Sablonvita:Kezdőlap kiemelt cikkei/2016-39-2

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt *feridiák 7 évvel ezelőtt

Október 1-től kezdve 3 napos nemzeti ünnep Kínában a népköztársaság 1949-es kikiáltásának évfordulója. Emiatt ide kínai témájú cikket javaslok és ezért tettem javaslatot a Sárga Császárra. Andrew69. 2015. szeptember 22., 09:33 (CEST)Válasz

  • A cikkajánló szöveges javaslatát ugyancsak a jelölő Andrew69. készítette el és hozzá a kiemelt képet is ő választotta ki, mégpedig már a jelölés napján, 2015. szeptember 22-én.
  • Pásztörperc folytatta a tömörítéssel 2016. augusztus 13-án, majd véglegesítette szeptember 26-án.
  • Szeptember 27-én Anon 84.1.208.85. az „ezoterikus művészetek” helyett az „ezoterikus művészetek” szöveget javasolta.
  • Kezdőlapra kikerülés előtt Andrew69. ezt részt s együtt az egészet ellenőrízte.

A Sárga Császár mindezek után szeptember 29-én megjelent a Kiemelt cikk rovatban és ott marad vasárnap végéig. Ezért a figyelmesebben vizsgálatra és további javításra, jobbításra is van időnk. A jelölést indokló kezdőmondat egyben ehhez is kijelölte a főirányt: „Október 1-től kezdve 3 napos nemzeti ünnep Kínában a népköztársaság 1949-es kikiáltásának évfordulója.” A kezdőkérdést pedig az utolsó javítás szövegmódosítási javaslata adja meg: az ezoterikus művészetek kifejezés belinkelése befejezetlen, további pontosítást kíván. Fehér mezőben feketével kezd, pirossal folytat, zöldre, majd kékre vált és a sárgát a Sárga császár adja meg.

Az ezoterikus jelentése az Ezoterika szócikk szerint ez: Ezoterika, ezotéria vagy ezoterikus tanok „a titkos tanokra használt kifejezés, amelyet csak egy csoport beavatottjai számára ismeretesek, rejtélyes, okkult, rejtett", szemben az ún. exoterikus tanokkal. (Nevill Drury: A miszticizmus és az ezoterikus tanok lexikona, 80. old.)

0. alapeset fehér lapon fekete betűkkel: „ezoterikus művészetek”;
1. mindkét tag együtt belinkelve pirosra: „ezoterikus művészetek”;
2. első tag különválasztva és zöldre belinkelve: „ezoterikus művészetek”;
3. első tag linkelése zöldről kékre váltva, másik tag még fekete marad: „ezoterikus művészetek”;
4. mindkét tag kékre linkelve: „ezoterikus művészetek”;
5. a két tag együttesének „ezoterikus linkelése”: „ezoterikus művészetek”.
Vincent van Gogh: Íriszek (1889)

Annyiban ezoterikus a linkelés, hogy tartalma titkos, rejtett, rejtélyes, csak egy csoport beavatottjai számára ismeretes. A Kezdőlapon a Kiemelt cikk rovatban első ránézésre a 4. és 5. ugyanaz, kékre linkelt mindkettő. De „művészetek” szót a 4. változatban a Művészet szócikkel, az 5. változatban pedig a Művészet portállal linkeltük kékre. Itt két lépésben jutunk a Művészet szócikk tartalmához.
Első lépésben ráklikkelünk a Kezdőlapon a szövegben a „művészetek” szóra, és akkor megjelenik a „Művészet” portál, benne bal szélen és kicsi képként Vincent van Gogh Íriszek 1889-es festménye.
Második lépésben ráklikkelünk a Művészet portál szövegének kezdetén a Művészet szóra, s akkor megjelenik a Művészet szócikk, s benne Vincent van Gogh festménye jobb szélen és nagyban. A Portál:Művészet portál-linknek magának is további, a Sárga császár Kiemelt cikkbe belinkelt változatán felül két változata van.

6. Az egyik a Kezdőlapon a Kiemelt cikk rovat feletti Fejrész-doboznak a Portál-dobozában lévő Portál:Művészet. A Portál-dobozban van 11 kiemelt portál, ebből egyik a Művészeté. A 12. az Öszes portál, amelyre rákattintva új lapra: Portál:Portálok lapra váltunk.
7. A Portál:Portálok 100 portált listáz és az összesből itt is van épp 11 kiemelt, köztük egyik a Portál:Művészet/Művészetportál.
8. Ez a A Portál-doboz kerete és benne az Összes portál szószöveg hossza méretkülönbségéről a harmonizációért kezdeményezett szakaszban folytatódik.
9. Holnaptól helyét változtatja a Sárga Császár, amelyből elindultunk, és a Kiemelt cikk rovatnak A kezdőlapon legutóbb megjelent szócikkek allapjára kerül.
10. Holnap Kezdőlapunk vitalapján a Megjegyzések allap szakaszhoz kapcsolódva folytatjuk tovább. - *feridiák vita 2016. október 2., 22:04 (CEST)Válasz