David Thompson (író)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
David Thompson
Született1956 (68 éves)[1]
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozásaszínműíró
IskoláiMedill School of Journalism
SablonWikidataSegítség

David Thompson (1956. szeptember 29. –) amerikai író, drámaíró és producer. Legismertebb színházi produkciói közé tartozik a Chicago, a The Scottsboro Boys, a Broadway hercege és a New York, New York .

Thompson az illinoisi La Grange-ban született, és a Lyons Township High Schoolba járt, majd a Northwestern Egyetem újságírói karán szerzett diplomát. Jelenleg a New Jersey állambeli Millburnben él.

Korai évek[szerkesztés]

Két iskolai tanár fiaként, Thompson először családja nyári színházi társulatán, a Colorado állambeli Grand Lakeben található a The Troupe-on (jelenleg Rocky Mountain Repertory Theatre néven üzemel) keresztül került először kapcsolatba a színházzal. A The Troupe (amit az apja, David L. Thompson alapíított) főként musicaleket mutatott be, ezek készítésében Thompson és öt testvére is részt vett.

A Northwestern Egyetem elvégzése után Thompson Chicagóban telepedett le és a St. Nicholas Theatreben, valamint a város polgármesteri hivatalában dolgozott. Ezután New Yorkba költözött, ahol a Circle Repertory Theatrenél kezdte pályafutását.

Karrier[szerkesztés]

BROADWAY ÉS WEST END

OFF-BROADWAY/ REGIONÁLIS ELŐADÁSOK

A PBS TELEVÍZIÓADÓNAK KÉSZÍTETT MŰSORAI

  • 1992 : Sondheim – A Celebration at Carnegie Hall (író)
  • 1998 : Razzle Dazzle, The Music of Kander and Ebb (író)
  • 2018 : Harold Prince – the Director’s Life (társproducer, író)

A Carnegie Hallban alkotott munkái

  • 1999 : My Favorite Broadway/The Leading Ladies (író)
  • 2011 : James Taylor's „Perspective Series” (producer, író)

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. SNAC (angol nyelven). (Hozzáférés: 2017. október 9.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a David Thompson (writer) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.