Fájl:Coa Hungary Town Somogyszob.svg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(SVG fájl, névlegesen 260 × 300 képpont, fájlméret: 101 KB)

Leírás
English: The coat of arms of Somogyszob
Magyar: Somogyszob címere,
Somogyszob község címere jobb haránt ezüstpólyával osztott, csücskös talpú pajzs.
Első vörös mezejében lebegtetett helyzetű, ékkövekkel díszített, leveles aranykoronába tűzött háromlevelű ezüst tölgyfaág látható. A pajzs második fekete mezejében kéregöntésű ezüst vasúti kerék szerepel,

az ezüstpólyában mindkét végén egy-egy lóherevégű vörös kereszt, középen nyolcágú vörös csillag.

Somogyszob a középkorban királynéi birtok volt, erdeiben királyi vadászatokat tartottak. A hagyomány szerint megpihent itt IV. Béla, mikor a tatárok elől menekült. A címerben lévő korona ezekre emlékeztet, míg a koronába tűzött háromlevelű ezüst tölgyfaág a település korábbi pecsétjeire. Tölgyfa és tölgyfaág több pecséten is szerepelt, így átvétele utal egyrészt a települést körülvevő erdőkre, másrészt kifejezi a történeti múlt továbbépítésére mutatkozó igényt is. A vasúti kerék a község vasúti csomópont-jellegére utal. Somogyszobon három egyház temploma található. A két lóherevégű kereszt a katolikus és az evangélikus, a nyolcágú csillag a református lakosságot jelképezi.
Dátum
Forrás https://magyarcimerek.hu/2479-somogyszob
Szerző Madboy74
Engedély
(Fájl újrafelhasználása)
Ez a kép egy magyar település hivatalos címerét vagy zászlóját ábrázolja. A címer és a zászló közkincs, mert a magyar szerzői jogi törvény (1999. évi LXXVI. törvény) 1.§ (4) szerint „a jogszabályok, az állami irányítás egyéb jogi eszközei, a bírósági vagy hatósági határozatok, a hatósági vagy más hivatalos közlemények és az ügyiratok, valamint a jogszabállyal kötelezővé tett szabványok és más hasonló rendelkezések” nem tartoznak a törvény hatálya alá, így a településcímerek és -zászlók sem, mert önkormányzati rendelet határozza meg őket.

Figyelem: Bár a településcímerek és -zászlók nem állnak szerzői jogi védelem alatt, más jogszabályok még korlátozhatják a használatukat.


Deutsch | English | magyar | +/−

Más változatok File:HUN_Somogyszob_COA.svg
SVG kód
InfoField
W3C grn 
Ezen SVG kép forráskódja érvényes.
Inkscape-yes 
Ez vektorgrafikus kép Inkscape segítségével készült, or with something else.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

25. szeptember 2016

e8fa34a370fec4a134ea3ef7f9a817edf616b6f7

103 403 byte

300 képpont

260 képpont

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2016. szeptember 25., 23:41Bélyegkép a 2016. szeptember 25., 23:41-kori változatról260 × 300 (101 KB)Madboy74{{Information |Description ={{en|1=The coat of arms of Somogyszob}} {{hu|1=Somogyszob címere, :Somogyszob község címere jobb haránt ezüstpólyával osztott, csücskös talpú pajzs. ::Első vörös mezejében lebegtetett helyzetű, ékkövekke...

Az alábbi lapok használják ezt a fájlt:

Globális fájlhasználat

A következő wikik használják ezt a fájlt:

Metaadatok