Szerkesztővita:DoctorTomee

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Burumbátor 3 évvel ezelőtt
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves DoctorTomee!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Burumbátor Súgd ide! 2020. május 20., 19:41 (CEST)Válasz

Feloldom, megszerkeszted, levédem. Ez lesz a napi rutin. OK? Válaszolj ugyanitt. – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 20., 19:41 (CEST)Válasz

Tökéletes. Be is pótoltam a hétfő és keddi eredményeket azonnal. A mai eredményt írom a műsor után DoctorTomee 2020. május 20. 20:02 (CEST)

RheiA16 frankó? Én úgy látom, igen. – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 22., 20:15 (CEST)Válasz

Igen, megbízható. Nem rég kezdett el ő is szerkesztgetni. Általában csak eredményeket írogat be, ha megelőz engem. Nincs negatív észrevételem vele. DoctorTomee 2020. május 22. 21:39 (CEST)

Figyu, ha mára kész, szólj, levédem. Azért volna így jobb, mert bármikor megindulhatnak a tini csajok megint Zozóra, és az életben nem bogozzuk ki. De szólsz, és feloldom, szerkesztésre, kiegészítésre. Üdv,– Burumbátor Súgd ide! 2020. május 26., 11:04 (CEST)Válasz

Egyenlőre kész. Este lesz a párbajok után megint eredmény, de ha csak reggel nyitod fel, nekem az is jó. Egy ettől független kérdés: a Férfiak és Nők viadalában én ragaszkodnék az előző évad egyszerűbb sémájához, viszont szinte minden nap csak egyre bonyolultabbá válnak azok a táblázatok lent. Ha átírom az egyszerűbb sablonra valamikor és megindoklom, hogy az első évad oldala alapján tettem az elfogadható vagy inkább jobb, ha ráhagyok? Pl szerintem a "párbajozók" és a "döntősök" sor felesleges információ, mert a továbbjutókból úgyis kiderül, hogy ki párbajozik, ki jut be döntőbe, ki esik ki stb. DoctorTomee 2020. május 26. 11:17 (CEST)

Én ebbe a tartalmi, megjelenítési dologba nem szólnék bele. Természetesen jobb az egyszerűbb, de szemléletes forma, de ahány szerkesztő, annyi ízlés. Ha át akarod csinálni olyanra, mint az előző évad, az egy nagyon logikus magyarázat, csak nem engem kell erről meggyőznöd, hanem a többi lelkes szerkesztőt. Általában az a jobb, ha az ilyen méretű beavatkozást előre a cikk vitalapján veted fel, és meghívod a többi komoly szerkesztőt a beszélgetésbe. Azt úgy lehet, hogy elhelyezed a cikk vitalapján a {{ping|szerkesztő}} sablont, ahol behelyettesíted a szerkesztő azonosítóját. Ez egy értesítést küld az általad meghívni kívánt szerkesztőknek, akik utána olvassák, amit írni akarsz nekik. Érdemes így haladni, mert különben oda-visszaállítgatások végeláthatatlan sora alakul ki, és azzal könnyen blokkba lehet futni. De ha nem gondolod ezt fontosnak, szerkessz bátran!

Én hagynám az éjszakát, olyankor rajzanak a pillangók. Inkább hajnali 7.30-kor feloldom, és mehet a munka. – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 26., 11:28 (CEST)Válasz

@Burumbátor: ma éjszakára levédhető. Egy apró trollt máris sikerült elcsípnem, úgyhogy lehet rajzás lesz. Remélem időben látod. - DoctorTomee 2020. május 28. 21:50 (CEST)

@Burumbátor: egyelőre mindent beírtam, amit szerettem volna. Kedd reggelig levédhető újra. Köszönöm! - DoctorTomee 2020. május 30. 08:56 (CEST)

@Burumbátor: megírtam az utolsó eredményeket is. Levédhető - DoctorTomee 2020. június 2. 08:15 (CEST)

Szia, köszi. Most már nem védem le, csak abban az esetben, ha megint valamiféle vandálhullám alakulna ki. A wikiben a szócikk levédése nem szokás, csakis ilyen és ehhez hasonló esetekben. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2020. június 2., 08:58 (CEST)Válasz

Kedves @Burumbátor:, amennyiben lehetséges, szeretném kérni a második évad ismételt levédését, sorozatos trollkodás miatt. A jelenleg zajló harmadik széria miatt rengeteg a vandalizmus illetve felesleges visszaállítások olyan verzióra, amit okkal reformáltunk meg korábban közösen egy másik szerkesztővel. Továbbá ha lehetséges, akkor kérném Hunique fan letiltását a harmadik évad oldaláról vagy esetleg azt is levédeni a hétvégére, amikor új eredményt úgysem tudunk beírni. Legalább egy hete küszködünk folyamatos vandalizmussal. Köszönöm! - DoctorTomee 2021. április. 20:55 (CEST)

Első évad[szerkesztés]

Szia Most nézem, hogy az első évadban (de lehet a másodikban is) hibázik az első, háromszög alakú táblázat színkódja. A kékre az van írva, hogy "Feladta" - ez igaz, de eonokkal több helyen szerepel majdnem ugyanaz a kék azzal, hogy "vezető". Valamint a Továbbjutó sárga háttérrel nincs megmagyarázva a színskálában. – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 26., 11:35 (CEST)Válasz

Köszönöm, hogy jelezted. Kijavítottam. DoctorTomee 2020. május 27. 10:51 (CEST)

Meg kell az új színeket magyaráznod a táblázat fölötti színskálában. A kék a vezető, és a sarga, amely a végén továbbjutó (miért nem zöld?). Egyébként nincs mit. – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 27., 10:53 (CEST)Válasz

Az első oldalt még nem én szerkesztettem, úgyhogy biztos választ erre nem tudok adni. Szerintem azért lett sárga ha tippelnem kellene, mert ezzel akarták jelezni, hogy nem csapatjátékkal jutottak tovább, hanem egyénként. Ehhez tartottam magam a második évad oldalánál is. A vezető dobozt pótolom azonnal. DoctorTomee 2020. május 27. 10:58 (CEST)

Egyszerűbb táblázat[szerkesztés]

Szia! Szerintem WP:BSZ! Írtál neki, én is írtam, hogy beszéljetek, nem jön. Át kell írni, aztán majd meglátja és akkor jelentkezik. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 28., 09:10 (CEST)Válasz

Nagy elmék, ha találkoznak. Levédtem, szerintem ez most tartalmazza a frankó eredményt. Holnap lesz még verseny? – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 28., 21:53 (CEST)Válasz

Holnap és hétfő este is lesz eredmény. Szerintem elég ha csak szombat reggel oldod fel egy időre, illetve majd kedd reggel. Döntő miatt sok nagy okos lesz itt. - DoctorTomee 2020. május 28. 22:02 (CEST)

Így lesz! Köszi, és jó éjt, – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 28., 22:03 (CEST)Válasz

Én is köszönöm! Jó éjt! - DoctorTomee 2020. május 28. 22:05 (CEST)

Exatlon Hungary 2.évad[szerkesztés]

Szia! Már írtam a a cikk vitalapján is, de szerintem így a legcélszerűbb, ha itt is leírom a dolgokat.
Még júliusban (vagy talán június végén) nekikezdtem kiegészíteni az egész cikket, mivel hiányosnak éreztem. Megpróbáltam tömören lényegre törően összefoglalni a dolgokat, de valóban a végére az igyekezettel egy kicsit elszaladt az a ló is, ahogy mondani szokás - túl sok és valóban kissé átláthatatlan is lett az egész - ebben egyetértek veled. Viszont szeretném, ha valami megmaradna az én szerkesztésemből is - nem csak azért, mert rengeteg időt öltem bele - hanem mert lényeges dolgok is vannak abban, amivel kegészítettem. Javaslom, hogy közösen, konszenzus alapján jussunk közös nevezőre.
- Egyrészt legyen egy strukturális sémája az egésznek, vagyis én a hármas felosztást preferálom, ahogy felosztottam: Csapatversenyek, Nemzetközi mérkőzések és Egyéni játék. A játékok sorrendje is fontos: Villa játék, utána Jutalomjáték, majd Joker játék (hiszen az váltotta fel a Jutalomjátékot), majd Előny játék, Végjáték és csak utána a Medál játék és a Párbaj (amit külön is vettem a Végjátéktól, hiszen az külön versenynap került megrendezésre (leszámítva az utolsó 3 alkalmat).
- Az ügyességi feladat feltüntetése a táblázatokban. Ezt nagyon fontos információnak tartom, hiszen lényegében ez döntötte el az egész mérkőzést - (és ha hiszed, ha nem, ezzel a résszel volt a legtöbb a munka, hogy rövid, egységes, lényegre törően legyen megfogalmazva).
- Amit te is említettél, a Joker felhasználása, valamint az egész Hirtelen halál táblázat az kivehető (amit csupán egyfajta érdekességnek szántam), viszont a többi táblázat a Csapatversenyeknél bentmaradhat - ha nincs ellenvetés (ha van, akkor írd meg azt, hogy még melyik táblázatnál melyik részt, melyik oszlopot tartod soknak).
- Mivel nem mindenki nézte a műsort és a táblázatokhoz magyarázatot is szoktam fűzni, ezért minden táblázat elé egy pár soros szöveget is írtam, bevezetőként, hogy mit érdemes tudni az adott játékról, a szabályokról. Ha kell - akkor a meglévő szöveg terjedelmet - leszűkíthetem a legfontosabb információkra.
- Egyéni játék résznél is törekedni kellene a köztes megoldásra, ezen még gondolkozom, hogy mi lenne a legkézenfekvőbb opció. Az első évadnál ugyan ez a séma, viszont mint minden, mi is fejlődünk és újíthatunk rajta, nem kell ugyannak lennie, mint ami ott szerepel.

Várom a véleményed ezzel kapcsolatban, remélem meg tudjuk ezt valahogy oldani. XAnonim21 2020. december 14. 18:49 (CEST)