Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Dominic12

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 10 évvel ezelőtt a(z) Swiss Halley AG témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Dominic12!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Regasterios vita 2013. november 28., 09:43 (CET)Válasz

SwissHalley[szerkesztés]

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott SwissHalley szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat, ügyelj arra hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Regasterios vita 2013. november 29., 22:29 (CET)Válasz

Szia! Elnézést, hogy csak most válaszolok, de úgy látom, végül feltaláltad magad. Szívesen segítek bármiben, ha van még kérdésed, de a cikkel kapcsolatban sajnos nincs jó hírem számodra. A Wikipédián sokféle cikk megfér, köztük természetesen olyanok is, amelyek cégekről szólnak. Ha azonban a szövegből az derül ki, hogy inkább reklámról van szó, és nem valódi szócikkről, akkor azt törölni szoktuk. Ha az egész cikk csupán reklám, akkor az egészet töröljük. Idemásolom az általad beírt szöveg azon részét (a szócikket is átfogalmaztam ennek megfelelően), amely véleményem szerint a cég enciklopédiaszerű bemutatását jelenti (a többi csupán reklám):

„A Swiss Halley AG egy multi-level marketing jellegű svájci zártkörű részvénytársaság. Jogelődje 1998. július 3-án alakult. A Swiss Halley AG 2011. március 29-én lett bejegyezve a Schwyz kantoni cégjegyzékbe. Jelenleg 61 országban vannak ügyfelei, s több mint 300 ezer hotel ajánlatait kínálja. A vállalat vezérigazgatója Ulrich Märki.”

Ennyi a lényeg. A szövegnek tehát szárazabbnak, tényszerűbbnek, lényegre törőbbnek kell lennie, és mellőzni kell a marketingelést. Egyébként nem kizárt, hogy szerepelhessen „kimagasló minőségű az ügyfélszolgálati tevékenysége” jellegű mondat a cikkben, de ehhez független forrást szoktunk kérni, mondjuk egy nagyobb piackutató vállalat ügyfél-elégedettségi vizsgálatának eredményeit. Itt már el is érkeztünk a másik problémához. A Wikipédián nem lehet mindenről szócikket írni, csak olyan témákról, amelyekkel más helyeken mások már elég részletességgel foglalkoztak. Sokan töltenek fel cégekről szócikkeket, de ezek közül sokat törölni kell, nagyrészt azért, mert marketingcélokra akarták használni a Wikipédiát, de az is előfordult, hogy a cikk témája egyszerűen nem volt nevezetes a Wikipédia szempontjából (a nevezetesség nem összetévesztendő az ismertséggel!). Erről részletesen a Wikipédia:Nevezetesség (szervezetek és társaságok) oldalon olvashatsz: a lényeg az, hogy a cég nevezetességének alátámasztásához olyan független és megbízható forrásokra van szükség, amelyek bizonyos mértékű részletességgel korábban már foglalkoztak a szócikk témájával. Ilyenek lehetnek például a különböző hírportálok beszámolói a céggel kapcsolatos fontosabb esemény(ek)ről, független médiariportok, amelyek bemutatják a vállalatot stb.

Kérlek tehát, próbálj meg ilyen forrásokat találni, mert ez szükséges ahhoz, hogy a cikk megmaradjon. – Regasterios vita 2013. december 3., 11:07 (CET)Válasz

Források[szerkesztés]

Szia! A blogok és utazási beszámolók nem számítanak megbízható forrásnak. A cég saját honlapja pedig nem független forrás, ha erre gondoltál. --Regasterios vita 2013. december 4., 23:12 (CET)Válasz

Aláírás[szerkesztés]

Még egy fontos dolog: az aláírás. A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz az ötödik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (windows alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (windows alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

--Regasterios vita 2013. december 4., 23:13 (CET)Válasz

Ne törölj![szerkesztés]

Amit felküldesz, az már nem a "tied", nincs jogod nyomtalanul eltávolítani.
Helyreállítottam a szöveget.
Ha azt akartad jelezni, hogy bemásoltál valamit, ami már nem érdekel téged, nyugodtan írd meg.
De a szöveg sorsáról a közösség dönt itt.
Üdv.--Linkoman vita 2013. december 9., 20:43 (CET)Válasz

Swiss Halley AG[szerkesztés]

Szia! Törlésre jelöltem a cikket. Ha mégis találnál független és megbízható forrást, ezen a lapon jelezheted: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Swiss Halley AG. --Regasterios vita 2013. december 10., 10:12 (CET)Válasz