Aba Könyvkiadó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Aba Könyvkiadó
Típuskönyvkiadó
Alapítva2007
SablonWikidataSegítség

Az Aba Könyvkiadó a 2007-ben alapított Atlantic Press Kiadó mellett, annak társkiadójaként működik. A szerkesztőség azoknak a könyveknek a kiadását vállalta fel, melyek műfajilag kívül esnek az ismeretterjesztő és szépirodalmi művek publikálására szakosodó Atlantic Press profilján.

A kiadó[szerkesztés]

Az Aba Könyvkiadó a szórakoztató műfajokban (krimi, fantasy, romantika, memoár, útleírás stb.) jelentet meg könyveket. A kiadó vezetője, Bokor Pál, író, újságíró és műfordító, maga is tucatnyi könyv szerzője. Egyetlen politikai kalandregénye (A panda) annak idején 110 ezer példányos kiadást ért meg.[1] Az Aba Könyvkiadó csak a kiadó szerkesztői által gondozott könyveket jelentet meg, ismert nevű szerzők esetében a szokásos kiadói feltételek mellett. A kiadó ezenkívül a most induló szerzők kéziratainak és könyveinek megjelentetésével is foglalkozik. Az Aba Könyvkiadó 2010-ben kezdte meg működését.

Kiadványok[szerkesztés]

Első kiadványai közül Lilian H. Agivega (Hartman Ágnes) Második Atlantisz, illetve Charles T. Nyitrai Sárkányvér című regénye a két fiatal fantasyíró bemutatkozása volt.

Könyvei egyidejűleg jelennek meg nyomtatott formában és E-könyv formátumban.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]