Münchner Südring

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Münchner Südring
A Münchner Südring útvonala
Osztály:D4
Vonalszám:940, 950, 951
Hossz:Strecke 5510: 9,8 km
Strecke 5531: 4,7 km
Nyomtávolság:1435 mm
Feszültség:15 kV 16,7 Hz ~
Maximális emelkedés:< 20 
Legkisebb ívsugár:238 m
Maximális sebesség:160 km/h
A Wikimédia Commons tartalmaz Münchner Südring témájú médiaállományokat.
München-Pasing felől
München-Allach és München-Moosach felől
(0,000) München-Laim Rbf
Zuführungsstrecken nach München Hbf
München Hbf felé
München-Pasing felől (Sendlinger Spange)
(1,465) München Friedenheimer Brücke(Bft)
München-Mittersendling felé
00,0160 München Hbf
Regensburg, Treuchtlingen és Augsburg felé
München-Laim Rbf felé
München Hbf–Holzkirchen
München-Laim Rbf–München Hbf
03,4000 München Heimeranplatz(Abzw)
zur Strecke München–Holzkirchen
Holzkirchen–München Hbf
Tunnel altes Messegelände (330 m)
(4,728)
05,4270
München Süd
Anschluss Großmarkthalle München
Bichl felé (Isartalbahn)
Großer Stadtbach
06,1160 Isar (Braunauer Eisenbahnbrücke, 155 m)
Deisenhofen felől
München Hbf mélyállomás felől(S-Bahn-Stammstrecke)
09,7700 München Ost Pbf
Rosenheim és Simbach felé

Források: [1][2]

A Münchner Südring (magyar nyelven: müncheni déli gyűrű) a bajor főváros, München déli kerületein keresztül, a városközponthoz közel vezető vasúti összeköttetést jelenti. A vasútvonal összeköti München Ostot a müncheni főpályaudvarral és a München-Laim rendezőpályaudvarral. Üzemeltetési szempontból nagy része a München-Rosenheim-vasútvonalhoz (VzG 5510-es vonal) tartozik.

A teherforgalomban a Südringet közvetlen összeköttetésként használják Laim és München keleti része között, a müncheni főpályaudvar megkerüléséhez. A személyforgalomban gyakorlatilag minden, a főpályaudvarról Rosenheim vagy Mühldorf irányába induló vonat használja. Csak a müncheni S-Bahn közlekedik a főpályaudvar és München Ost között saját pályáján, az S-Bahn fővonalán, amely egy alagútban halad a városközpont alatt.

Mivel az S-Bahn fővonala túlterhelt, hosszas vita folyt arról, hogy egy másik belvárosi alagutat kellene-e építeni második fővonalként, vagy a Südringet kellene korszerűsíteni az S-Bahn-forgalom számára. 2017 áprilisában megkezdődött a második fővonal építése. A Südring meghosszabbításáról azonban még mindig folynak a tárgyalások egy Ringbahnnal kapcsolatban.

Útvonal[szerkesztés]

Mivel a Südring nem önálló vonal, ezt a kifejezést különbözőképpen határozzák meg. Ami közös a meghatározásokban, az az, hogy a müncheni déli teherpályaudvaron keresztül vasúti összeköttetést tartalmaznak.

A Südring az Ostbahnhoftól indulva délnyugati irányban halad mintegy három kilométeren át, majd egy északnyugati kanyar után északnyugati irányba, a Braunauer vasúti híd felé veszi az irányt. Miután átkelt az Isar folyón, elérheti a müncheni déli pályaudvart.

Ettől az állomástól délre a Grossmarkthalle és a Heizkraftwerk Süd, valamint az állomás nagyszámú mellékvágánya is csatlakozik.

München déli állomáson a vonal a Laimi rendezőpályaudvarra ágazik le. Ez párhuzamosan halad a müncheni főpályaudvarra vezető vonallal egészen a Heimeranplatzig. A Radlkoferstrasse és a Ganghoferstrasse közötti 330 méter hosszú alagútban, a mai Theresienhöhe téren négy vágány húzódik az egykori vásárterület alatt.[3] Mindkét vágány a Solln felől délről érkező S-Bahn alatt halad át.

Ezután a Heimeranplatz állomáson haladunk át, amelyet az S-Bahn szolgál ki. A Heimeranplatz-tól északra a Südring a főpályaudvarra vezető ágra, a Laimer rendezőpályaudvarra vezető ágra és a Pasing állomásra vezető ágra (Sendlinger Spange) oszlik.

Források[szerkesztés]

  1. Infrastrukturregister. In: geovdbn.deutschebahn.com. DB Netz AG, abgerufen am 17. April 2021.
  2. Eisenbahnatlas Deutschland, Aachen 2014, ISBN 978-3-89494-145-1
  3. München Hbf / München-Laim Rbf - München Süd (- München Ost Pbf/Rbf - Grafing Bf - Rosenheim) (Münchner Südring) (németül)