 18., 18:47 (CET)

Re: KiWI

Köszönöm szépen a gratulációt! Már kezdek megbarátkozni a ténnyel és a díjjal, meglepetés volt. Üdvözöl  … szalax vita 2009. december 18., 22:07 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánok!Carlos71 vita 2009. december 20., 18:18 (CET)

Boldog karácsonyt!

KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 20., 18:17 (CET)

Egy igazi, Békés és Boldog Karácsonyt kívánok Neked! Ivanhoe

Karácsony

Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 22:53 (CET)


Campos-Virgin

Üdv! Furcsálva láttam meg a Campos Racing és a Virgin Racing lapokon azt a sablont, ami a két szócikk összedolgozására, majd az egyik törlésére szólít fel. Nos, lehet most újat mondok, de a két szócikk két autonóm F1-es istállót jelöl, s mint olyannak kijár a külön szócikk.:) Ha a jelenlegi állapotával van a probléma, nem kell aggódni, majd hamarosan bővítem. (Bár ha csak F1- es szerepvállalásukhoz ragaszkodunk, akkor jelenleg nincs nagyon mit hozzátenni.) Így javaslom a sablon levételét, indokolatlannak vélem. Békés Ünnepeket: Dave Dave985 vita 2009. december 22., 1:55 (CET)

Szia! Semmi gond, mindenkinek nem lehet annyi ideje és türelme, hogy nyomon kövesse azt a hercehurcát, ami a mai kor Forma1-ét jellemzi.:) Az egyik kérdéses szócikk vitalapján is igyekeztem körülírni, de ott sem voltam szerintem egészen közérthető. A lényeg annyi, hogy Mosley közbenjárására kibővítették a rajtlistát 13 (azaz 26) fősre, pályázatot írtak ki. Az F1 2010-es szócikkben megnézheted, miféle szerzetek jelentkeztek. Közülök hármat fogadtak el elsőkörben: USF1, Campos és Manor. (A BMW augusztusi bejelentése után, miszerint távozik az F1-ből, a "kispados" Lotust is beengedték, szintén egy pályázat keretében, majd miután a Toyota is döntött, végül az újjáalakuló Sauber indulására is igent mondtak. Neked azért jó hír ez, mert Kobajasi jövőre ott fog versenyezni.:)) Az USF1-ről semmi hír, szerintem ők nem indulnak, az időközben megemelt költségvetési plafonnal előzetesen nem számoltak. A másik kettő (három) biztosan rajthoz áll. Szóval. A Campos egy spanyol csapat, a korábbi F1-es pilóta vezetésével kb. 10 éve létezik. F3-as, WSR-s és GP2-es ligákban versenyzett eddig, emellett tehetséggondozással foglalkozott (pl. Alonso és Gené is az ő neveltje). Az olcsóbb F1 felkeltette érdeklődését, jelentkezett. Náluk marad a név, egyik pilóta ismert: Bruno Senna. Manor. Brit F3-as és F3 EuroSeries-es hagyományai vannak, náluk versenyzett Hamilton, Kimi is, pl. Ők sem kutyaütők a szakmában, hasonló, mint a Campos. A Richard Branson (aki idén a Brawn oldalán volt látható) névadó szponzoruk lett, így Virgin GP néven indulnak. Jogutódnak sem nevezném, ez az F1-es csapat a nagy Manor GP egyik vállalata, az alsóbb kat.-ás istállókat tovább üzemeltetik, akárcsak Camposéknál. Náluk már biztos, hogy Glock- di Grassi lesz a felállás. A részleteket majd kifejtem a szócikkben.:) Dave985 vita 2009. december 22., 11:11 (CET)

Békés Karácsonyt mindenkinek

Békés Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt kívánok! --Csurla vita 2009. december 24., 21:24 (CET)

F1-2010

Szia! Ahogy mondod, de ez megy már november eleje óta. Schumacher és most Heidfeld odaigazolása is szinte biztos (volt), de a wikipédiára azért jönnek az emberek, hogy a legfrisebb infókat kapják az átigazolásokról. Megfordulok néhány fórumon, valóban "minket" keresnek többen. Az angol oldal mellett természetesen. Valóban, jól jönne ez a lapvédelem, az angol változatban is ezt alkalmazzák. Plusz nem ártana, ha egy "járőr" mondjuk naponta felnézne ide és lecsekkolná a frissítéseket. A vitalapon valaki értetlenkedik, miért nincs a lapon pl. Kobajasi. Aki nem felhasználó, az csak elavult lapot lát, márpedig így az említett feladatunk elvész. Üdv. Dave Dave985 vita 2009. december 26., 11:25 (CET)

szerkesztő:Török Noé nézz rá a szerkesztéseire. Köszi. Szajci reci 2009. december 26., 21:48 (CET) Örömmel láttam, hogy a fejesek is felfigyeltek Török Noé "munkájára".:) GP2-es cikknél és néhány versenyzői szócikknél alkotott, aprócska finomításokat végzett, korrekt.Dave985 vita 2009. december 27., 19:02 (CET)


Wikipédia:Szép cikket találtam!

Javaslatotokra most ez lett a neve: Wikipédia:Szép cikket találtam!, így a figyelőlistádnál javítás szükséges. Karmelaüzenőlap 2009. december 30., 23:54 (CET)

forrás nélküli cikkek

Szia! Kérlek nézz rá erre és a focis cikkeknek aminek tudsz kérlek írj forrást: Kategória:Az összes forráshivatkozásra váró lap Szajci reci 2009. december 31., 20:01 (CET)

Köszi, egyébként az egyéb kocsmafalon arról beszéltünk, hogy minden műhelynek kellene egy listát írnia, hogy a hozzájuk tartozó cikkek közül melyeknek nincs forrása? Mit gondolsz te erről? Megírnád a kocsamfalon? Szajci reci 2009. december 31., 20:30 (CET)

Nem tudom sajnos még:S Szajci reci 2009. december 31., 20:42 (CET)

Ott a forr sablon van, tehát az adott bekezdésnél vagy mondatnál nincs jegyzet. Az ilyet mondatot ki lehet törölni és akkor eltűnik a kategóriából. Szajci reci 2009. december 31., 20:52 (CET)

RE:Kézilabda

Szia! Köszönöm a meghívást, de nem sokat értek a kézilabdához, nem biztos, hogy segítségedre tudok lenni; Zácsik Szandra és Szekeres Klára cikknél kevés info állt rendelkezésre, s nem akartam, hogy a későbbiekben azért az elkeveredjen. Tény, hogy bővítésre szorul. A lehetőséget azért köszönöm: Gulyastorm vita 2010. január 1., 22:44 (CET)

Keresnek!

Rajesz (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) új a wikipédiában. Rajesz szeretné, ha Madridista őt mentorként segítené. Karmelaüzenőlap 2010. január 3., 00:49 (CET) Van msn ed ? Mert amit kérdeznék az eléggé hosszu és msn en sokkal könyebb lenne el mondani.

José María López

Szia! Belevágtam a José María López lapba, hétfőtől ő is csatlakozik a mezőnyhöz. Viszont nem értem, miért nem akarja normálisan beilleszteni azt a táblázatot? Mindent próbáltam már, feladom, Te nyilván sokkal inkább érted a dolgodat, mint én.:) Üdv. Dave.Dave985 vita 2010. január 23., 16:40 (CET) Igen, arra, de ezek szerint már megoldódott. Még mindig nem tudom, mi volt a bibi...Dave985 vita 2010. január 23., 18:28 (CET) Igen, valószínűleg ez lehetett, bár igazából véve Bruno Senna táblázatát másoltam át, majd írtam át.:)Dave985 vita 2010. január 25., 01:28 (CET)

Re: Michael Owen

Szia! Jól érezted, de a helikopteres rész szerintem maradhatott volna, az elég érdekes. Üdv  … szalax vita 2010. február 1., 21:41 (CET)

StefanGP

Szia! Kedves "barátaink" (BaBo94 és Török Zoé) újra alkottak.:) Másodjára rakták be az F2010-es szócikkbe a StefanGP-t, mintha a szerb csapat rajtengedélyt, sőt rajtszámot (!) is kapott volna, sőt az f1-live.hu nevű hiteles forrásra hivatkozva még Nakadzsimát is hozzájuk rendelték. Szócikk vitalapjára odaírtam álláspontomat, ha ezután is visszarakják, én már nem törlöm ki még egyszer.Dave985 vita 2010. február 5., 11:55 (CET)

Gall császárok

Szia! Annak idején az ókorműhelyben felvetettem a kérdést, de aztán krónikus érdeklődés és ötlethiány miatt elhalt. A zárójeles egyértelműsítést anno azért találtam ki, mert ezek a császárok nem voltak gallok (nemzetiség szerint), és hivatalosan Gallia sem létezett. Vagyis nem voltak gall császárok, legfeljebb galliai trónbitorlók, ezért ezt csak úgy mögéjük írni nem tartottam szerencsésnek. És most sem tartom annak. L András 2010. február 9., 22:06 (CET)

Hát... ez volt az én problémám is. Mindegy, most megoldottad helyettem a gordiuszi csomót :-). A helyzet az, hogy egyik formával sem vagyok elégedett, úgyhogy nem is azért írtam, mert rosszallanám az átnevezéseket, hanem azért, mert az elsőnél az összefoglalóban megkérdezted, minek a zárójel. Hát ezért. L András 2010. február 9., 22:13 (CET)

Bajnokságfrissítő program

Hello! Elmagyaráznád hogy hol találom meg a progit, illetve hogy működik.Carlos71 vita 2010. március 8., 21:08 (CET)

Mindegy a frissítést meghagyom nektek:-). Van elég munkám így is. A VB válogatottakra nem gyúrunk rá? Némelyik elég sz.r. Ha lassikán, de egy-két kiscsapatot (pl: Honduras) megcsinálhatok én is.Carlos71 vita 2010. március 8., 22:22 (CET)

Ok. Hondurast tuti bevállalom. Aztán megnézem melyek a legratyibb cikkek és szemezek belőlük.Carlos71 vita 2010. március 9., 09:46 (CET)

VB csapatok

Ránéztem a cikkekre. Hm. Ezek a cikkek 1-2 kivétellel olyan szarok, hogy nem is tudom mit mondjak. Tiszta szégyen. Lehet, hogy mégsem a kicsi Hondurasnak látok neki. Arra sincs idő, hogy szép hosszú cikkeket írjunk. Tudod, hogy a többi wikit nem vagyok hajlandó fordítani:-). Befejezem a klubjaim frissítését és bedobom a gyeplőt a lovak közé, aztán lesz ami leszVigyor. Talán meghirdethetnénk a műhelyben feladatként.Carlos71 vita 2010. március 11., 01:07 (CET)

Meghirdettem a műhelyben feladatként.Carlos71 vita 2010. március 11., 01:23 (CET)

A srácot/urat nem ismerem. Legfeljebb átolvassuk amit ír. Járulékos dolgok is mehetnek, ha van rá energiája valakinek.Carlos71 vita 2010. március 13., 21:17 (CET)

Madridista

Hm? http://nol.hu/archivum/20100309-a_real_madrid_magyar_nagykovete :) December vita 2010. március 11., 15:12 (CET)

Userbox

Most olvastam az anarchista kommunista boxodatVigyor.Carlos71 vita 2010. március 13., 11:02 (CET)

Ebben nem értek veled egyet, de végül is ez mindegy:-). Én nem hiszek sem azoknak, akik ellopták az országot, sem a bértollnokaiknak. Hosszan lehetne elemezni a dolgot, de szerintem felesleges. Hogy mi lesz a Jobbikból az majd elválik. Sokat filóztam, hogy én mi vagyok. Van bennem egy jó adag konzervatív, egy jó adag szociáldemokrata és egy jó adag radikális is. Zavaros gondolkodás? Nem. A hazaszeretet és az értékek megőrzését inkább az első, az élhető szociális hátteret inkább a második (hiába proli vagyok én is), a szakadék szélén pedig radikális (ez amúgy nem csak a jobboldalon létezik), magyarán gyökeres változásra van szükség. A mai magyar parlamenti politikusok ezeket a nemes eszméket nem képviselik. A rendszer neve nem demokrácia, hanem kleptokrácia:-(.Carlos71 vita 2010. március 13., 18:06 (CET)

Apropó! A műhelylapon iratkozz fel!!!Carlos71 vita 2010. március 13., 18:06 (CET)

Karbantartó verseny

Szia! A verseny összesítő táblázatába a két difflinket is illeszd be. Köszi. - RepliCarter Wormhole 2010. március 30., 21:03 (CEST)

Semmi gond, május 30-ig ráérsz. - RepliCarter Wormhole 2010. március 30., 21:19 (CEST)

Megcsináltam a linkeket, mert hát mégis csak rend a lelke mindennek. :-) Viszont a Milan Baroš szócikket bővíted még plusz 4 pontért, vagy csak a korr sablon miatt menjen a 3 pont? - RepliCarter Wormhole 2010. április 1., 10:53 (CEST)

Szia! Figyu, szeretném megtartani azt a monopóliumomat, hogy a verseny Összesítő táblázatát én frissítem, oké? Akkor tudom követni, hogy mely szócikkeket ellenőriztem már. Minden szerkesztő a saját táblázatát frissíti, én pedig az összesítőt. Rendben? - RepliCarter Wormhole 2010. április 6., 17:55 (CEST)

Szia! Az összesítő lapon a Daniel Aranzubia szócikk linkjei nem jók, az előtte rendbe hozott szócikkedre mutatnak. - RepliCarter Wormhole 2010. április 11., 21:42 (CEST)

Több szócikkednél levetted a nincs forrás sablont úgy, hogy csak az enwikis fordítást jelölted meg forrásként. Ez nem elég. Ha tudsz más forrást keresni, akkor javítanod kéne, ha nem, akkor a vitalapon folyt megbeszélés alapján nem jár a 4 pont. - RepliCarter Wormhole 2010. április 11., 21:47 (CEST)

Persze. Ezek: 2008-as Superbike világbajnokság, 2008-as IndyCar Series szezon, 1977-es európai Formula–2-es bajnokság, 2005–2006-os spanyol labdarúgó-bajnokság (első osztály). Üdv. - RepliCarter Wormhole 2010. április 12., 15:33 (CEST)

Igen. Ha megnézed mások táblázatát, több helyen odaírják a sablonok után, hogy pl. infobox sem volt, vagy forrás sem volt, és akkor megy a pont. A források számára nincs minimum, de alapvetően a szócikk tartalmát forrással kéne alátámasztani, de legalábbis a fontos állításokat. - RepliCarter Wormhole 2010. április 12., 21:28 (CEST)

A svéd bajnokságok szócikkeinél a táblázatban nem csináltad meg a volt-lett linkeket? Folyamatban vagy elfelejtetted? - RepliCarter Wormhole 2010. április 12., 22:34 (CEST)

Az elkerülte a figyelmemet, sorry. - RepliCarter Wormhole 2010. április 13., 11:55 (CEST)

Szia! A Patrik Berger szócikket kétszer írtad be a táblázatodba majdnem ugyanolyan sablonokkal és pontokkal. - RepliCarter Wormhole 2010. április 16., 10:27 (CEST)

Ok. - RepliCarter Wormhole 2010. április 16., 14:46 (CEST)

átírások

Szia! Örömmel olvastam, hogy besegítenél az "újrainduló" Olimpiaműhely munkájába! :-) Olvasom, hogy tudsz oroszul és ismered a japán nevek átírását is. Korrektúráznád az ebben a navboxban lévő cikkeket: Sablon:Sportágak a 2010. évi téli olimpiai játékokon? Az 1976-os cikkeknél már úgy lett kialakítva, hogy a panömesítés is megtörtént, vagyis a táblázatokban 2 tagú nevek hivatkozásai az apai nevet is tartalmazó 3 tagú nevekre mutatnak a szovjet sportolóknál, néhány 2010-ben indult orosznak a cikke is megvan már, természetesen szintén a 3 tagú névalakkal létrehozva a cikkeket. Annak is örülünk, hogy megírod a 2008-as olimpiáról vállalt országcikkeket. Mint láthattad, az újralakuló Műhelyben rengeteg teendőnk van, más témakörökkel szemben olimpia-ügyben hatalmas a magyar wikipédistás lemaradás, pedig mi vagyunk az nemzet, amelyiknek a legtöbb az 1.000.000 lakosra eső olimpiai bajnoka (16,0), a minket követő ausztráloknak még a fele sincs, a harmadik románoknak pedig az egyharmada, és csak azután kullog a többi nemzet. A segítségért előre is köszönettel, üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 1., 21:41 (CEST)

Hali! A japánnal az van, hogy ott nem jó az angolos átírás sajnos, a koreainál és a kínainál az angolos névalakú pin-jin átírás az elsődleges, de a japánt magyarosan, kiejtés szerint, de a hosszú hangzók nélkül kell átírni... Nehéz lehet az, ha egy témakörben (MotoGP) csak egyedül szerkesztesz. Én épp azért próbálok most minden olimpiával már dolgozott szerkesztőt megmozgatni az "újjáalakult" Olimpiaműhelyben, hogy mindig legyen legalább 3-4, aki foglalkozik (-zunk, mert én is) a témával, ugyanis abban látom a projekt 2008-as akkori elhalását, hogy mivel egyre kevésbé látszódott bárminemű aktivitás, ez természetesen negatívan hatott a maradék 1-2 ember kedvére is. Ha van 8-10 szerkesztő, amiből mindig 3-4 azért viszonylag aktívan szerkeszt, akkor jól haladhat a projekt (nem győzöm hangsúlyozni, hogy olimpiaügyben hatalmas az elmaradás a magyar wiki más témaköreihez képest), és ez a morál kedvezően hathat a besegítő szerkesztőkre is. A versenyhez sok sikert, de azért ne feledkezz majd meg az átírásokról se :-) És szólj ha van bármi fejlemény, illetve figyeld a műhely vitalapját. Az átírásokba megpróbálok bevonni még több embert, ehhez végülis nem kell, hogy mindenki sportos legyen. Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 2., 20:09 (CEST)

Re: Kettőzés

A kérdésed már egyszer felvetődött másnál is, de nem tudom, mi legyen ezzel kapcsolatban. Kiírtam az Összesítő lap vitájára is, oda várom a véleményeket, szólj hozzá te is, ha gondolod. - RepliCarter Wormhole 2010. április 17., 20:40 (CEST)

Megint dupláztad az utolsót. :-) - RepliCarter Wormhole 2010. április 19., 13:57 (CEST)

Karbantartó verseny

Véleményt várok. - RepliCarter Wormhole 2010. április 20., 08:33 (CEST)

Korrigáltam egy szócikkednél a pontszámot. Diego Colottonál összvissz két sor volt, erre lektor sablont leszedés miatt 4 pont nem reális. Ezen kívül találtam olyat, pl. Alessandro Nesta esetében, hogy elavult sablonnal besöpörtél 3 pontot, és az eredetihez képest csak az infoboxban a Milanos mérkőzés/gól számot írtad át. Ezekre azért kissé figyelj, ne essünk át a ló másik oldalára. Üdv. - RepliCarter Wormhole 2010. április 24., 23:45 (CEST)

Szia! A nógrád megyei bajnoksághoz nem tudnál forrást is keresni még 4 pontért? Végül is valahonnan szerezted az infókat, amivel bővítetted... - RepliCarter Wormhole 2010. április 27., 20:17 (CEST)

Köszi. - RepliCarter Wormhole 2010. április 27., 21:20 (CEST)

Csapat kerete sablon

Szia! Megnéztem a szóban forgó sablont, és csináltam egy lehetséges megoldást. A sablon fejlécét egy másik sablon adja, úgyhogy azt variáltam meg: a Real Madrid keret sablon elején a {{football squad2 start|teamname=Real Madrid CF|bgcolor=#FFFFFF|textcolor=#000000|bordercolor=#000080}} sablonhivatkozást kell csak lecserélni. A „mire?” kérdésedre a válasz egyelőre a Szerkesztő:HoremWeb/focicsapat eleje allapomon van, tesztelési céllal. Használat közben a Szerkesztő:HoremWeb/tesztpálya oldalon nézheted meg. Mivel a régi sablont egy-az-egyben átírtam, benne hagytam azt is, hogy elavult, mivel nincs a feltüntetett igény szerint {{navbox}}(?)-osítva. Ha jó, akár be is lehet élesíteni. Remélem, hogy hasznosnak találod! --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. április 26., 12:48 (CEST)

Rendben, írtam nekik a vitalapjukra, és drukkolok, hogy el is tudják olvasni, mielőtt újra „száműzetésbe vonulok”! :-) --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. április 26., 21:21 (CEST)
Nos, minthogy azóta újabb reakció nem érkezett, és CFC is elfogadhatónak ítélte a javaslatomat, beélesítettem a {{Focicsapat eleje}} sablont, és a {{Real Madrid keret}} sablonban le is cseréltem rá a régi {{football squad2 start}}(?) sablont. Nézd meg, légyszi, és ha tudod, jó lenne, ha dátumoznád is, hogy a "jelenlegi keret" mikori. Remélhetőleg egyértelmű, hogy az év= és hó= paraméterek az érdekesek Vigyor Ha esetleg mégsem stimmel valami, szólj, mostanában naponta (többször?) fent vagyok. --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. május 4., 00:22 (CEST)
Szerintem simán meg lehet oldani bottal, mert az előző sablon paraméterei változatlanul (csak más néven) megvannak az új sablonban is, ami meg nincs, annak hiányát kezeli a sablon. Ugyanis egyedül a dátum év és hó paraméterével bővült a tudása, amit, ha nincs megadva, a kerülendő, de kényszerhelyzetben megoldást jelentő "jelenlegi" időmeghatározással helyettesíti. Gondolom a botgazdik üzenőfalán meg lehet kérni, hogy végezzék el a cserét. --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. május 4., 18:56 (CEST)

Re: Források

Ha már két forrás van, szerintem jó. - RepliCarter Wormhole 2010. május 4., 18:59 (CEST)

Egy kis segítség: Wikipédia-vita:Wikimédia Magyarország/Karbantartóverseny/Összesítés#Azonos típusú szócikkek tömeges javítása - RepliCarter Wormhole 2010. május 6., 15:53 (CEST)

Re: Nyeremények

Szia! Az ajándékok közül bármelyiket lehet választani, csak az van megszabva, hogy a helyezések sorrendjében választanak közülük a szerkesztők. Tehát mivel négy könyvutalvány nyeremény van, ha benne vagy az első négyben, nyugodtan tudod majd azok valamelyikét választani. - RepliCarter Wormhole 2010. május 6., 20:33 (CEST)

2009-es Indianapolisi 500

Teljesen véletlenül kukkantottam bele, de a forrásnak megadott lapon én nem találok adatokat (a korábbi évek jók, de 2009-re nincs kitöltve). Megnéznéd? Köszi! Szaszicska vita 2010. május 7., 00:44 (CEST)

Köszi, és bocs az „akadékoskodásért” :-). Szaszicska vita 2010. május 7., 13:31 (CEST)

Giro d'Italia

A biciklis szócikkeknél a megadott forrás csak az első három helyezettet tartalmazza. Próbálj még keresni más forrást azokhoz. Köszi. - RepliCarter Wormhole 2010. május 7., 19:13 (CEST)

Nem, az enwiki - vagy bármelyik wiki - nem forrás. Főként, hogy a meglévő wikiken lévő giro d'Italia szócikkeken nincs forrás, tehát egyik wiki sem mondhatja, hogy a másik wiki hiteles forrás. Rákerestem az egyik évi versenyre, és nagyon sok találat jött ki, próbálj keresni szerintem. - RepliCarter Wormhole 2010. május 7., 22:05 (CEST)

A statemaster-es linkek nem működnek. - RepliCarter Wormhole 2010. május 7., 22:41 (CEST)

Rendben. - RepliCarter Wormhole 2010. május 7., 23:00 (CEST)

Emlékeztető: statemaster-es linkek nem működnek. - RepliCarter Wormhole 2010. május 8., 17:31 (CEST)

Sürgős!

A versenyes szócikkeid sürgős átvizsgálást igényelnek. Az Indianapolis-os szócikkeknél is statemaster link van forrásként, azonban a weboldal alján ott van, hogy az ő forrásuk a Wikipédia, innentől ez nem jó forrás. - RepliCarter Wormhole 2010. május 8., 17:45 (CEST)

A Le Mans-i versenyeknél linkelt allexpert weboldal alján szintén ott van, hogy az angol wiki a forrásuk, az sem jó forrás. - RepliCarter Wormhole 2010. május 8., 17:48 (CEST)

Akkor ahol tudsz, cserélj forrást, ahol meg nem, azokat ki kéne mazsolázni a kategória lapról és az összesítő táblázatról. Közben persze figyelj arra, hogy a forrásolt szócikkek egy része allapon van már. - RepliCarter Wormhole 2010. május 8., 20:45 (CEST)

Szia! A LeMans-i versenyeknél, és az Indianapolis egy részénél még mindig statemaster ill. allexpert link van, amik forrása az enwiki, tehát ezek továbbra sem jó források nekünk. - RepliCarter Wormhole 2010. május 9., 10:08 (CEST)

Például 1929-es Le Mans-i 24 órás verseny, de a többin is az en.allexpert.com a forrás. - RepliCarter Wormhole 2010. május 9., 17:16 (CEST)

Köszi a javításokat. - RepliCarter Wormhole 2010. május 9., 23:51 (CEST)

Szia! Kérlek nézd meg a labdarúgó-műhely vitalapján a műhelykoordinátor szakaszt, mert te is tag van, ezért kérlek írd le a véleményed. Szajci reci 2010. május 16., 11:24 (CEST)

Re: Félkész

Én azt mondom, írd be azt, ami most kész van. A verseny vége után a lapok vélhetően archiválva lesznek, tehát nem sok értelme van akkor difflinket írni. A helyezésedben pedig az a pár pont nem oszt, nem szoroz szerintem. A díjat átadása a május 29-i wikitalin lesz, gondolom, előtte lesz valahova kiírva, hogy a nyertesek válasszanak, úgyhogy nem maradsz le róla. De ha mégis, észben tartom a kérésedet. Jó kirándulást! - RepliCarter Wormhole 2010. május 14., 23:24 (CEST)