General Magic

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
General Magic
Típusüzleti vállalkozás
Alapítva1990. május
Megszűnt2002. szeptember 17.
SzékhelyMountain View
Alapító

A General Magic weboldala
SablonWikidataSegítség

A General Magic egy amerikai elektronikai cég volt, amelyet Bill Atkinson, Andy Hertzfeld és Marc Porat alapított. A General Magic története – egy dicsőséges kudarctörténet. A cég Mountain View-ben (Kalifornia) született meg, és ott is múlt ki: mindenek előtt azért, mert megelőzte a korát. Hiába dolgozott ott a Szilícium-völgy színe-java, egyszerűen nem léteztek még azok az eszközök, melyekkel be tudták volna váltani jövőbelátó terveiket.

A General Magic fő terméke a Magic Cap(wd) operációs rendszer volt, amelyet a Motorola Envoy PDA-nál és a Sony Magic Link PDA-nál használtak 1994-től.

A cég 1990–2002 között működött. Számtalan – később világhírűvé vált – munkatársa itt kezdte a pályáját.

...egy napon amit csinálunk, jelentéktelennek fog tűnni,
és ez azt jelenti, hogy sikerrel jártunk.
– Marc Porat

A törzsgárda[szerkesztés]

Bill Atkinson, Andy Hertzfeld, Marc Porat, Susan Kare, Steve Jobs, Paul Allen, Bruce Leak, Darin Adler, Phil Goldman, Joanna Hoffman, Megan Smith, Tony Fadell, John Sculley, Kevin Lynch.

További információk[szerkesztés]

A számítástechnika egyik fontos, továbbadandó alaptörténete, hogy Joseph Marie Jacquard, a lyukkártyával vezérelt szövőszék feltalálója kénytelen volt úszva menekülni Lyonban a takácslegények elől. Ez maga a társadalmi visszajelzés.
[1]

Források[szerkesztés]