Szerkesztő:Perfectmiss/Nevezetességi irányelv (szépségverseny-győztesek, modellek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a lap egy nevezetességi irányelv-tervezet a szépségversenyek, ezek győztesei és a modellek témakörében. A nevezetesség indoklásáról lásd: Esszé a nevezetesség alapjáról

Szépségversenyek[szerkesztés]

Automatikusan nevezetesek[szerkesztés]

Automatikusan nevezetes: ha a magyar Wikipédia átfogóan kívánja bemutatni a szépségversenyek világát, ezen versenyekről és a megjelölt helyezést elérőkről mindenképpen kell cikk. Ha lenne műhely (az enwikin van), akkor a versenyek és a nemzetközi győztesek cikkei Nélkülözhetetlen, az egyéb versenyzők cikkei Fontos besorolást kellene, hogy kapjanak.

Nemzetközi verseny A résztvevői közül A magyar versenye A résztvevői közül Többi ország versenye A résztvevői közül
Miss Universe *a győztes
*azon utolsó körbe bekerült versenyzők, akik közül a végső győztest választják, általában versenyenként 5 fő (beleértve a győztest is)
Miss Universe Hungary, 2008 óta A Királynő 2. helyezettje a győztes Az adott ország helyi Miss Universe-versenye (pl. Miss Jamaica Universe) A verseny győztese abban az esetben, ha bekerül a világversenyen abba a körbe, amiből a végső győztest választják, ld. a sor eleje.
Miss World *a győztes
*azon utolsó körbe bekerült versenyzők, akik közül a végső győztest választják, általában versenyenként 5-7 fő (beleértve a győztest is)
Miss World Hungary (1995 előtt Miss Hungary), 2008 óta A Királynő győztese a győztes Az adott ország helyi Miss World-versenye (pl. Miss World Japan) A verseny győztese abban az esetben, ha bekerül a világversenyen abba a körbe, amiből a végső győztest választják, ld. a sor eleje.
Miss Earth *a győztes
*azon utolsó körbe bekerült versenyzők, akik közül a végső győztest választják, versenyenként 4 fő (beleértve a győztest is)
Miss Earth Hungary, 2008 óta A Királynő 3. helyezettje, azelőtt felkért versenyző a győztes Az adott ország helyi Miss Earth-versenye (pl. Miss Earth Canada) A verseny győztese abban az esetben, ha bekerül a világversenyen abba a körbe, amiből a végső győztest választják, ld. a sor eleje.
Miss International a győztes utoljára 1991-ben volt magyar induló Az adott ország helyi Miss International-versenye nem nevezetes a győztes, ha győz a nemzetközi versenyen
Miss Európa a győztes nincs magyar döntő, a versenyre felkérésre utaznak ki versenyzők ha győz a nemzetközi versenyen a helyi verseny nem nevezetes a győztes, ha győz a nemzetközi versenyen
- - Miss Balaton a győztes - -
- - - - Miss America a győztes

Nevezetesek[szerkesztés]

A magyar Wikipédia számára nevezetesek az alábbi versenyek, és megjelölt helyezést elérők. Ezen versenyekről és a megjelölt helyezést elérőkről lehet cikk. Ha lenne műhely (az enwikin van), akkor a versenyek cikkei a Fontos, a győztesekről szóló cikkek szintén Fontos besorolást kellene, hogy kapjanak.

Nemzetközi verseny A résztvevői közül A magyar versenye A résztvevői közül Többi ország versenye A résztvevői közül
Miss Intercontinental a győztes nincs magyar döntő, eseti jelleggel, felkérésre utazik ki versenyző ha győz a nemzetközi versenyen a helyi verseny nem nevezetes a győztes, ha győz a nemzetközi versenyen
Reina Sudamericana a győztes nincs magyar döntő, mivel a verseny neve magyarul Miss Dél-Amerika a helyi verseny nem nevezetes a győztes, ha győz a nemzetközi versenyen
International Queen of Coffee a győztes nincs magyar induló, jellemzően amerikai országok versenye a helyi verseny nem nevezetes a győztes, ha győz a nemzetközi versenyen

Egyéb nemzetközi és magyar versenyek és versenyzők a magyar Wikipédia számára nem nevezetesek.

Modellek[szerkesztés]

Nem tudok mit hozzájuk szólni, én leragadtam Cindy Crawfordnál, Naomi Campbellnél, Linda Evangelistánál és Claudia Schiffernél.

Playmate-ek[szerkesztés]

Pláne nem tudok mit hozzászólni. Dundika rémlik meg Pamela Anderson. + Bódi Sylvi.

Támogatás[szerkesztés]

 támogatom, hogy a szavazásra bocsátandó nevezetességi irányelv az összefoglalásban szereplő vázlatpontok alapján legyen megírva. De csak akkor támogatom a szavazásra bocsátást, ha a modellek és playmate-ek is meg lesznek írva. December vita 2010. május 21., 09:08 (CEST)