Szerkesztő:NukaWarrior/The Long Dark

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A The Long Dark egy első-személyű nézetű, túlélő játék amelyet a Hinterland Studio fejlesztett és adott ki. A játékos Mackenziet, a pilótát irányítja, aki egy geomágneses vihar miatt lezuhant Kanada hegyeiben.

The Long Dark
FejlesztőHinterland Studio
KiadóHinterland Studio
RendezőRaphael van Lierop
TervezőRaphael van Lierop Alan Lawrance
MotorUnity
Játékmódokegyjátékos
Korhatár PEGI: 16+
SablonWikidataSegítség

Játékmenet[szerkesztés]

A Long Dark egy első személyű nézetű túlélőjáték, ami egy nyitott világban játszódik, Great Bear Island-en, Kanada egy képzeletbeli szigetén.

Kanada zord körntében Mackenzienzie, a pilóta lezuhan egy világméretű geomágneses vihar miatt. A játékosnak (Mackenzie) a túlélés az egyetlen esélye.

A játékban három féle játékmód kapott helyet:

Wintermute: történet mód, amelyben a játékos felesége keresésére indul a katasztrófa után.

Túlélő mód: a játék elején a játékos kiválaszthatja, hogy Great Bear Island melyik régiójában szeretne túlélni.

Kihívás mód: a játékban tizenhárom kihívás található különböző nehézségi fokozatokkal.

A játékos célja, hogy minél tovább túléljen a térképen található nyersanyagok, ételek, víz, tűzifa, eszközök, fegyverek, gyógyszerek és ruhák segítségével. A játékban a vadvilág is nagy szerepet játszik, csak úgy mint a szarvasok, melyeket a játékos húsért cserébe levadászhat, és a farkasok és medvék, melyek folyamatos fenyegetést jelentenek a játékos számára, ha az kint kalandozik. A tárgyakat a játék véletlenszerűen generálja, így biztosítva azt, hogy ne legyen két egyforma játék. Az eszközök egy idő után elhasználódnak, így a játékosnak döntéseket kell hozni túlélése érdekében. Ha a játékos a Túlélő módban meghal, a játék automatikusan törli a mentésfájlt, és új játékot kell kezdeni.