Szerkesztővita:Fogarasi Borcsa

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rodrigo 15 évvel ezelőtt a(z) Mentorálás lezárva témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Fogarasi Borcsa!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Tahdita+Streit... 2008. április 6., 21:40 (CEST)Válasz

Wikisírkő átvésése[szerkesztés]

Szia! A wikisírkövet ANNO én alkottam. Igen macerás volt, mert a generátorprogram nem ismerte fel a magyar betűket és az egyéb jeleket, folyton visszadobta a szöveget. Talán ezért nem vettem észre, hogy hiba van benne. Javítottam. Kellemes szerkesztgetést! – Beroesz 2008. április 6., 22:09 (CEST)Válasz

Segítség[szerkesztés]

A Wikipédia tényleg nagyon szerteágazó, emiatt időbe telik, mire rájössz a titkaira, de alapvetően otthonos, és nagyon jól alakítható, mindamellett, hogy felhasználóbarát.

Például ha egy lapot szerkeszteni kezdesz, a szerk. ablak alatt van egy ilyen link:Szerkesztési súgó ahol részletesen le vannak írva a trükkök.

Másrészt most már külön online útmutató is van a kezdő szerkesztőknek: Wikipédia:Az első lépések

Nézegesd meg a meglévő szócikkek szerkezetét, láthatod az ismétlődő elemeket: Wikipédia:Legjobbak

Gyakorolni saját allapjaidon tudsz, pl: User:Fogarasi Borcsa/előkészítés vagy User:Fogarasi Borcsa/alapok cikkben szabadon garázdálkodhatsz, és ha jó sül ki belőle, akkor átmásolhatod egy éles szócikkbe

Jó munkát, és kérdezgess! – Rodrigó 2008. április 7., 23:28 (CEST)Válasz

Válasz[szerkesztés]

Köszi, Rodrigo! A tanácsok jól jönnek, a felhasználóbarátsággal pedig már volt szerencsém találkozni, lásd a sírkő átszerkesztésénél, nem küldtek el a búsba, hanem szívesen vették :). Igyekszem ügyes és okos lenni! :) Mik azok a zöld pluszos és piros mínuszos számok a figyelőlistára helyezett oldalaknál? A szerkesztéseim kapcsán jó pont és rossz pont? – Bo vita 2008. április 8., 12:30 (CEST)Válasz

Azt jelzik, hogy összességében hány karakterrel változtatták a cikk méretét. Így azonnal látható, hogy milyen jelentős a változtatás, pl. ha egy anonim rengeteget töröl, arra például mindig ránézük.
Wikipédia:Bátran szerkeszd a lapokat!Rodrigó 2008. április 9., 12:32 (CEST)Válasz

Mentorálás lezárva[szerkesztés]

A szócikk Fogarasi Istvánról megszületett, a lant letéve, így nincs dolgom. – Rodrigó 2008. október 26., 19:43 (CET)Válasz