Fájl:Péterváradi csata-1716.jpg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(800 × 617 képpont, fájlméret: 250 KB, MIME-típus: image/jpeg)

Összefoglaló

Leírás
English: Battle of Petrovaradin in 1716
Magyar: A péterváradi csata tervrajza.

(Dumont „Hist. militaire du Prince Eugéne” című, 1729-ben megjelent művéből.)

A) Belső sáncok Pétervárad mellett. B) Külső sáncok. Mindkettőt császári gyalogség védte. C) A törökök táborozása Karlóca mellett, aug. 2-án, amely napon történt az összeütközés Pálffyval. D) A törökök futóárkai, melyeket aug. 3-án és 4-én készitettek s melyekkel a császáriak régi sánczait 30-40 lépésnyire megközelítették. E) A császári lovasság a balszárnyon. F) Az ellenség üldözése táboráig. G) Az ellenség megtámadása a sáncok között. H) Császári gyalogság Sándor württembergi herczeg vezérlete alatt. I) Császári gyalogság, melyet az ellenség a futóárkokból kiűzött és üldözött, mig a lovasság (K) meg nem állította. Erre ujabb megrohanással az ellenséget a völgybe (L) üzték. M) Császári lovasság a jobb szárnyon, mely a hegységig nyomult elő, ahol (N) az ellenség állást foglalt volt, de ahonnan elűzetett. O) A törökök teljes veresége Karlócza mellett. P) Mikép foglalta el a császári lovasság a török tábort. Q) Mikép helyezkedett el a gyalogság maradványa a csata után, R) A császáriak állása aug. 6-án, a főhadiszállás mögött, ahol aug. 7-én a „Te deum”-ot tartották.
Dátum
Forrás Szalay-Baróti: A Magyar Nemzet Története [1]
Szerző Jean Du Mont de Carelskroon:Hist. militaire du Prince Eugéne

Licenc

Public domain

Ez a mű közkincs abban az országban, ahol elkészítették, és minden olyan további államban, ahol a szerzői jogi védelmi idő a szerző élete plusz 100 év vagy kevesebb.


Ez az alkotás az Amerikai Egyesült Államokban közkincsnek számít, mivel 1929. január 1. előtt publikálták.

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2011. július 11., 13:51Bélyegkép a 2011. július 11., 13:51-kori változatról800 × 617 (250 KB)Pe-Jo == Summary == {{Information |Description ={{en|1=Battle of Petrovaradin in 1716}} {{hu|1=A péterváradi csata tervrajza. (Dumont „Hist. militaire du Prince Eugéne” czimü, 1729-ben megjelent művéből.) A) Belső sánczok Pétervárad mellett.

Az alábbi lap használja ezt a fájlt:

Globális fájlhasználat

A következő wikik használják ezt a fájlt:

Metaadatok