My Nintendo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
My Nintendo
Vállalkozás típusawebhely
Oldal típusaHűségprogram
Alapítva2016. március 17. (Japán)
2016. március 31. (világszerte)
URLmy.nintendo.com
FejlesztőNintendo
Alexa-helyezés1650 (2017. december 1.)

A My Nintendo egy hűségprogram, amit a Nintendo hozott létre a Club Nintendo utódaként. A rendszerrel a játékosok pontokat szerezhetnek szoftver használata vagy játékvásárlás által, amiket elkölthetnek például játékok digitális vásárlására. A program 2016 márciusában indult, amikor a Nintendo kiadta első mobil appját a Miitomót.

A My Nintendo eredetileg a Nintendo of America regisztrációs programjának a neve volt, ami 2002-ben indult el.[1] Ez által a felhasználók regisztrálhatták saját játékaikat és konzoljaikat a Nintendo weboldalán a termékeiken megtalálható nyomtatott kód által. A kiválasztott fizikai jutalmak lehetőségei attól függtek, hogy melyik vagy mennyi termék volt regisztrálva.[2] Ezt a szolgáltatást a Club Nintendo észak-amerikai változata váltotta 2008 decemberében.[3]

Funkciók[szerkesztés]

Különböző „küldetések” teljesítése által a játékosok három különféle valutát szerezhetnek; az aranypontokat (Gold Points), a platinapontokat (Platinum Points) és az app-centrikus platinapontokat, amiket el lehet költeni jutalmakra, mint például digitális játék letöltéseket Wii U-ra és Nintendo 3DS-re, árleárazásokat szoftverekre, amiket a Nintendo eShopban, vagy a Nintendo hivatalos online boltjában lehet beszerezni, valamint digitális tárgyakat, például letölthető témákat Nintendo 3DS-re. Az aranypontokat szoftverek digitális vásárlásával (automatikusan hozzáadva a fiókhoz ha digitális a vásárlás, fizikai vásárlás esetén csak a játék kiadása után a megadott időszakig lehetséges) lehet beszerezni, miközben a platinapontokat úgy lehet megkapni, hogy különböző cselekvéseket hajtunk végre, mint kapcsolódni a közösségi médiával, vagy felmenni hetente a Nintendo eShopba vagy a (már megszűnt) Miiverse-be. Az app-centrikus platinapontokat Nintendo mobil appok küldetéseinek végrehajtása által lehet megkapni és el lehet költeni jutalmakra az appon belül vagy kombinálva normális platinapontokkal el lehet költeni a főjutalmakra.[4] 2018. március 6-tól már lehet használni az aranypontokat a Nintendo Switch eShopjában.[5] 2020. szeptember 8-án elérhető lett az első fizikai jutalmak platinapontok költésével.

Történelem[szerkesztés]

2015 januárjában a Nintendo bejelentette a Club Nintendo megszűnését minden régióban, és bejelentették, hogy új hűségprogramot indítanak.[6] A Club Nintendo észak-amerikai megszűnése június 30-án történt meg.[7]

2016 februárjában bejelentették az utódját, a My Nintendót, ami következő hónapban indul 39 országban, egy időben a Nintendo új mobil appjábal, a Miitomóval és az új Nintendo Account rendszerrel.[8]

2016. december 1-én a My Nintendo-hoz hozzáadtak egy gyerekfiók támogatást, hogy a 13 éven aluliak használhassák a szolgáltatást szülői vagy gondozói felügyelettel. A felnőtt felhasználó fiókok befogadhatnak 13 és 17 év közötti gyereket is.[9]

Kapcsolódó linkek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a My Nintendo című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. My Nintendo: | My Nintendo - Nintendo |. Nintendo, 2002. december 17. [2002. december 17-i dátummal az eredetiből archiválva].
  2. http://www.nintendo.ca/2002/english/register.shtml
  3. Club Nintendo: Club Nintendo. Nintendo, 2008. december 9. [2008. december 9-i dátummal az eredetiből archiválva].
  4. Language Selection Nintendo Account. Nintendo
  5. Calvert, Darren: Rejoice, Soon You'll Be Able To Use Your My Nintendo Gold Points On The Switch eShop. Nintendo Life , 2018. február 8. (Hozzáférés: 2018. február 8.)
  6. Ashcraft, Brian: Nintendo Closing Club Nintendo (But Don't Panic). Kotaku, 2015. január 20. (Hozzáférés: 2016. december 17.)
  7. Mario is sad that Nintendo discontinued Club Nintendo”, Polygon (Hozzáférés: 2018. december 1.) 
  8. Nintendo to launch mobile app Miitomo, My Nintendo rewards program in March”, Polygon (Hozzáférés: 2018. december 1.) 
  9. McFerran, Damien: My Nintendo Rewards Site Gets A Fetching Facelift. Nintendo Life, 2016. december 1. (Hozzáférés: 2016. december 1.)