Szerkesztő:Heavenhike

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

• A bajai Heavenhike, kisebb-nagyobb átszerveződések és hosszabb-rövidebb előtörténet után 2017 végén nyerte el jelen formáját.

• 2018 tavaszán a zenekar bejut a Hangfoglaló Program által támogatott szegedi Amatours tehetségkutató döntőjébe, ahonnan különdíjasként távozik.

• 2018 júniusában a csapat elnyeri a Somogyi Pop-Rock Fesztivál legjobb zenekarának és legjobb énekesének járó díját, melyet a rendezvény fővédnöke, Pély Barna hitelesít.

• A Heavenhike 2018. július 26-án jelenteti meg első, „MENNY MÁR” c. Ep-jét, melyen 4 dal kap helyet (Kezdjük elölről, Nyugi, Lendületből, Nyárutó - live session).

• 2018 őszének releváns történése a 3. Magyar Klipszemlén való sikeres szereplés. A szakmai zsűri döntése alapján a zenekar rendhagyó szövegvideója (melyet „Nyugi” c. dalára forgatott), megnyeri kategóriáját („legjobb lyric videók”). Azaz: a klipet az elmúlt két esztendő legjobb magyar szöveges videójának választják az ítészek.

• 2019 januárjában a Heavenhike a szegedi Miracle Sound hangstúdióban Szabó Szebasztián és Sóti Norbert hangmérnökök produceri bábáskodása mellett rögzíti „részegÉsz” c. nagylemezét, melynek hivatalos megjelenési dátuma 2019. június 2-a.

• Eközben a zenekar aktívan koncertezik! Az év elején bejutnak a budapesti Robot Klub zenekarvadász „Pakolj be a Robotba” elnevezésű rendezvénysorozatára, majd a tavasz folyamán számos egyéb helyszínen is megfordulnak (Baja – Armstrong Club, Szeged – Városi Rock Klub, Pécs – Szabadkikötő, Szolnok – Váróterem, Keszthely - 512 Club, Budapest – Filter Art Club, Ellátóház, Kiskőrös - Fröccs stb.), 3 állomáson a Kaukázus előzenekaraként, de koncerteznek a Szabó Benedek és a Galaxisokkal is.

• 2019 májusában a Heavenhike közel 150 jelentkező közül bejut a Fishing on Orfű Fesztivál „A Nagy Fishing-tehetségkeresőjének” 10-es döntőjébe, ahol a közönségszavazás alapján a 2. helyet szerzi meg. Ennek eredményeképpen a zenekar bekerül a 2019-es FOO fellépői közé.

• 2019. július 14-én a zenekar hazai pályán, a Bajai Halfőző Fesztivál nagyszínpadán játszik Majka zenekara előtt.

• 2019 őszén újfent számos helyen megfordul a zenekar: ismét játszanak a Robotban Budapesten (ismét a „Pakolj be a Robotba” rendezvénysorozat egyik győzteseként!), október közepén a vajdasági Zentán szerepelnek sikerrel a Ligeti Gyuri Álomgyára előzenekaraként, december 30-án pedig a budapesti Ék zenekar előtt mutatkoznak be a kiskunfélegyházi Rocktár színpadán.


• A Heavenhike 2020-at is aktív koncertezéssel indítja: megfordulnak Békéscsabán, a Narancs Rock Cafe-ban, februárban játszanak a Szekszárdi Est Cafe-ban a Kaukázus vendégeként, majd a budapesti Fészekben is.

• 2020-ban a zenekar új lemezt készít, mely az „Előre (be)szóltunk” címet viseli. Az album a hip-hop, a funk, helyenként a jazz, és az alternatív rock stílusjegyeit ötvözi - egyfajta zenei olvasztótégely. A zene fogós riffekre, elszállós gitártémákra, pattogós basszusra és groove-os dobjátékra épül, míg a vokális rész „odamondogatós”, kritikus, önreflexív dalszövegekkel, sűrű rap-szerű szövegmondással, továbbá popos énekdallamokkal operál. Épp annyira undergound, mint amennyire mainstream.

• A kialakult pandémia-helyzetet a zenekar műhelymunkával tölti. Új dalokat ír, illetve hangszerel - készül a küszöbön álló lemezfelvételre, melyre 2020 nyarán kerül sor a szegedi Miracle Sound hangstúdióban, Szabó Szebasztián és Sóti Norbert hangmérnökök vezetésével..

• Eközben a Heavenhike ahol tud, zenél: Baja - Armstrong Club, Szombathely – Bohém, Szeged – Milleniumi Kávéház és Klub, Budapest – Hunnia.

• 2021-et klippekkel, online jelenléttel, valamint az „Előre (be)szóltunk” nagylemez körüli promócióval, a leendő album megjelentetésének előkészületeivel tölti a zenekar.

Tagok[szerkesztés]

Vincze Péter - ének, billentyű

Németh Miklós - gitár

Reusz Gábor - dob

Mojzes Gábor - basszusgitár

Videoklipek[szerkesztés]