Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:24.hu/próbalap

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Palotabarát 4 évvel ezelőtt

@Palotabarát:-- Levettem a sablonokat.

A próbalap nem része a Wikipédiának és csak a lapot nyitó szerkesztő szerkesztheti! Más nem sablonozhatja össze! Akinek véleménye van, az a vitalapon írja meg.

Ha bárki feljavítandónak jelöl egy lapot, akkor csak ő a felelős azért, vajon lesz-e belőle 3 hónap múlva szócikk. Azáltal ugyanis, hogy a feljavítandónak bélyegezett szócikk többé nem jelenik meg a találati eredményekben, az következik, hogy csak attól a szerkesztőtől remélhető bármiféle bővítés, aki a feljavítandóvá degradálás előtt már tudott a témáról.

A próbalap pedig szépen meg fogja várni, vajon bárki szerkeszti-e a feljavítandóba rakott "cikkjelöltet". Ha másnak nem sürgős, nekem sem lesz az.--Linkoman vita 2020. február 4., 14:53 (CET)Válasz

Linkoman Itt sajnos többszörös tévedés van. A szerkesztő egy olyan cikken kezdett dolgozni, ami akkor már a feljavítóban szerepelt a túlságosan bő lére eresztett marketinges megfogalmazások, az egyoldalúság és a független források teljes hiánya miatt. Ez a létrehozott cikk azonban nem lett élesítve, ami nem is baj, mert ugyanazok a marketingízű klisék köszönnek vissza benne, mint a félretett példányban, de a források egy része használható belőle. Józan gondolat volt tehát, hogy érdemes összedolgozni a feljavítóban lévő változattal. Most azzal, hogy leszedted a sablonokat, az egymásra mutató linkeket is megszüntetted, és csökkentetted az esélyét annak, hogy valaki észlelje: van a cikknek másik változata is.
A Ha bárki feljavítandónak jelöl egy lapot szavakkal kezdődő bekezdés lényegében a füled mögül került elő, ilyen jellegű közösségi megállapodás nem létezik (ha mégis van, linkeld ide), de még a morális felelősség kérdésében sem áll meg, ha valaki "felelős" egyáltalán, akkor gondolom az, aki olyan állapotban írta meg a cikket, hogy a Wikipédiában nem maradhatott. A feljavítóban lévő cikkeket számontartjuk, bárki megtalálhatja, a 24.hu nem létező oldalról közvetlen link is mutat oda. Valamennyi szerkesztőt, aki közreműködött ezeknek a lapoknak a megírásában, értesítettem, ám ők se nem válaszoltak, se nem foglalkoztak többet a szócikkükkel. Tehát a feljavítóba került cikkről - az állításoddal szemben - tudhatnak mindazok, akik megírták azokat, mindazok, akik a 24.hu üres cikkhelyet oldalt megnézik, és mindazok, akik figyelemmel kísérik a feljavítóba került cikkeket (vagyis mindazok, akik számára ez fontos lehet). Az oktalan vagdalkozásod, felülszerkesztésed mindenre jó, csak nem arra, hogy előremozdítsd a cikk megírásának, összedolgozásának ügyét. Palotabarát vita 2020. február 4., 15:27 (CET)Válasz
Szokásod szerint megválogattad, mire reagálsz és mire nem.
  1. Az első: bármely szerkesztő próbalapját a többi szerkesztő köteles tiszteletben tartani és nem sablonozhat rá. Erre miért nem értél ki?
  2. A feljavítandóban a szerkesztő elég hamar abbahagyta a "feljavítást". (Azt természetesen én sem tudhatom, ki fogja még szerkeszteni a feljavítandó oldalt. Ez csak megjegyzés volt a részemről, különösebben nem tartom érdemesnek erről elmélkedni.)
  3. A feljavítandóval kapcsolatban eddig tipikusan úgy viselkedtél, mint az egyes irányelveket megfogalmazó adminok: körömszakadtáig védik, hogy minden úgy jó, ahogyan ők kitalálták.

Amúgy egy ügyes trükkel sikerült becsempészni a Wikidata- fejlesztési kötelezettséget is a feljavítandóval kapcsolatos teendők közé - ügyesen, mert a wikidata fejlesztését sehol máshol nem említik irányelvek.

Oktalan vagdalkozás szóvá tenni, hogy más próbalapjára nem sablonunk? Éld át egyszer Te ezt az örömöt.... --Linkoman vita 2020. február 4., 15:39 (CET)Válasz

1Az, hogy "nem sablonozhat rá" megintcsak egy mítosz, amire nem fogsz találni közösségi megállapodást. Nemcsak sablonozni szoktunk, de ad abszurdum ki is törölhetünk allapokat, ha azok nem felelnek meg az irányelveinknek és a lap elhagyatottá vált. Egyébként hogy magyarázod a Szócikkinkubátorunk tíz éves működését, ha szerinted nem lehet a szerkesztői allapokon lévő cikkekhez nyúlni? Szerintem ebben a kérdésben sem látod a fától az erdőt.
3 A feljavítóval kapcsolatban tipikusan úgy viselkedtem, mint mindazok, akik a közösségi megállapodásokat tartják szem előtt. Ellenben a te 24.hu-s új lapodat - amihez azóta sem nyúltál - minden közösségi megállapodással szemben hoztad létre.

Mindenesetre gratulálok, hogy a szócikk jövőképét sikerült jelentősen beárnyékolnod, ritka kontraproduktív közreműködés volt. Palotabarát vita 2020. február 4., 16:03 (CET)Válasz