Sarah Hamilton

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sarah Hamilton
Született20. század
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozásaszinkronszínész
IskoláiTisch School of the Arts

SablonWikidataSegítség

Sarah Hamilton amerikai színésznő, aki többnyire kozmetikai termékeket (Chapstick, CoverGirl) vagy elektronikai eszközöket (Sony) és italokat (V-8) forgalmazó cégek reklámjaihoz szolgáltatja a hangját. A videójáték-iparban April Ryannek, a The Longest Journey című kalandjáték főszereplőjének szinkronhangjaként szerzett hírnevet magának.

Miután végzett a neves New York-i egyetem Tisch School of the Arts szakán, a Royal Shakespeare Company tagjaival kezdett el dolgozni. Olyan színdarabokban lépett fel, mint a Troilus és Cressida, vagy a Szeget szeggel. Szinkronszínészi pályafutása kezdetén nem volt ritka, hogy akár napi hét meghallgatáson is részt vett, April Ryan szerepe is ezek közé tartozott.[1] Hamilton körülbelül 80 órát töltött el a dialógusok felmondásával, rögzítésével, és többi színésszel való gyakorlással, melynek célja a szerepükkel való összhang kialakítása volt.[2]

2002-ben sclerosis multiplexet, majd másfél év múlva nyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. Lábadozása hat hónapig tartott, amely alatt szüneteltetnie kellett a szinkronszínészi munkáját.[1] Ez ösztönözte arra, hogy a későbbiekben a Board of Statement Arts nevű non-profit szervezethez csatlakozzon. A szervezet feladata művészeti műhelyek biztosítása, és a művészet támogatása.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b https://www.polygon.com/features/2013/4/25/4261002/the-longest-journey-of-ragnar-tornquist
  2. Randy Sluganski: Interview with Ragnar Tørnquist. JustAdventure.com. [2011. június 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2006. augusztus 3.)

További információk[szerkesztés]