Guido Gallese

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Guido Gallese
Született1962. március 18. (62 éves)
Genova
Állampolgárságaolasz
Nemzetiségeolasz
Foglalkozása
  • katolikus pap
  • katolikus szerpap
  • katolikus püspök
TisztségeRoman Catholic Bishop of Alessandria della Paglia (2012. október 20. – )
IskoláiSzent Kereszt Pápai Egyetem
alessandriai püspök
Vallásarómai katolikus egyház
Szentelők

Hivatalalessandriai püspök
Hivatali idő2012. november 20. – hivatalban
ElődjeGiuseppe Versaldi
Utódjahivatalban
A Wikimédia Commons tartalmaz Guido Gallese témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Guido Gallese (Genova, 1962. március 18. –) az Alessandriai egyházmegye püspöke, mióta kinevezését 2012. október 20-án bejelentették. Korábban az Egyetem Egyházmegyei Hivatalának igazgatójaként és az egyházmegyei ifjúsági szolgálat vezetőjeként dolgozott.[1]

Püspöki pályafutása[szerkesztés]

A 2012. október 20-i bejelentéssel XVI. Benedek pápa nevezte ki Alessandria megválasztott püspökévé. Az egyházmegye 2011 szeptembere óta üresen állt, amikor Giuseppe Versaldi akkori püspököt kinevezték a Szentszék Gazdasági Prefektúrájának elnökévé. November 11-én, vasárnap püspökké emelték, és november 25-én iktatták be és vette birtokba a püspöki széket.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Guido Gallese című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Archived copy. press.catholica.va . [2013. április 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. február 2.)