Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Lámpaoltós

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Lámpaoltós 3 évvel ezelőtt a(z) Játék határok nélkül témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Lámpaoltós!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Linkoman vita 2019. június 24., 19:33 (CEST)Válasz


Tíl[szerkesztés]

Szia! Ez mire jó?--Linkoman vita 2019. június 24., 19:33 (CEST)Válasz

Játék határok nélkül[szerkesztés]

Helló!

Nagyon megköszönném, ha a Játék határok nélkül (JSF) oldalát nem írnád át újra az Eurogames-el. Senki soha nem mondta (még a készítők sem), hogy a 2 dolog egy lenne, mint az is mutatja, hogy a neve sem ugyanaz. A főcím nem az övék, az a licensszel nem járt (mert csak a formátum licenszét bukta az EBU, a nevet, logó, főcímet nem), de szerintem ezzel az olaszok nem foglalkoztak, s az EBU valszeg nem is tud erről. Az angol wiki-n sincs egybe vonva a kettő. Jobb lenne, ha külön oldala lenne és nem a JSF oldala lenne állandóan átírva, mert én mindig vissza fogom írni az eredetire. Jobb is lenne, ha az oldal valami védelmet kapna. Főleg, hogy hibás infó is volt benne, és már egyszer újra ki kellett törölnöm azt. Emellett az elődöntős győzelmeket is törölted pár országnál, amit én magam számoltam meg, s az angolon is elfogadták.

Üdvözlettel: hph01 (A most már inaktív magyar JSF oldal (https://jatekhatarok.webs.com/) admin-ja.)

"Helló!

Az Eurogameses videókat is nézted? Csak mert az oldalt a videók alapján szerkesztik ám. Így az pontosabb forrás. Pl. hallanád benne a Jeux Sans Frontieres zenéjét, stb. A youtubeon fent vannak.

Üdv "

Hi!

Láttam őket YouTube-on (belenézegettem), de mint írtam, se a JSF név, sem a zene licence nem az olasz készítőké (akik az Eurogames-et csinálták), hanem az EBU-é, mint az írtam már. Vagy ha nem is az EBU-é a zene, akkor a Banijay Group-é, mely francia és 0 közé van az Eurogames-hez. A szerkezet joga ment a Banijay-hoz, nem minden jog (pl. név), ahogy pl. ki is van linkelve a JSF magyar wiki oldalán (pl. ez a link: https://eurovoix.com/2019/06/21/jeux-sans-frontieres-format-no-longer-owned-by-ebu/). Tehát hivatalos jog szerint ellopták a zenét az olaszok, s a Youtube pedig nem is igazán hiteles forrás a legtöbb esetben a wikipédián, ha jól emlékszem. S végszóként: az angol wiki-n szintén nincs az Eurogames a JSF-fel összekötve se statistikailag, se máshogy (csak egy bekezdésben alul írnak róla).

Üdvözlettel: hph01

Hi!

Ha megnézted, akkor ismerős lehetett a zene az elején meg a végén. Licensz ide vqgy oda, felhasználták. Akárcsak a JSF elemeket, mint jokerezés, fil rouge, utazási kisfilmek, stb... Na meg a koromból kifolyólag, én nem csak az ismétléseket láttam a JSF-ből, hanem bőven éltem már 93-ban is, amikor Magyarországon elkezdődött. Néztem akkoriban is. Az EG egy az egyben JSF szerkezetileg.

Üdv Lámpaoltós vita 2020. augusztus 4., 21:48 (CEST)Válasz

Hi!

Én is láttam JSF-et élőben, ez nem indok. Az Intervilles is használt JSF-es elemeket, mégse folytatása (a nemzetkőzi, mely Játék határok nélkül-ként futott itthon 2014 és 2015-ben, se folytatás). Pl. Ha én csinálok egy Forma 1-es bajnokságot, intróval és logóval, melyet lopok, az F1? Nem. Ha csinálok egy új Star Wars filmet, lopott zenével, az hivatalos Star Wars lesz? Nem. (Meg írták valahol, hogy a zene csak amiatt lett használva, mint nálunk a JHN név, hogy hozza a nézőket, akik viszont nem nagyon jöttek.

Üdv: hph01