Szerkesztő:Andrew69./Archívum

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Andrew69.!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor Hyde Park Corner 2009. június 14., 10:16 (CEST)


If you don’t speak Hungarian, please click here.

Morvák

Üdv! Az általad beírt szöveg (Morvák szócikk) a http://www.talaljuk-ki.hu/index.php/article/articleview/487/1/71/ címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek, fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési segédletet. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! ~~~~ Dunee msg 2009. június 17., 15:48 (CEST)

Rogyion Jakovlevics Malinovszkij

Ahogy nézem, ezt is másoltad. Kérlek ne tedd. Üdv, Dunee msg 2009. június 17., 15:56 (CEST)

És kérlek ne vedd róla le a jogsértő sablont, mert attól a szöveg még lopott marad. Üdv, Dunee msg 2009. június 17., 18:43 (CEST)
Szia!
Csak azért írok, mert az alábbi szövegem törölted immáron másodszor.
Élete:
- 1898. november 23. Odessza- 1967. március 31. Moszkva + (1898. november 23. Odessza- 1967. március 31. Moszkva)
Malinovszkij a Szovjetunió marsallja. Az első világháborúban az orosz cári hadseregben szolgál majd 1919-től a Vörös Hadsereg katonája lesz. 1930-ban végezi el a Vezérkari Akadémiát és ível fel katonai pályafutása. A spanyol polgárháborúban 1936-tól 1939-ig katonai tanácsadóként is szolgál. A második világháború egyik legismertebb szovjet parancsnoka. Magyarország megszállásában tevékenyen részt vett. 1944 második felétől sikerrel vívta meg a debreceni csatát és Budapest ostromának irányítója volt. A háború után a távol-keleti csapatok főparancsnoka, 1956-57-ben rövid ideig a honvédelmi miniszter első helyettese és a szárazföldi csapatok főparancsnoka, 1957-67 között a Szovjetunió honvédelmi minisztere.
az volt az indokod, hogy jogsértő. Megjelölted a forrást, amelyre én hivatkoztam most az eredetit ide írom, hogy lásd, hátha nincs kéznél:
Hadtudományi lexikon 892. oldal
"Malinovszkij, Rogyion Jakovlevics (1898. nov. 23. Odessza-1967. márc. 31. Moszkva): a SZU marsalja. 1930-ban végzett a Vezérkari Akadémián. 1936-tól 1939-ig katonai tanácsadó a spanyol polgárháborúban. 1941-ben lövészhadtest-, 1942-től hadseregparancsnok, Sztálingrádnál a gárdahadsereg parancsnoka. 1944-45-ben a II. Ukrán Front parancsnokaként a romániai, magyaro.-i és ausztriai szovjet hadműveletek írányítója. 1956-ban honvédelmi miniszter első helyettese és a szárazföldi csapatok főparancsnoka. 1957-től tíz éven át a SZU honvédelmi minisztere volt."
Feltettem egy idióta kitüntetéses képet róla is azt megértem, hogy törölted az előző változatomnál, de ezt az utobbi döntésed azt nem igazán. Mivel és kinek sértem a jogát?
Tisztelettel:
Andrew69.


Kedves Andrew69,
Megkövetem magamat, igazad van, a feltett szöveg nem jogsértő. A lexikon csakugyan nem volt kéznél, de a fogalmazás minősége, továbbá az előző szócikk tényleges másolmány volta arra az ezek szerint téves következtetésre vezetett, hogy ezt is másoltad. Örülök, hogy nem, elnézést kérek. Köszönöm, hogy bemásoltad nekem a lexikon szövegét, mert ezzel teljesen eloszlattad a jogsértés gyanúját. Néha lyukra futok a jogsértő tartalmak kigyomlálásában. Remélem, hogy ez nem tántorít el attól, hogy ezután is építő jellegű szerkesztésekkel járulj hozzá a Wikipédiához. Üdvözöl: Dunee msg 2009. június 18., 15:56 (CEST)

Purparlé

Kedves Andrew69! Az általad írt Purparlé cikk inkább a Wikiszótár profiljába illik, ezért egy sablon rátételével jeleztem az adminisztrátoroknak, hogy helyezzék majd át. Üdvözlettel – Hkoala 2009. június 24., 14:07 (CEST)

Fehér

Szia! Javítottam a fehér zászló kódját, de érdekel, hogy mi a célod vele? Lesz ebből valaha szócikk? Köszönettel, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. július 15., 08:56 (CEST)

Község

Szia. A hivatalos alak a község, itt így hívják, más az értelmezése mint ma Magyarországon (régen ott is volt ugyanez kb). Szabadka Szabadka községben van, annak központja, mint ahogy pl Karlóca is Karlóca községben van... Itt nem járásnak hívják ma már, hanem községnek, de ugyanaz mint a járás kb. Szóval semmiképp se a járás a megfelelő. De ez el van magyarázva a községeknél. – Üdv.: Outesticide tessék, nem hallom? 2009. szeptember 29., 12:45 (CEST)

kiemeltszavazás

Szia! Van olyan cikked, amit kiemeltszavazásra lehetne vinni? Szajci reci 2009. szeptember 29., 18:53 (CEST)

Megnéztem a cikkeket. Azt ajánlom, régi tapasztalat, hogy fejleszd még. Nyugodtan nézz rá Belgrád vagy más városok cikkére és onnan less el egy-két infót, amit be lehetne rakni a Szabadka cikkbe. user:Mzolta kollega is szabadkai. beszélj vele szerintem.

Kérlek szavazz Mostar cikkemre a kiemeltszavazáson. Szajci reci 2009. szeptember 29., 19:07 (CEST)

Szia! Nos igyekszem betartani a szabályt és a 21 napot kivárni, mégha 10 nap után is kiemelt lehetne, mert lehet, hogy valaki csak a 16. napban néz rá a cikkre. Nem akarom, hogy sietek a lezárásokkal, ezért van csak. Szajci reci 2009. december 15., 20:10 (CET)

jegyzetek

Szia! a referenciákat jegyzeteknek írd kérlek, ill. használd a {{cite web}}(?) sablont. Mostar cikkben látod, hogyan kell használni. Szajci reci 2009. október 2., 15:09 (CEST)

Sörgyár

Szia! Tényleg jó helynek tűnik :) Az időutazás kicsit zsurnalizmusnak hangzott egy enciklopédiában, de végül is engem nem zavar. üdv, – Alensha sms 2009. október 11., 13:57 (CEST)

Re:Bartini

Üdv! Átolvastam, jó kis cikk, hiánypótló! Köszönöm a nép nevében! ;) --Gyantusz vita 2009. október 23., 14:10 (CEST)

A műhelybillogot a vitalapba majd berakom, ahogy az összes eddigi reptervezőjébe is be kell majd (pár hét múlva). --Gyantusz vita 2009. október 23., 14:14 (CEST)

re Halak

Szia! Hát én szóról szóra írtam ki a könyvből. Ez tömör és enciklopédiaszerű. A következő napokban nem nagyon fogok wikizni, de amikor lesz idöm, átirok egyet-kettőt, s te átnézed utánna. Jó? Üdv. DenesFeri vita 2009. október 27., 18:59 (CET)

Szia! Nézd meg a törpemarénát és a fehér lazacot, nem változtattam nagy dolgot. Nem is tudom mit lehetne. Gondolom a hal ugyanakkora méretű és ugyanolyan színű, ha akár ki is leírja. Ha így sem jó, akkor mutass egy példát, hogyan csináljam. Üdv. DenesFeri vita 2009. október 31., 12:31 (CET)

Szia! Megnéztem a hegyesorrú marénát. Szerintem is kihalt. Olaszul nem tudok. Nekem az a könyv az egyetlen forrásom a halakról. A cikkben múlt időbe raktam a mondatokat. DenesFeri vita 2009. november 2., 10:10 (CET)

Az olaszok adnak egy angol nyelvű linket, amelyben azt írja, hogy csak a tengeri változat van kihalva. DenesFeri vita 2009. november 2., 10:16 (CET)

Szia! Ha van más forrásod a halakhoz, akkor légyszíves bővítsd ki a cikkeket és változtas rajtuk. Én ennél többet nem tudok hozzájuk tenni. Üdv. DenesFeri vita 2009. november 8., 16:35 (CET)

Kiemelten Felsőnyék

Szia Andrew69! Ezeket a soraimat vedd köszönetképp. Azért, mert volt bizodalmad a cikkben már a legelejétől fogva! Azért, mert hozzászólásoddal ébresztőleg hatottál rám acikkre pedig építőleg! II Endre észrevételhez pedig a következők jutottak eszembe:

Wass Albert

(1908–1998)

A láthatatlan lobogó

Konok hûséggel hordozom
az úttalan bozótokon.

Seb a vállam és seb a markom,
de fogom, viszem és megtartom.

S fogcsikorgatva hirdetem:
nem ért véget a küzdelem!

Mert valami még megmaradt.
Görcs zsibbasztja a markomat,

de markomban még itt a Szó:
a láthatatlan lobogó!

Ereklyém. Kincsem. Fegyverem.
Magosra tartom s lengetem!

És védem, foggal és körömmel!
Vad dühvel és õrült örömmel!

És mentem, mindeken által,
íntépõ, végsõ akarással!

Dúlt otthonom rég összedõlt.
Kifordult alólam a föld.

Társaimat ár elsodorta.
Mögöttem ég a poklok pokla.

Elõttem vad sziklák merednek.
De nekivágok a meredeknek!

Mert élek még! Ha törten is,
Ha vérben is, ha görcsben is,

még ha utolsó is vagyok,
kit az özönvíz meghagyott,

de harcom végigharcolom
s a lobogót megmarkolom!

Megmarkolom és nem hagyom,
ha le is szakad a két karom,

ha két lábam térdig kopik:
de feljutok a csúcsokig!

S utolsó jussomat, a Szót,
ezt a szent, tépett lobogót

kitûzöm fent az ormokon
s a csillagoknak meglobogtatom!

Üdv és Köszönöm! --Vastoll1 * Vitalapom 2009. november 7., 20:38 (CET)

Petényi-márna

Szia! Elképzelhető, hogy ki lehetne emeltetni. Ha lesz egy kis időm, ránézek, addig is át kéne nevezni, mert ha jól tudom, akkor a személyekről elnevezett élőlényeket kötőjellel írjuk (és nagy betűvel), így: Petényi-márna (mint pl. Geoffroy-macska vagy Attenborough-hangyászsün). Kontos vita 2009. november 8., 18:17 (CET)

Fiume

Szia! Sajnos könyvtárba még mindig nem tudtam eljutni, de a kozalai temetőről a neten találtam pár dolgot, azt beírtam a cikkbe. A zsidóságról nem találok semmit. :( Szajci reci 2009. december 6., 09:40 (CET)

Köszönöm. Igen, bár én nem tudok angolul, de majd összedobom valahogy :D Sajnos ez a bajom, hogy angolul nem tudok :( Ha találsz még valamit, írj kérlek. Szajci reci 2009. december 6., 13:03 (CET)

Nagyon köszönöm a felajánlásod és örömmel elfogadom, azzal is előrébb vagyok Vigyor Szajci reci 2009. december 6., 13:10 (CET)

Még valami, amit elfelejtettem. Kérlek szavazz a kiemeltszavazáson és szeretném megkérdezni, hogy van-e esetleg olyan cikked, amit kiemeltszavazásra lehetne vinni? Szajci reci 2009. december 6., 14:39 (CET)

Csatlakozom a megköszönőkhöz :)

Én (speciel) ezért! PiPi69e vita 2009. december 8., 01:18 (CET)

Karácsony

Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 22:33 (CET)


KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 22., 09:12 (CET)

Szia! Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! DenesFeri vita 2009. december 22., 10:38 (CET)

vapiti/gímszarvas

Szia! Olvastam a dícsérő sorod a vapiti kiemelésének végén. A "csak így tovább" keretében megtennéd, hogy besegítesz neki a gímszarvas forrásolásánál? Látom beszélsz angolul, én viszont a vapiti után már neki nem kezdek ezen források átnyálazásához is... Úgy tűnik, hogy a fordításkor a források ellenőrzésének már nem szánt figyelmet. Köszi, – Ivanhoe vita 2009. december 22., 16:20 (CET)

Re: KiWI

Köszönöm szépen a gratulációt is, kedves tőled. Jó munkát, üdvözöl  … szalax vita 2009. december 22., 17:49 (CET)