Sárközi Lajos (gitáros)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sárközi Lajos
Életrajzi adatok
Született1967. július 17. (56 éves)
Budapest
Pályafutás
Műfajokheavy metal
Hangszergitár
Tevékenységzenész
SablonWikidataSegítség

Sárközi Lajos (Budapest, 1967. július 17. –) magyar heavy metal gitáros. Több, a magyar rock zenét meghatározó zenekarban megfordult, gitározott a Légió, a Sámán és az Omen zenekarokban, jelenleg a Kalapács tagja.

Sárközi a Pokolgép gitárosától, Nagyfi Lászlótól tanult gitározni, majd csatlakozott a Sámán együtteshez. A zenekar a sikertelenség miatt a '90-es évek elején feloszlott. 1994-ben Szekeres Tamás kilépett az Omenből, s az eredetileg felkérni kívánt Daczi Zsolt - mivel nem tudta vállalni a tagságot - Sárközit ajánlotta. Az Omenben együtt zenélt korábbi mesterével. Vele készült el az Omen legsikeresebb albuma a Jelek. A lemezen Sárközi is jócskán kivette részét a zeneszerzésből. Olyan slágerek kötődnek a nevéhez, mint a Pokoli évek, a Kurva vagy angyal vagy a Fagyott világ. Az Omen tagjaként három lemezen játszott, kettő stúdió és egy koncertlemezen. Vendégzenészként közreműködött az Ossian 1999-ben kiadott Az utolsó lázadó című EP-jén, a Hé, Te! című dalban. 2000-ben Kalapács József kilépése következtében az Omen felfüggesztette működését, Sárközi pedig a legendás magyar metál énekes, Kalapács névre keresztelt zenekarának felállításában segédkezett, amelynek azóta is oszlopos tagja.

Sárközi jelenleg Edwards Explorer (ez a fő hangszere) és Gibson Explorer gitárokon játszik . Korábban Jackson (Dinky,V), Ibanez Destroyer, Hamer Specter, és Gibson Les Paul és Gibson SG gitárokat használt.

Felesége Nagyfi Renáta, Nagyfi László unokatestvére. Egy lányuk született,Lili.

Zenekarai[szerkesztés]

Diszkográfia[szerkesztés]

Omen[szerkesztés]

Kalapács[szerkesztés]

Egyéb[szerkesztés]

Források[szerkesztés]