Szerkesztő:Villy/Archívum01

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kép azonnali törlése

Hali! Mág anno feltettem a Terkep-esztergom.GIF -et, aminek rögtön fel is tettem egy újabb változatát. Hol kell kérnem a kép azonnali törlését? Rend a lelke mindennek, ne legyen kétszer fent. Előre is köszi Villy 2006. január 20., 20:03 (CET)

WP:AT --Tgr 2006. január 20., 20:04 (CET)

Üdvözlet

Üdvözlet! Üdv a Magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a kocsmafalon vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést!

Leicester 2006. január 6., 06:12 (CET)

Kérdés valaki okostól

Feltöltöttem egy képet, és most a törlendők között van, mert nincs forrás. Azt a képet én csináltam a wikipédián már fentlévő térkép alapján. Róla van szó: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Komaromesztergom-esztergom.PNG Hol tudom elintézni, hogy ne kerüljön törlésre?


válasz valaki butától

Szerintem ezt a kérdést tedd fel Nyenyecnek itt, és válaszolni fog. : Gubb   2006. január 18., 13:39 (CET)

válasz kevésbé butától :-P

A megyetérképek nagy részét én módosítottam ezekről: Kép:Zalamegye.png, amiket User:Ratonyi tett fel GNU FDL licensz alá. Színekben a Kép:Hevesmegye.gif színvilágát követtem, mert a zöld jobban tetszett; ez User:Zolchew licensz néélküli képe, de erről csaka színek lettek átvéve. Szóval elvileg a módosítások ugyanazon licensz alapján használhatóak, ami alá Ratonyi tette. üdv, Alensha  2006. január 18., 14:07 (CET)

De ez autómatikusan együtt jár azzal, hogy nem fogják törölni?

Vagy ha törlik tegyem fel újra saját készítésű képek címszó alatt?

Esztergom

Szia még egyszer, ezúttal már bögre nélkül, de saját szavaimmal. Örülök, hogy elkezdted az Esztergom cikket javítani. Én írtam bele azokat a linkeket, amiket kifogásoltál, és pontosan azért, amit Alensha is írt, mert egyáltalán nem baj az, hogy még nincs meg egy szócikk, mert amint meglesz, ez a hivatkozás élni fog. Ha körbenézel, a legtöbb szócikk egyelőre elég piros. Ennek az az oka, hogy még csak 23 000 szócikkünk van. Az angol Wikiben, ahol lassan elérik a 900 000. szócikket, már alig vannak piros linkek. Vagyis: ahogy bővül a Wikipédia, úgy "kékül" is. De szükség is van az üres linkekre (egyáltalán nem szégyen, ha ilyenek vannak), mert jelzik egyszerre egy fontos cikk hiányát, másrészt a kereszt-hivatkozásokat megkönnyíti, mert nem kell később mindig újra keresni, hol említik a nevet másutt.

Szóval tényleg örülök, hogy közénk jöttél, szerkesztgess bátran, nagyon hamar bele lehet rázódni az itteni viszonyokba. Kérdezni bármikor tudsz tőlem is, vagy másoktól, ha van kérdésed. Azt szeretném még külön is javasolni (kérni), hogy ha egy vitalapra írsz valamit, azt mindig írd alá így: ~~~~, hogy lehessen tudni, te írtad. Enélkül nehéz kikeresgetni. Ezt magad is begépelheted (én is mindig így szoktam) de van a szerkesztési ablak fölött egy kis menüsor, ott jobbról a második képet megnyomva a gép is beírja a jelet. Ahogy neked egyszerűbb.

Jó szerkesztést! Leicester 2006. január 6., 16:40 (CET)

Érdekességek

Ajánlom, tanulmányozd a jelenlegi szócikk felépítését és próbáld meg az "Érdekességek"ként összegyűjtött, össze nem tartozó információkat inkább a témák szerint csoportosítani, akár új szócikkek keretében (pl. a Keresztény Múzeumról van külön szócikk). Az "Érdekességek" közé a végképp máshová nem tartozó információk valók csak. Jó munkát kívánok hozzá.--Linkoman 2006. január 21., 00:52 (CET)
Hali!

Alkotmánybíróság

Hidd el, hogy ülésezett itt a testület a rendszerváltás után. Másrészt nem a székháza van itt, hamem a székhelye, ami nem ugyanaz. Amit 1990-ben az önkormányzat felajánlott a testületnek, az ún Sándor palotát Egomban azt nem lehet ilyen célra hasznosítani, viszon valószínúleg ha felújítják protokollvendégek fogadádára, elszállásolására fogják használni. EszTergom Deák F utca. Nézz utána HVG-ben, de a tv is mutatta Bihari beiktatásakor. Köszi Villy 2006. január 21., 02:19 (CET)

Ja és a lényeg! Tavaly is itt üléseztek a beiktatáskor a Balassi Múzeumban

[a link]


Ha neked csak ennyi jött át abból, amit írtam, akkor kár volt szólni.
Az Alkotmánybíróság ügyében lényegtelen kérdésről van szó. Az tény, hogy az Alkotmánybíróság székhelyét a törvény Esztergomban állapítja meg, mégsem ott ülésezik. De nekem ez nem ér meg többet.
A városokról szóló lapokon nem szoktunk "Érdekességek" fejezetet írni, hanem a Wikipédia fejlődése során kialakult tagolásban helyezzük el a mondanivalót. Erre viszont nem reagáltál.--Linkoman 2006. január 21., 07:22 (CET)


Akkor kapásból hagy ajánljam figyelmedbe Pécs és Eger honlapját. Olvassad át figyelmesen a cikkeket, mert igenis vannak Érdekességek a városokról szóló cikkekben. A másik, hogy az az állítás, hogy ülésezett itt az AB igaz volt, így nem látom értelmét megváltozatni. Villy 2006. január 21., 08:44 (CET)


Na, a teljesség igénye nélkül.

Pécs, Eger, Gyulafirátót, Tokaj, Kisababot, Nagykapornak,Tállya,Palkonya Kőszeg, Sárospatak, Nagyharsány. Én Pécs és Eger cikkét olvastam végig, az alapján állítiottam össze a fejemben, hogy szeretném az Egom cikket megcsinálni. Mivel Egom története cikkel még keveset foglalkoztam, még nincs máshova betenni azokat, amik most az érdekességek alatt vannak. Ahogy haladok, mindent beteszek a megfelelő helyre Villy 2006. január 21., 21:35 (CET)

OK, így legyen.--Linkoman 2006. január 21., 21:37 (CET)

A félreértés körüljárása, tisztázása

Nos valójában senki sem kérdezte tőled, hogy IGe vagy-e (tudom, a valóság ennek látszólag ellentmond, de kibogozom!). Szóval:

  1. IGe egy örökre kitiltott felhasználó (ún. troll), aki különböző álneveken próbál visszajönni: Léda, NemIgevagyok, Marabu, etc..
  2. Amikor felismerik (általában másodperceken belül), hogy egy álnév alatt ő rejtőzik, a forma kedvéért feltesszük neki a kérdést, hogy "Szia, úgy tűnik, te IGe vagy, kérünk válaszolj, különben kitiltunk". Általában semmi érdemlegeset nem válaszol, úgyhogy letiltják.
  3. Na most, ő meg bosszúból most azt találta ki, hogy illsuztrálja, mennyire alaptalanul gyanúsítunk mi embereket Igéskedéssel, ezért aztán más felhasználóktól IGe szokta kérdezni ugyanezt: helló, nem IGe vagy? Természetesen ezek becsületes felhasználók - így te is - akikről senki nem gondolja komolyan, még IGe sem (hmm ... hát ki tudja, szerintem skizofrén a pali; így talán ő IGen ... :-), hogy Ige álnevei lennének.
  4. Erről volt itt is szó. : Gubb   2006. január 8., 13:13 (CET)

IG?

  • Hali!

Valaki kérdezte, hogy IG vagyok-e, aztán valaki kitörölte a kérdést a vitalapomról. Nem, nem tudom ki is az az IG. Ha szabad kérdeznem: Ki az az IG, és miért gondoljátok, hogy én vagyok ő?

1 netbetörő (ha tényleg nem tudod: User:IGe, click). OsvátA. 2006. január 8., 10:15 (CET)

Nem gondoljuk. User:Nem IGe vagyok viccesnek gondolta, hogy ilyen kérdéseket tesz fel (ráadásul mások nevében) mindenkinek, akinek a vitalapjába belebotlik. IGe egyébként egy különféle bajkeverései miatt kitiltott felhasználó, aki mostanában álneveken próbál visszajönni, és további bajt keverni. --Tgr 2006. január 8., 11:17 (CET)

  • Azért ne feledjük IGe-zokni aka Léda friss kavarását (január 6-án):
Ú   07:08 User:Robee (eltér; történet) . . Léda (Vita)
Ú   07:06 User:Csókay Csaba (eltér; történet) . . Léda (Vita)
Ú   07:05 User:Tofalvi (eltér; történet) . . Léda (Vita)
Ú   07:04 User:Edina (eltér; történet) . . Léda (Vita)
Ú   07:04 User:Villy (eltér; történet) . . Léda (Vita)
Ú   07:03 User:Jobbkez (eltér; történet) . . Léda (Vita)

– (szerintem) Váradi Zsolt 2006. január 8., 11:25 (CET)

  • Belenéztem a Léda vitába. Nem, biztosítalak toteket nem vagyok IGe!

A User-lapomat vizsgaidőszak után tudom leghamarabb megírni. Remélem azért nem kérdeztek/tiltotok le minden újonnan reigsztált usert! Köszi Villy 2006. január 8., 12:21 (CET)

Természetesen nem gondolta rólad senki, hogy te vagy IGe. Az, ami a lapodra került egy új felhasználó terrorkodása volt, hogy egy másik vitát bemásolt hozzád. Ahogy hozzám is. Sajnos ez a Wikipédia árnyas oldala, hogy nagy ritkán idetéved valaki, aki csak rombolni akar. Ennek lettél most te is áldozata. Ne törödj vele. Jó szerkesztést továbbra is! Leicester 2006. január 8., 12:24 (CET)

Köszi :D! Ha már úgyis itt vagy... Látom, hogy fél éve még csak 10 ezer szócikk volt, most már mondtaf, hogy 23. Van valami számláló az oldalon, ahol statisztikai adatokat lehet találni a WP-ról? Villy 2006. január 8., 12:34 (CET)

Wikipédia:Statisztika. --Tgr 2006. január 8., 12:40 (CET)

A Statisztikák oldalon van erről szó többek között. Az aktuális szócikkszámot a Friss változtatások oldal is írja mindig, részletes statisztikák vannak itt:http://en.wikipedia.org/wikistats/EN/TablesWikipediaHU.htm

Most ennyi jutott eszembe Leicester 2006. január 8., 12:43 (CET)

Üdvözöllek

Üdv Villy! tettem egy lapszámlálót és egy dátumot a lapodra, ha nem kell kitörölheted, vagy beillesztheted a leendő userlapod valamely részére. Így mindíg kéznél lesz. -


  • Köszi szépen! :D Villy 2006. január 19., 19:10 (CET)

Üdv. » KeFe « * 2006. január 19., 16:17 (CET)

Jugoszláv zászló

Szia!

A Commonsban már fenn volt: commons:Flags of Yugoslavia. – Alensha  2006. január 22., 18:35 (CET)

Esztergom

Szia! Ne haragudj, nem láttam, hogy még szerkeszted, majd jobban figyelek :( Szerkesztési ütközés volt? Mert akkor az alsó ablakban meg kellett lennie, amit írtál. Alensha  2006. január 23., 00:05 (CET)

Semmi gond! Újra beírtam, nem gond. Villy 2006. január 23., 00:22 (CET)

Ajánlatos lenne Esztergom története címmel új szócikkbe áttenni a történetet és a városról szóló szócikkben csak néhány soros, lényegi összefoglalót hagyni. Mit gondolsz erről?--Linkoman 2006. január 26., 14:37 (CET)
  • Gondolkodtam már róla, majd megcsinálom úgy Villy 2006. január 26., 15:41 (CET)
Köszi, hogy megcsináltad az új szócikket.--Linkoman 2006. január 26., 16:03 (CET)


Ilyesmire gondoltam Duna-híd ügyben (ami a városok nevét illeti legalábbis)


Villy/Archívum01

bocsi, hogy idepofátlankodok, csak láttam, hogy hidazol. :) szerintem nagyon jó ez a sablon, de akkor ez, gondolom, oldalra megy, akkor viszont a képeket lesz nehéz elosztani, de attól még mindig jobb, mint az a nagy behemót, ami most van. – Alensha  2006. január 27., 00:58 (CET)

u.i.: picit belenyúltam.) – Alensha  2006. január 27., 00:59 (CET)

  • Nyugodtan. Azért van itt, nem baj ha belenyúlsz :)

Igazság szerint tényleg oldara szántam. Esetleg ki lehet cserélni a mostanival, csak a többiek bólintsanak rá. Hali! Villy 2006. január 27., 01:04 (CET)

A betűket szerintem kisebbre kéne venni, és a cellpaddingot/cellspacinget (e kettőt mindig összekeverem) szintén le lehetne csökkenteni. A sablonok általában csak akkor szoktak sok helyet elfoglalni, ha valóban sok információ van bennük (pl. Agatha Christie összes regénye) – ez viszont azért nem sok infó, csak szét van húzva. – Még valami. Nem lenne jobb fekvő alakban, mint a régi? Adam78 2006. január 27., 01:14 (CET)


  • Megpróbálkoztam vele, de nem teljesen tiszta, hogy tom függőlegesen összenyomni a cellákat.
Én azért vagyok a függőleges elrendezés mellett, mert nehéz elrendezni táblázatosan, ha a városneveket fel akarom tüntetni, márpedig az volt az eredeti célom Villy 2006. január 27., 01:26 (CET)

Újabb változat


Magyarországi Duna-hidak
A főág hídjai
Vámosszabadi Vámosszabadi híd
Komárom Erzsébet híd
Esztergom Mária Valéria híd
Budapest (*Északi M0-s híd); Északi összekötő vasúti híd, Árpád híd; Margit híd; (Kossuth híd); Lánchíd; Erzsébet híd; Szabadság híd; Petőfi híd; Lágymányosi híd; Déli összekötő vasúti híd; Hárosi M0-s híd
Dunaújváros (*Dunaújvárosi híd)
Dunaföldvár Beszédes József híd
Szekszárd Szent László híd
Baja Türr István híd
A mellékágak hídjai
Esztergom Angyal híd, Tabán híd, Béke híd, Bottyán híd, Kossuth híd
Szentendrei ág Tildy híd (Tahitótfalu)
Budapest Óbudai-sziget: K-híd (Filatorigát); Hajógyári híd
Ráckevei ág Kvassay és Gubacsi híd (Bp.); Taksony-híd (Szigethalom); Árpád híd (Ráckeve)
Baja Petőfi híd
 
Jelmagyarázat: : megszűnt híd, *: épülő híd

Villy/Archívum01

  • nekem nagyon tetszik :)--Burumbátor 2006. január 27., 13:55 (CET)


Bocs, hogy belepofátlankodok, pláne hogy nem is a táblázathoz szólok hozzá, de van még 1-2 Duna-híd ami lemaradt. Pl. Csepelnél a Kvassay-híd, meg a Gubacsi-híd, és ha jól emlékszem Tökölnél is van egy Hév híd a Ráckevei ág fölött. Ja és Tahitótfalunál a Szentendrei-szigeti híd. Vagy ha csak a fôág hídjait vesszük, akkor a Ráckevei Árpád-hidat kéne kihúzni. A másik, ha az épülô M0 híd benne van, akkor az épülô Dunaújvárosit is bele kéne írni. - üdv, Totya 2006. január 27., 13:57 (CET)

  • Lehet, hogy igazad van, de a hidakat nem én írtam, hanem a létető sablont használtam fel, a tartalmát nem változutattam meg. Sziget hidakat nem írtam bele, mert Pl Esztergomban van belőle 5 is, ami csak szigetre megy. Azért raktam ide, hogy nyugodtam váétoztasd meg. Hali

Villy 2006. január 27., 14:08 (CET)

Köszönjük az észrevételeket! Lehet, hogy érdemes lenne visszamenni a hidak sablonjába, több szem többet lát alapon. (A két csepeli hidat egyébként én is felvetettem már.) Jó kérdés, hogy csak a főágon lévő hidakat vegyük-e fel: szerintem ne, de jelezzük valahogyan, hogy mellékágon vannak. Az épülő hidakat szintén inkább jelezni kéne (szintén zárójelbe téve), semmint kiírni. Összesen tehát három jelre lesz szükség: : megszűnt híd (a Kossuth), (mondjuk) *: épülő híd, és (mondjuk) /: mellékági híd. Ezt a három jelet a táblázat alján kéne kifejteni. Adam78 2006. január 27., 14:21 (CET)


  • Rendben! Akkor keresek Duna-hidakat a táblázatba. Ha valakinek vannak információi mellékági hidakról, azt szívesen fogadám, mert azokat nehéz lesz mind levadászni (pl mert a netes térképek is olyan régiek, hogy két egomi híd nincs sincs rajtuk. Akkor gondolom több ilyen is van országszerte) Villy 2006. január 27., 14:37 (CET)


Ehhez mit szóltok? csak formailag... - Totya 2006. január 27., 14:38 (CET)

Ha elmegy a szerkesztés ebbe az irányba, akkor Budapest rubrikát lehetne robbantani. Főág-mellékág szerepelhetne (Csepel-sziget) (Hajógyári sziget) (Lupa sziget) stb.) viszonylatokban, nem? Plusz Baján is van Petőfi sziget, arra is vezet híd... :):) --Burumbátor 2006. január 27., 14:43 (CET)

Gyalogos híd mehet? Esztergom hídjait már felsoroltam a várros cikkében onnan ide lehet rakni a mellékági hidakat. Villy 2006. január 27., 14:46 (CET)

Gyaloghíd is mehet szerintem. Ha nincs külön mellékág megnevezés, akkor javaslom pl.: Hajógyári-szigeti ág. (Itt is van két híd, amiket fogalmam sincs hogy hívnak.) - Totya 2006. január 27., 14:51 (CET)

A szigetnek ráadásul Óbudai-sziget a neve. - Totya 2006. január 27., 14:52 (CET)

1-2 helyen zárójelben odaírtam, hogy hol van a híd. Kell az? - Totya 2006. január 27., 15:01 (CET)

Tahi híd név forrás: [1]
  • Akkor ez most Tildy Zoltán-híd, vagy Almássy híd? Nézem a térképet, ez most mellékági vagy nem? Nekem nem egyértelmű. a főág Vácnál van, ez meg a mellékág?
  • * Almássy biztos nem, mert az újabb neve Tildy. Hogy a 78-as átépítéskor átnevezték-e, azt nem tudom. És igen, tudtommal a váci a fôág, de azért ez ellenôrzendo. - Totya 2006. január 27., 15:36 (CET)

Beszarás, LOL!!! Imádom ezt a szellemi agymenést, tartsátok fenn a lendületet, amíg csak lehet!!! Tíz év és a lendület megszűnik, ha nem tartjátok fenn! Csak így tovább!! --Burumbátor 2006. január 27., 16:01 (CET)

  • Ez már lehet, hogy erős, de lehetne beleírni a tervezett hidakat is. Én tudok kettőről itt a környéken (főágiak). Ez már túlzás lenne? Azoknak még végülis nincs nevük, tehát csak vmi jelet tudnánk odatenni. Villy 2006. január 27., 16:04 (CET)
  • Nem lenne erôs ha nem Mo.-n élnénk. :-) Kis hazánkban sokszor sajnos túl sok idô telik el egy híd megtervezése és megépítése között. Szerintem elég lesz ha elkezdik építeni. :-) Közben utánanéztem, a biztosan a váci a fôág. Még valami: belekerüljön-e a Meder utcai híd? [2] Szerintem ne, mert a híd egy öböl fölött megy át, alatta nem "folyik" a Duna [3]- Totya 2006. január 27., 16:23 (CET)
  • Mivel tegnap óta befejezettnek látszik a Duna-hidak sablon, legalábbis leállt a szerkesztése, felmerül a kérdés, hogy kicseréljük-e a most meglégő hiányos sablont erre. Nem gond, hogy ilyen nagyra sikerült az új? Villy 2006. január 28., 10:19 (CET)
NA! Ide nézetek. erről beszélt valaki. Kis hazánk és a hidak: http://egominfo.hu/f_irmutat.phtml?sn=1&irkod=2928&irkat=100#2928

Itt egy marhaságot írtam, inkább ki is törlöm

Tárgytalan. Nem tok olvasni (sem). Bocs! Bocs!

DDD

Kérlek, hagy tegyem be a viccek oldalra.. :))))) Kész vagyok... :) Ez jobb volt, mintt KeFe user közösmacskája. :))) NCurse üzenet 2006. január 28., 00:50 (CET)

Go ahead. Knock yourself out! Villy 2006. január 28., 00:52 (CET)

Wikipédia:Rossz_viccek_és_egyéb_törölt_zagyvaságok#Kategória:Csonkok (település).. KÖszi, nagyon jó estét cináltál nekem :) Remélem nem haragszol, h nevetek, de nagyon jól esett.:) NCurse üzenet 2006. január 28., 00:53 (CET)

LOL :-) - Totya 2006. január 28., 00:55 (CET)

  • Dehogy haragszom! Most még én is tudok magamon nevetni. (Ritkaság)

Képek

Szia! A Wikipédiában nem szoktunk képeket kategorizálni, csak a Wikimedia Commonsban. Az esztergomi képeidet igazából jobb is lenne oda feltölteni, mert akkor

  1. nem foglalja a helyet az itteni szerveren, innen törölhetők
  2. ugyan úgy hivatkozhatsz rá, mint az itteniekre (ha azonos néven töltöd fel, akkor az itteni példány törlése fel sem tűnik a cikkben, automatikusan behívja a Commonsban találhatót)
  3. a többi Wikipédia is használni tudja az saját, Esztergomról szóló cikkeikhez, tehát azok is szebbek lesznek.

--Serinde üzenet 2006. január 31., 19:25 (CET)


Hali! OK. Ezeket át lehet rakni, amik már fent vannak? + Azért kategorizáltam őket, mert valaki megírta a scriptet, akkor arra szánták, hogy kategorizálni lehessen a képeket. Sztem.

Köszi Villy 2006. január 31., 19:28 (CET)

Persze, át lehet rakni, ill. oda újra fel kell tölteni. Csak arra vigyázz, hogy add meg a megfelelő licencet, különben gyorsan törlik onnan - a jelenlegiekkel feltölthetőek, tehát ha időben kiválasztod, akkor nem lehet gond. - Serinde üzenet 2006. január 31., 19:31 (CET)

Ok, felteszem őket oda. Mind saját kép. Licenszbaj nem lehet. Ezekre kérjem az azonnali törlést ha felraktam a commonsba?

Tedd rájuk az {{azonnali-commons|commonsbeli név.jpg}} sablont, úgy megtalálom. -Serinde üzenet 2006. január 31., 19:38 (CET)

Húha, ezt nem értem. A képekre, amiket már felraktam a commonsba, és itt nem kellenek? Villy 2006. január 31., 19:40 (CET)

Naszóval: amit átvittél, annak ott is lesz egy neve - szerencsés esetben ugyan az, mint itt és nem kell átnevezgetni. Az itt található képre felteszed a sablont, a commonsbeli név.jpg helyére beírod a nevét, tehát pl. egy itteni Kép:Esztergomlatkep.jpg sablonjába az Image:Esztergomlatkep.jpg jönne. Azt én meg tudom keresni, mi hivatkozik a sablonra és tudom törölni.
(annyit kérek, hogy más törlés sablont egyéb oldalakra való felvezetés nélkül ne tegyél be cikkekbe/képekbe, mert azokat nem szoktam ellenőrizgetni, csak ezt, a sok külföldi jelzés miatt)
--Serinde üzenet 2006. január 31., 19:46 (CET)

Üdv a klubban

Üdv a Wikifüggők klubjában! Hajlanban szerkeszteni... Cöcöcö. Megjegyzem inkább megalázó, mint felemelő a klubtagság. Felejtsd el az életed, amiket csináltál eddig, szakíts meg minden emberi kapcsolatot, mert a wiki szépes lassan elemészt... :)) NCurse üzenet 2006. február 3., 03:06 (CET)

Azt mondod ez kóros? Lehet! Asszem már minden emberi kapcsolatomnak lőttek. Barátnőm itt alszik, én meg wikizek! :D Villy 2006. február 3., 03:28 (CET)
Az a legszebb. :)) Az enyém nem sokáig bírta... :) Neked hajrá! NCurse üzenet 2006. február 3., 03:42 (CET)

BP

indoklásod nem meggyőző. az, hogy egy újságíró mit ír le, az ő dolga. mivel az összes megyi intézmény itt működik, ráadásul én magam is így tanultam hivatalos tankönyvekből annak idején, nem vagyok meggyőzve, hogy megyeszékhely nélküli megye lenne. ráadásul a lap vitalapján láthatod, nem tévedésből lett a cikkbe írva eleve. Leicester 2006. március 13., 23:52 (CET)

Válasz részben a saját lapomon + kérlek, mutass rá a vonatkozó KSH oldalra, mert nem találom. Bár már a megyék GDP-jét is tudom :) Leicester 2006. március 14., 00:03 (CET)

Nézd, bárhogy csavargatjuk is a dolgot, most már jó lenne egy megkérdőjelezhetetlen biztos forrást találni. És akkor el lesz döntve a dolog. KSH, vagy más, hirtelen nem jut eszembe semmi, de biztos van ilyen. Csak hol... Leicester 2006. március 14., 00:08 (CET)

"Budapest, az ország fővárosa egyben Pest megyének is történetileg kialakult székhelye" írja a www.pestmegye.hu itt vagyis a megye hivatalos honlapja... ajjaj, nehezen fogunk dűlőre jutni :) Leicester 2006. március 14., 00:12 (CET)

Ne cikkeket keress, hanem hivatalos közlönyt, vagy olyan hivatalos iratot, ami döntő. Most böngészem a BM lapját... A KSH is jó volna... Leicester 2006. március 14., 00:20 (CET)

Értem, amiket írsz. Csak egy dolog hiányzik: hogy az legyen leírva, hogy "Pest megye székhelye X" vagy "Pest megyének nincs székhelye" valami hivatalos iratban. Persze amig egyik sincs leírva, a vita egyik oldalra sem dől el. Én egyelőre belevesztem a BM lapjába, van ott minden, csak ilyen nem. Vagy csak eldugva. A KSH is jó lenne. De ott sem találtam olyat, ami döntő lenne. Szóval keresnünk kell még, szerintem. vagy ma, vagy máskor... ;) Leicester 2006. március 14., 00:32 (CET)

szuper. várjuk a választ. good night. Leicester 2006. március 14., 00:48 (CET)

Esztergom.belvárosa

Szia!

Én is nagyon jó ötletnek tartom, ha egy városról nemcsak a közismert arcát mutatjuk meg (pár híres épület...) hanem azt is, amilyennek az ott élők látják :) nagyon örültem, amikor megláttam ezt a belvárosos képet, remélem, elterjed az a szokás a wikiben, hogy csinálnak ilyeneket. (én is fotóztam párat, pl. Kép:Keszthely street 2.jpg :) üdv, – Alensha  2006. március 14., 19:59 (CET)

Köszi, bár csináltam egy átdolgozottat ugyanarról a képről, amin kicenzúráztam a rendszámokat, nehogy vki reklamáljon. Gondolod, hogy inkább azt kéne feltenni? Eredetileg féltem a reakcióktól. Villy 2006. március 14., 20:15 (CET)

szia! hogy állsz esztergomilag? mennyire érett meg a cikk a kiemelésre? vagy még várjunk? hány százalékos most? Leicester 2006. március 16., 19:34 (CET)

Az Esztergom fő cikket már nem nagyon fogom már bővíteni (max a szöveges részeket előre tenni), de a User_vita:Villy/to_do lapra összeszedtem, hogy még mit kéne megírnom. Már nincs messze a vége, de szólok, ha késznek érzem. Minnél többen mondanak róla vélemény, hogy mit kéne változtatni rajta, annál jobb lesz. Mivel sok különböző könyvből írtam, ezért a város története cikk még elég változatos hangnemében. Hol régies a nyelve, hol szótárszerű, hol csak adatok és dátumok felsorolása. Ezen még javítani szeretnék. Cél a tökéletesség :-) Villy 2006. március 16., 19:49 (CET)

helyes! ;) Leicester 2006. március 16., 19:50 (CET)

Ne várjunk sokáig a kiemeléssel! Lassan kész lesz! --Burumbátor 2006. március 16., 19:54 (CET)

Sztem még ráérünk, mert nem csak a története cikket szeretném addig befejezni, hanem azokat is, amiket elindítottam az Esztergom kategóriában. Nem venné ki jól magát, hogy ha lenne egy úgyahogy jó cikk és akkor vki rákattint a Bazilikára, és az meg olyan rövid, mint most.

Ezekre gondoltam konkrétan, amiket én indítottam el: Balassa Bálint Múzeum Estergon Kalesi Esztergom története Esztergom-Kertváros Esztergomi Bazilika Esztergomi értekezlet Főszékesegyházi kincstár Ister-Granum eurorégió Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma Mária Valéria híd Pilisszentlélek Szent István-díj Szentgyörgymező Szenttamás (Esztergom) Víziváros (Esztergom), de legalább a félkövéreket még tüzetesen át kell nézni, bővíteni. + persze a belváros. Villy 2006. március 16., 20:19 (CET)

a mindenit, ideje lesz szólnom a többi miskolcinak, hogy felköthetjük a gatyánkat, mert Esztergom lenyom minket :D A rendszámos dolgot megkérdezem a Kocsmafalon, ebben én se vagyok biztos, mennyire szabad. És várom a Belváros elkészültét :) – Alensha  2006. március 16., 20:50 (CET)

A rendszámos képet fél perc és lecserélem, hagyjad :) Villy 2006. március 16., 20:52 (CET)
csak tudod, az a baj, hogy már eszméletlen sok kép fenn lehet, amin rendszámok vannak, én is fotóztam már városban, és azokon is van… azért is volt fontos megkérdezni, mert nagy meló lenne utólag mind kikeresni azokat a képeket :) – Alensha  2006. március 20., 14:15 (CET)

Esztergom képe

Szia! Nem értek hozzá, úgyhogy nem tudom kijavítani, de látni látom hogy a képcseréd az Esztergom cikknél nem sikerült tökéletesen. Köszi. SyP 2006. március 16., 22:03 (CET)

Esztergom

Szia!

Látom nagyon belelendültél az Esztergom szócikkbe! Mosolygok ... --Peda 2006. március 17., 02:33 (CET)

Civertan

  • jó ötlet volt, gratula! Azonban egy kis pontosítás kellene még, milyen licenc-kategóriába engedik át. Mert a wikin szereplés lemondással jár… 8)– (szerintem) Váradi Zsolt 2006. március 20., 07:59 (CET)

Salgótarján

Ez nem népsűrűség-adat akart lenni, csak rossz rovatba került? Népesség-adatként elég nehéz értelmezni. --Ali # 2006. március 23., 20:54 (CET)

Népesség

Szia!

Honnan vannak a 2005-ös népességadatok? Ha találtál valami új adatbázist, segítek frissíteni a településcikkeket... (Aláírt hozzászólás, szerzője Alensha (szójjál be • kontárkodásai) 2006. május 6., 18:58 (CEST)


Hi! A userlapomon van egy link, egy wikis lapra. Amúgy a www.ksh.hu -n, amire a múltkor azt mondtad, hogy nem jönnek be neked az oldalai. Sőt a villy.fw.hu-n is van egy változat, amit mindjárt frissítek, mert azóta van több városra is adatom.

Hali Villy 2006. május 6., 19:01 (CEST)

A villy.fw.hu -ra felraktam az újabbat, abban több város adata is benne van. Minden 2005-ös adat a ksh mikrocensus adataiból van a ksh.hu-ról. elkezdtem a lakásszámokat is kitölteni. Awikiben már a nagyobb városokat szinte mind frissítettem, de ha csináljátok, akkor figyeljetek a népsűrűséget is javítani kell az új lakónépesség szerint. Villy 2006. május 6., 19:08 (CEST)

Répa, retek, mogyoró

LOL :) Ha megcsinálod minden kistérségre a térképet, esküszöm keresek neked valami település barnstart. :) NCurse üzenet 2006. május 13., 18:28 (CEST)

Megígérem, hogy végigjátszom, de nem mostanában, majd vizsgaidőszak befejeztével, amúgy köszi :) Villy 2006. május 13., 18:30 (CEST)

kistérség :)

aranyos a kép, teccik :) tényleg Miskolc ihlette az Esztergom-sorozatot? :) (Aláírt hozzászólás, szerzője Alensha (szójjál be • kontárkodásai) 2006. május 13., 19:41 (CEST)

Igen, anélkül is nekiálltam volna, de sok ötletet loptam, és formailag is sokmindent átvettem onnan. Azóta, viszont látom, hogy más városokról szóló cikk is ezt a vonalat kezdte követni. Azért gyorsan megcsináltam a Miskolci kistérség képet, a többi majd idővel. Villy 2006. május 13., 19:48 (CEST)
mindig örülök, amikor városos cikkek születnek, Esztergomot most nagy szeretettel figyelem egy ideje, mert szépen alakul. Múzeumotok már több van pl., mint nekünk :) (Aláírt hozzászólás, szerzője Alensha (szójjál be • kontárkodásai) 2006. május 13., 20:16 (CEST)
Múzeumok, templomok, hidak, 1-2 épület, a történetét befejezem és vége. Mindig ezt mondom, de mem érek rá, lassan haladok, és mindig új dolgok jutnak eszembe. Utána majd valamelyik másik városnak/kistérségnek állok neki, ami nem ekkora lélekzetvételű. Nem is akarnék a saját városomnál jobb cikket írni. :P Villy 2006. május 13., 20:33 (CEST)

Sötétkapu

hm. ez az Esztergom tényleg igen sokban hasonlít Miskolcra. sajnos a mi Sötétkapunkról még nincs külön cikk :) (Aláírt hozzászólás, szerzője Alensha (szójjál be • kontárkodásai) 2006. május 14., 14:43 (CEST)

á, nem valószínű, hogy csinálok róla külön cikket, de ha igen, akkor se bánom, ha Esztergomé a fő cikk, mert 2 cikk miatt nem jó külön egyértelműsítőt csinálni. (és még az se biztos, hogy egybe kell írni a mi Sötétkapunkat, mert Serinde szerint külön.) (Aláírt hozzászólás, szerzője Alensha (szójjál be • kontárkodásai) 2006. május 15., 00:58 (CEST)

kötőjel

Figyu: Helyesírási szabályzat 11. kiadás 140/b vagy 168. pontja Lily15 2006. május 16., 13:33 (CEST)

Azért tudom ilyen jól mert
1.a Westminster-apátságnál én is belefutottam ebbe;
2.nálam van a helyszab, így bármikor meg tudom nézni:)). Lily15 2006. május 16., 13:48 (CEST)