SpongyaBob magazin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
SpongyaBob magazin
Adatok
Típushavilap (2007-2010), kéthavi lap (2010)

Ország Magyarország
Alapítva2007. február
2015. április 27. (újraindítás)
Megszűnt2010. július
Ár690 ft
KiadóEgmont (2007-2010)
Media Sewice Zawada Kft. (2015-)
Példányszám40 (2007-2010)
+ 4 különszám (2008)
+ Spongyabob Kockanadrág Nagykönyve (2008)
Nyelvmagyar

A SpongyaBob magazin weboldala

A SpongyaBob magazin a SpongyaBob Kockanadrág című rajzfilmsorozattal foglalkozó újság. A magazin első száma 2007. februárban,[1] az utolsó pedig 2010. júliusban jelent meg.[2] Később, 2015. április 27-én újraindult a magazin egy másik kiadónál.

A magazin többek között tartalmaz képregényeket, tudnivalókat a rajzfilmről, posztert, vicceket, fejtőröket, témákat SpongyaBob módra és be lehet küldeni rajzokat, illetve minden számhoz járt ajándék. 2010 márciusig havonta jelent meg, márciustól júliusig pedig 2 havonta.

Rovatai[szerkesztés]

SpongyaBob hősök

SpongyaBob szereplők kalandjait írja le, többek között ide tartozik a több részes "Félszem, a kalóz a kalózokról" képregénysorozat, ennek Bolygó Hollandis változata, illetve a "Minden idők legnagyobb kalózlódításai" is, ami kalózok történetét mutatja be. (Olyanokét, akik a "Vendégségben Spongyabobnál" c. részben szerepeltek)

Képregény

Minden szám tartalmazott képregényt is, általában 2-3 darabot, ritkább esetben 4-et vagy 5-öt. 2007 júniustól minden számban található volt egy epizód alapján készült képregényt is. (A júniusiban pl. az "Uborka" c. rész alapján készült képregény volt megtalálható.)

SpongyaBob világa

Kis érdekességek SpongyaBob világából. (pl. a Víz alatti sportról, a víz alatti húsvétról stb.)

SpongyaBobságok

Viccek és rövid, vicces képregények.

SpongyaBob tudnivalók

Ide sorolható pl. Puff asszony 3 számon át tartó tanítása az őskorról.

Rajongóink alkotásai

Ide küldhették be a rajongók saját SpongyaBob rajzukat.

SpongyaBob fejtörő

Fejtörők és rejtvények. Ide tartozik a minden számban benne lévő "Patrik játékos rejtvényei" is, amiben szintén fejtörők vannak, Patrik kommentárjával.

SpongyaBob történetek

Az "Igazság vagy hazugság" című minden számban benne lévő kérdések, illetve a "Három mellé egy találat" sorolható ide. (A megfejtés rendszerint a magazin hátoldalán található meg, a magazin következő számát bemutató lapon.)

Különszámok[szerkesztés]

A magazinhoz megjelent 4 különszám 2008. januárja és decembere között. Ezek általában csak képregényekből álltak, valamint mellékelve volt egy óriásposzter is.

Emellett 2008-ban megjelent egy keményborítós könyv Spongyabob Kockanadrág Nagykönyve címen.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]